Το δώρο στην Πόρτο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!

Το δώρο στην Πόρτο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta απίστευτα δεδομένα με αφορμή τον ορισμό του Γερμανού ρέφερι στο Πόρτο-Ολυμπιακός και σχολιάζει και τις διαιτησίες στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μόλις προχθές Σάββατο κατέληγα ως εξής ένα κομμάτι μου, σχολιάζοντας τον επικείμενο ορισμό από την ΟΥΕΦΑ του διαιτητή του αγώνα Πόρτο-Ολυμπιακός:

«Ορισμένοι που υποτίθεται ξέρουν παραπάνω από τα διαιτητικά, λένε ότι κάποιοι στην Πορτογαλία θα ήθελαν να οριστεί για το ματς της Πόρτο με τον Ολυμπιακό ο Ρουμάνος Χάτεγκαν η, κάποιος Γερμανός διαιτητής (ιδανικά μάλιστα ο Μπριχ!). «Έστω» ο Ολλανδός Κάϊπερς η, ένας Ισπανός! Λέτε από την ΟΥΕΦΑ να τους γίνει το χατίρι;…»

Ω του θαύματος, ορίστηκε…Γερμανός διαιτητής, ο Ντάνιελ Σίεμπερτ, ο οποίος τη μοναδική άλλη φορά που έχει παίξει ελληνική ομάδα ήταν το ΑΕΚ-Τράμπζονσπορ 1-3 (εξ ου κι η σχετική φωτογραφία) πέρσι στα πλέϊ οφς του Γιουρόπα Λιγκ, με το πέναλτι που έδωσε στους Τούρκους με το σκορ 1-0 υπέρ της ΑΕΚ. Κι ο οποίος τελευταία άλλη φορά που έχει παίξει πορτογαλική ομάδα ήταν πριν ένα μήνα, το Μπεσίκτας-Ρίο Άβε επίσης στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ με το σκορ 1-1 και την πρόκριση της Ρίο Άβε στα πέναλτι…

Τέλος πάντων, ας προχωρήσουμε σε παράθεση δεδομένω, γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια:

Την τελευταία 20ετία την έχουν σφυρίξει την Πόρτο Γερμανοί διαιτητές σε 12 παιχνίδια στο γήπεδο της στο πλαίσιο των Κυπέλλων Ευρώπης-κυρίως Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και Γιουρόπα Λιγκ. Τα αποτελέσματα της Πόρτο από το 2020 προς το 2000:

2019 με Φέγενορντ 3-2, , 2017 με Γιουβέντους 0-2, 2016 με Λέστερ 5-0, 2014 με Σεβίλλη 1-0, 2011 με Σαχτάρ 2-1, 2009 με ΑΠΟΕΛ 2-1, 2007 με Μαρσέίγ 2-1, 2006 με Άρσεναλ 0-0, 2004 με Γιουνάϊτεντ 2-1 και με Κορούνια 0-0, 2002 με Πολόνια Βαρσοβίας 6-0, 2001 με Ρόζενμποργκ 1-0.

Τα αποτελέσματα της Πόρτο εντός έδρας με Γερμανούς διαιτητές είναι λοιπόν εννιά νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, από τη Γιουβέντους όταν αυτή έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2017. Από δε τις δύο ισοπαλίες, η Πόρτο με τη μία (0-0 με Κορούνια) πήγε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2004 και με την άλλη (0-0 με Άρσεναλ) προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (ήταν τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων) το 2016-17.

Πάμε παρακάτω: σε ολόκληρη την διαδρομή του στα Κύπελλα Ευρώπης ο Ολυμπιακός εκτός έδρας είχε 12 φορές Γερμανό διαιτητή. Τα αποτελέσματα του:

Ζαγκλέμπιε 0-1, Λιόν 1-4, Νάπολι 0-2, Οσέρ 0-0, Μοζίρ 2-2, Χέρενβεν 0-1, Ρεάλ 0-3, Ρεάλ πάλι 1-2, Λεβάντε 0-3, Ατλέτικο 0-4, Γιουβέντους 0-2, Σπόρτινγκ 1-3.

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στους 12 εκτός έδρας αγώνες του στην Ευρώπη με Γερμανούς διαιτητές είναι λοιπόν καμία νίκη, δέκα ήττες και δύο ισοπαλίες, εκ των οποίων η μία με την…Μοζίρ σε ρεβάνς του 5-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ και η άλλη με την Οσέρ, που ήταν ισοπαλία αποκλεισμού για τον Ολυμπιακό, με πρώτο ματς 1-1 στο Καραϊσκάκη.

Η σύγκριση, άρα, λέει: η μεν Πόρτο με Γερμανούς διαιτητές εντός έδρας σε 12 παιχνίδια έχει πάρει το αποτέλεσμα που θέλει στα 11 (!!!), ο δε Ολυμπιακός με Γερμανούς διαιτητές εκτός έδρας σε 12 δικά του παιχνίδια έχει πάρει μία φορά αυτό που θέλει, κι εκείνη σε αγώνα της πλάκας!!!

Θέλετε να το πάμε κι ακόμη πιο πέρα; Ποια είναι γενικά, εντός κι εκτός έδρας, τα τελευταία παιχνίδια που σφύριξαν Γερμανοί διαιτητές την Πόρτο και τον Ολυμπιακό; Πέρσι, Κράσνονταρ-Πόρτο 0-1 και Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1…

Ποτέ, βέβαια, δεν μπορείς να ξέρεις, αλλά όπως λένε κι αυτοί που υποτίθεται ξέρουν για τα διαιτητικά παραπάνω «μοιάζει ο ορισμός Γερμανού διαιτητή σε ένα όμορφο δώρο στην Πόρτο για τον αγώνα της με τον Ολυμπιακό»!.

Άσχετο: στον πρόσφατο αγώνα ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-1), όλες οι αποφάσεις της διαιτησίας στις θεωρητικά δύσκολες φάσεις «πήγαν» υπέρ του ΠΑΣ! Όλες. Κι από τον πρώτο διαιτητή Καραντώνη κι από τον VAR Κοτσάνη κι από τον AVAR Απτόσογλου. Μιλάω και για το ακυρωθέν γκολ του Χασάν στο 91’ και για τα δύο πέναλτι ζήτησε ο Σεμέδο. Τρία στα τρία όλα υπέρ του νεοφώτιστου ΠΑΣ και κανένα υπέρ του πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ολυμπιακού.

Στον χθεσινό αγώνα ΠΑΣ-ΑΕΚ (0-1), όλες οι αποφάσεις της διαιτησίας στις θεωρητικά δύσκολες φάσεις «πήγαν» εις βάρος του ΠΑΣ. Κι από τον πρώτο διαιτητή Διαμαντόπουλο κι από τον VAR Γκορτζίλα κι από τον AVAR Μαϊντανά. Μιλάμω για το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και για τα δύο γκολ του ΠΑΣ που ακυρώθηκαν ως οφσάϊντ. Τρία στα τρία όλα υπέρ της ΑΕΚ και κανένα υπέρ του ΠΑΣ.

Κάπως έτσι, «όμορφα κι ωραία» η ΑΕΚ ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Με δύο άλλες αποφάσεις σε δύο εντελώς οριακές φάσεις, π.χ. στο γκολ του Χασάν και στο πέναλτι της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός θα ήταν τέσσερις βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ…

Α, ο Απτόσογλου δεν έχει ξαναοριστεί από τον Κλάτενμπεργκ μετά από εκείνο το παιχνίδι ΠΑΣ-Ολυμπιακός...

Παρεμπιπτόντως:

Επίσημη δήλωση του Κούμαν μετά το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 1-3: «Γιατί το χρησιμοποιείται μόνο εναντίον της Μπαρτσελόνα;»

Αυτό, μετά την επίσημη διαμαρτυρία της Λίβερπουλ για το VAR στο πρόσφατο παιχνίδι της με την Έβερτον.

Και μετά τις δηλώσεις του προπονητή της Άρσεναλ, Αρτέτα, για το VAR μετά το επίσης πολύ πρόσφατο παιχνίδι της με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Κατά τα άλλα, μόνο ο Ολυμπιακός φωνάζει για το πως χειρίζονται στην Ελλάδα το VAR…

Και κάτι τελευταίο, για να μην ξεχνιόμαστε, και με αφορμή τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Σεμέδο, που μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογράψει το νέο του τετραετές συμβόλαιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.