Ντόρτμουντ – Ζενίτ 2-0: «Καθάρισε» στο φινάλε (vids)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ – Ζενίτ 2-0: «Καθάρισε» στο φινάλε (vids)

bet365

Με δύο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ λύγισε την Ζενίτ (2-0) και πήρε την πρώτη της νίκη στον έκτο όμιλο του Champions League.

Δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της, άργησε να ξεκλειδώσει την ρωσική άμυνα, αλλά εντέλει η Μπορούσια Ντόρτμουντ τα κατάφερε, λύγισε την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο άδειο «Signal Iduna Park» (2-0) και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον έκτο όμιλο του Champions League.

Μέτριο το πρώτο μέρος, με τους Βεστφαλούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους Ρώσους να ψάχνουν την κόντρα για να αιφνιδιάσουν. Τζιοβάνι Ρέινα (15') και Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ (42') είχαν τις δύο καλύτερες ευκαιρίες για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ, η οποία δεν μπόρεσε να απειλήσει πειστικά την εστία του Μιχαΐλ Κερζάκοβ.

Στην επανάληψη, για μεγάλο διάστημα υπό καταρρακτώδη βροχή, η Μπορούσια ανέβασε (υποχρεωτικά) ρυθμούς, πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά χρειάστηκε ένα ανόητο (αλλά καθαρό) πέναλτι του Βασίλι Καραβάεβ στον Τοργκάν Αζάρ, για να ανοίξει το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση του Τζέιντον Σάντσο (77').

Δεν θα μπορούσε, βεβαίως, να λείψει το... κλασικό γκολάκι του Χάαλαντ, ο οποίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε την ασίστ από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και με συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι – Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο – Νταούντ (67' Αζάρ), Βίτσελ – Σάντσο (84' Ντιλέινι), Ρόις (74' Μπραντ), Ρέινα (84' Μπέλιγχαμ) – Χάαλαντ.

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κερζάκοβ – Καραβάεβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Ντάγκλας Σάντος – Βέντελ, Μπάριος (81' Σουτόρμιν), Ερόκιν – Κουζιάεβ (71' Οζντόεβ), Τζιούμπα (46' Μοστοβόι), Ντριούσι (74' Ζιρκόβ).

Διαβάστε ξανά εδώ το LIVE του Champions League

6ος όμιλος

Τα αποτελέσματα

Κλαμπ Μπριζ – Λάτσιο 1-1 (42' πέν. Βανάκεν – 14' Κορέα)

Ντόρτμουντ – Ζενίτ 2-0 (77' πέν. Σάντσο, 90'+1' Χάαλαντ)

Η βαθμολογία (σε δύο αγώνες)

1. Λάτσιο 4 (4-2)

2. Κλαμπ Μπριζ 4 (3-2)

3. Ντόρτμουντ 3 (3-3)

4. Ζενίτ 0 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (04/11)

Ζενίτ – Λάτσιο 19.55

Μπριζ – Ντόρτμουντ 22.00

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα