Σαμαράς: «Παίζει χωρίς φόβο ο Ολυμπιακός»

Gazzetta team
Σαμαράς: «Παίζει χωρίς φόβο ο Ολυμπιακός»

bet365

Ο Γιώργος Σαμαράς μίλησε στο επίσημο περιοδικό της Μάντσεστερ Σίτι για το παιχνίδι της πρώην ομάδας του με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αποσύρθηκα λίγο νωρίτερα από ό, τι περίμενα, αλλά είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να βοηθήσω την ομάδα με την οποία μεγάλωσα, οπότε είμαι ακόμα στο ποδόσφαιρο αλλά με έναν διαφορετικό ρόλο.

Ανέλαβα τη θέση του αντιπροέδρου στην ΠΑΕ ΟΦΗ και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και μοναδικό για την Ελλάδα. Προσπαθούμε να οργανώσουμε τις ακαδημίες μας και να «κτίσουμε» για το μέλλον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό από την Αγγλία, τη Σκωτία ή την Ολλανδία, καθώς υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που εργάζονται στους συλλόγους. Γνωρίζω από την καριέρα μου ότι πρέπει να παρέχονται τα πάντα στους παίκτες κι αυτό σημαίνει καλό φαγητό, καλά ξενοδοχεία και όταν ταξιδεύουμε, να ταξιδεύουμε σε καλές συνθήκες. Όταν ήμουν στη Manchester City και στη Celtic, τα έκαναν όλα για εμάς και αυτό επέτρεπε στους παίκτες να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο.

Έχουμε μια φιλοσοφία εδώ στον ΟΦΗ, που έχει να κάνει με τον τρόπο που παίζουμε, εκπαιδεύουμε και λειτουργούμε ως σύλλογος. Δεν αλλάζουμε τον προπονητή εάν έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα ή δεν αλλάζουμε τον οποιονδήποτε εάν κάτι δε λειτουργεί σωστά. Πιστεύουμε στη διαδικασία.Δεν θέλουμε οι παίκτες μας να έχουν προβλήματα έξω από το γήπεδο με τη ζωή ή την οικογένειά τους. Εάν συμβεί κάτι όπου τα πράγματα δεν πάνε σωστά σε ένα παιχνίδι, θέλουμε να είναι λόγω του ίδιου του παιχνιδιού και όχι άλλης αιτίας. Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε όλα αυτά τα δεδομένα, αλλά είμαστε μόνο στην αρχή. Χρειάζεται υπομονή.

Η αγωνιστική σεζόν που διανύουμε θα είναι δύσκολη. Ο λόγος είναι ότι επειδή πέρυσι η σεζόν ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και αρχίσαμε ξανά λίγες μέρες αργότερα, ήταν απλώς ένα διάλειμμα παρά μια κανονική περίοδος ξεκούρασης πριν την προετοιμασία για τους παίκτες. Έχουμε τραυματισμούς και δεν έχει να κάνει μόνο με το σώμα, είναι και ψυχικά σκληρό για τους ποδοσφαιριστές, καθώς είναι σαν να παίζουμε 22 μήνες σερί. Το ίδιο όμως συμβαίνει σε όλα τα κλαμπ σε όλη την Ευρώπη και θα είναι μια περίεργη εποχή».

Για τον Ολυμπιακό, προσεχή αντίπαλο της City: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα. Συμμετέχει στο Champions League σχεδόν κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε έχει εμπειρία από τη διοργάνωση.
Έχουν ποιοτικούς παίκτες και τον ίδιο προπονητή τα τελευταία 2,5, οπότε έχουν φιλοσοφία και σχέδιο παιχνιδιού. Δεν έχουν την ίδια ποιότητα όπως η City, αλλά είναι ομάδα που παίζει χωρίς φόβο. Η νοοτροπία τους θα είναι να πάνε και να κερδίσουν το παιχνίδι, γιατί αυτό κάνουν κάθε εβδομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως έκαναν εναντίον της Marseille και προσπάθησαν να κάνουν εναντίον της Porto.

Θα είναι δύσκολο ματς απέναντι στη City, η οποία θέλει να κυριαρχεί στο παιχνίδι από την αρχή, αλλά ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να αμυνθεί, να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις, λόγω της εμπειρίας του στο Champions League. Εάν η City ελέγξει το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό και για οποιαδήποτε ομάδα να αντέξει υπό συνεχή πίεση.

Η City είναι το φαβορί, σίγουρα, αλλά οι ποδοσφαιριστές της πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένοι για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως, γιατί ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να εκπλήξει και να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Περιμένω σίγουρα κάτι από τον Ολυμπιακό, είτε πρόκειται για 5, 10 ή 15 λεπτά, αυτό ενδεχομένως να εξαρτάται από την City, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να χάσει. Δεν θα τον κατηγορήσει κανένας αν ηττηθεί κι αυτό θα τον κάνει να παίξει πιο ελεύθερα.

Το γεγονός ότι στο ματς που θα γίνει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τους οπαδούς του είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν. Λόγω της απουσίας των φιλάθλων, προσωπικά πιστεύω ότι είναι το ίδιο αν το ματς παίζεται στο Μάντσεστερ, στη Γλασκόβη ή στην Αθήνα. Είναι απλώς ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου σε άδειο γήπεδο. Ο κόσμος μπορεί να επηρεάσει την εικόνα ενός αγώνα. Στη νότια πλευρά της Ευρώπης και γύρω από την περιοχή της Βαλτικής, οι οπαδοί είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους συλλόγους επειδή τους ωθούν με τις φωνές τους στη νίκη, οπότε χωρίς αυτούς είναι πιο δύσκολο».

Για τη City στο Champions League: «Το Club πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση με τους παίκτες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια και υπό την ηγεσία του Pep. Το μόνο που λείπει είναι αυτή η επιπλέον λεπτομέρεια για να φτάσει σε ημιτελικούς και σε τελικούς, αλλά η City μαθαίνει και κάθε χρόνο θα είναι πιο έμπειρη. Είναι κι αυτό ένα ακόμα μάθημα. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο εδώ και χρόνια, ενώ η City εδώ και μια δεκαετία προσπαθεί να φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο. Νομίζω τώρα, με τον συγκεκριμένο προπονητή και μ’ αυτή την ομάδα παικτών, ότι η City έχει ό, τι χρειάζεται για να κάνει το κάτι παραπάνω. Μην ξεχνάμε και τις ατυχίες. Όσο παραμένουν όλοι υγιείς, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για να επιτευχθούν οι στόχοι της σεζόν».

Για το παρελθόν του στην ομάδα: «Όταν ήρθα στην City έμεινα για τρεις σεζόν και αλλάξαμε τρεις διαφορετικούς προπονητές και τρεις διαφορετικές διοικήσεις.

Ήταν "τρελό" για τους παίκτες γιατί δεν ένιωθαν άνετα και ήταν πολύ ανησυχητικό.

Κάθε σεζόν είχα νέο προπονητή, νέο ιδιοκτήτη, νέους συμπαίκτες. Δεν υπήρχε σταθερότητα. Τώρα όλα είναι διαφορετικά, υπάρχει μια πραγματική φιλοσοφία κι αυτό αφορά τους πάντες μέσα στο Club.

Ποτέ δεν μετανιώνω ούτε για μια στιγμή που φόρεσα τη φανέλα της City. Ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και οι άνθρωποι ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Ήμουν 20 ετών όταν έφτασα, αλλά παίζοντας για την City με βοήθησε να πάρω μεταγραφή στη Celtic και να αγωνιστώ επτά χρόνια, οπότε συνολικά αυτά τα 10 χρόνια ήταν υπέροχα για μένα , παίζοντας σε κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη και στην εθνική ομάδα. Το Μάντσεστερ είναι μια υπέροχη πόλη και περνούσα πολύ καλά εκεί.

Είμαι χαρούμενος για τους ανθρώπους στο κλαμπ και φιλάθλους της ομάδας επειδή αξίζουν το καλύτερο. Πολλές φορές τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά και τώρα αξίζουν να απολαύσουν τίτλους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα