Αταλάντα – Άγιαξ 2-2: Άκρως τρελή και απολαυστική ισοπαλία! (vids)

Gazzetta team
Αταλάντα – Άγιαξ 2-2: Άκρως τρελή και απολαυστική ισοπαλία! (vids)

bet365

Ματσάρα με τέσσερα γκολ, ανατροπές και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με Αταλάντα και Άγιαξ να υμνούν το επιθετικό ποδόσφαιρο και να μένουν στο 2-2 στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου του Champions League, σε έναν αγώνα όπου ο Αίαντας είχε προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον 19χρονο Λασινά Τραορέ, αλλά η απίθανη ομάδα του Μπέργκαμο επέστρεψε με δύο γκολ του Ντουβάν Σαπάτα.

Δεν απογοήτευσαν όσους περίμεναν γκολ και θέαμα εκατέρωθεν Αταλάντα και Άγιαξ, οι οποίες έμειναν σε ένα χορταστικό και γεμάτο συγκινήσεις 2-2, στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου του Champions League.

Ανοιχτό το παιχνίδι, όπως αναμενόταν άλλωστε, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο πρώτο 20λεπτο με Γιόζιπ Ίλιτσιτς και Ντουβάν Σαπάτα, αλλά τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί στη συνέχεια.

Ο 19χρονος Λασινά Τραορέ, ο οποίος το περασμένο Σάββατο (24/10) πέτυχε πέντε γκολ και έδωσε τρεις ασίστ στο ιστορικό 13-0 επί της Φένλο, ανατράπηκε από τον Ρομπ Γκόσενς μέσα στην περιοχή και ο Ντούσαν Τάντιτς, από την άσπρη βούλα, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ (30').

Ο Τραορέ δεν έμεινε εκεί και, οκτώ λεπτά αργότερα, εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα των Μάρκο Σπορτιέλο και Ράφαελ Τολόι για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ολλανδούς, οι οποίοι έψαχναν να... ρεφάρουν την ήττα από την Λίβερπουλ στο Άμστερνταμ.

Η Αταλάντα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Αφού απείλησε με φάουλ του Ίλιτσιτς που έβγαλε ο Αντρέ Ονανά (50'), «χτύπησε» δις με τον Σαπάτα μέσα σε έξι λεπτά (54' και 60').

Αρχικά, ο Κολομβιανός μείωσε ύστερα από ασίστ του Αλεχάντρο «Πάπου» Γκόμες και, έξι λεπτά αργότερα, ισοφάρισε ύστερα από ασίστ του Μάριο Πάσαλιτς, με την ομάδα του Μπέργκαμο να μην θέλει να σταματήσει εκεί.

Το τελευταίο ημίωρο είχε εκατέρωθεν ευκαιρίες, θα μπορούσε να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα (κυρίως η Αταλάντα), αλλά το βέβαιο είναι ότι κερδισμένο ήταν (και είναι χάρη σε αυτές τις δύο ομάδες) το ποδόσφαιρο.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Τολόι, Ρομέρο, Τζιμίστι – Χάτεμπερ, Πάσαλιτς, Φρόιλερ, Γκόσενς – Ίλιτσιτς (78' Μαλινόφσκι), Γκόμες (78' Μουριέλ) – Σαπάτα.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά – Μαζραουΐ (56' Κλάιμπερ), Σουρς, Μπιλιντ, Ταλιαφίκο – Κλάασεν, Τάντιτς, Γκράβενμπερχ – Άντονι (90' Λαμπιάντ), Τραορέ, Νέρες (69' Πρόμες).

Διαβάστε ξανά εδώ το LIVE του Champions League

4ος όμιλος

Τα αποτελέσματα

Αταλάντα – Άγιαξ 2-2 (54', 60' Ζαπάτα – 30' πέν. Τάντιτς, 38' Τραορέ)

Λίβερπουλ – Μίντιλαντ 2-0 (55' Ντιόγκο Ζότα, 90'+3' πέν. Σαλάχ)

Η βαθμολογία (σε δύο αγώνες)

1. Λίβερπουλ 6 (3-0)

2. Αταλάντα 4 (6-2)

3. Άγιαξ 1 (2-3)

4. Μίντιλαντ 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (03/11)

Αταλάντα – Λίβερπουλ 22.00

Μίντιλαντ – Άγιαξ 22.00

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα