Το “φαινόμενο” Μαρτίνς και η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

Το “φαινόμενο” Μαρτίνς και η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Το “φαινόμενο” Μαρτίνς και η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Πορτογάλο προπονητή που... καταπίνει προκριματικούς γύρους και ομάδες με άνεση και στυλ, αλλάζοντας επίπεδο τον Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάζεται ένα δύο πράγματα για την επόμενη μέρα.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Μαρτίνς κάνει περίπατο στους προκριματικούς. Τρίτη συνεχόμενη χρονιά που μεγαλώνει το μέγεθος του Ολυμπιακού και εκτοξεύει τα έσοδα του, διατηρώντας τον στην ελίτ.

Τρεις χρονιές που η άσκηση και οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές, αλλά και τις τρεις τα κατάφερε. Το πρώτο καλοκαίρι, όχι μόνο δεν ήξερε την ομάδα, αλλά έκανε και 20 μεταγραφές αλλάζοντάς την συθέμελα. Χωρίς κόπο και με τρόπο έβαλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa.

Το δεύτερο καλοκαίρι και από τη θέση του δευτεραθλητή τον έβαλε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις δύσκολες και συνεχόμενες προκρίσεις. Και εκεί με μεγάλο πρόβλημα. Η ομάδα που είχε χτίσει γύρω από τον Φορτούνη την πρώτη χρονιά άλλαξε σε ότι είχε να κάνει με τις σταθερές της. Ο Φορτούνης έπαθε ρήξη χιαστών στην προετοιμασία και με βάση τις μεταγραφές που έγιναν, άλλαξαν όλες οι “κολώνες” της ομάδας. Ο Σεμέδο έγινε ο ηγέτης της άμυνας, ο Βαλμπουενά της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ελ Αραμπί της επίθεσης. Και όμως χωρίς κόπο και με τρόπο τα κατάφερε και πάλι με σημαντικές προκρίσεις, να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέτος τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα κατάφερε ξανά. Αυτή τη φορά χωρίς προετοιμασία και με μία δύσκολη προηγούμενη σεζόν λόγω της πανδημίας να έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Και ταυτόχρονα χωρίς τους δύο ακραίους μπακ του, που ήταν όλος ο μηχανισμός ανάπτυξης του Ολυμπιακού και χωρίς τον Γκιλγιέρμε που ήταν ο παίκτης που κρατούσε την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Και πάλι τα κατάφερε, πιο εύκολα από κάθε άλλη χρονιά, αφού και το εμπόδιο δεν ήταν πολύ υψηλό και ήταν μόνο ένα.

Οτι πρόβλημα κι' αν υπήρξε, όποιος κι αν ήταν ο βαθμός δυσκολίας, όσο διαφορετικές και να ήταν οι συνθήκες κάθε καλοκαίρι, ο Μαρτίνς τα κατάφερε περίφημα, κερδίζοντας κάθε στοίχημα που βρήκε μπροστά του. Δεν είναι απλό και είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμηθεί ακόμη περισσότερο όταν ο Μαρτίνς κάποια στιγμή θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Θα γραφτεί πολλές φορές τότε από τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού ότι η ομάδα αναζητεί έναν προπονητή που έχει τον τρόπο να μετατρέπει τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά μονοπάτια σε λεωφόρους δόξας και χρήματος με στυλ και άνεση, όπως έκανε ο Μαρτίνς.

Ακουγα τον Πορτογάλο στις πρώτες δηλώσεις στο ΓΣΠ ανακουφισμένο μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να μιλά με σιγουριά για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού. Να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η ομάδα του σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σαφώς βελτιωμένη σε όλους τους τομείς. Σε ενέργεια, σε φυσική κατάσταση, σε επιθετική λειτουργία.

Δεν είχε καν άγχος ή έστω μία μικρή αβεβαιότητα όταν μιλούσε για την επόμενη μέρα στην κάμερα της Cosmote TV, λίγα λεπτά μετά την πρόκριση. Ξέρει τη δουλειά του, ξέρει τη δουλειά των συνεργατών του, ξέρει τους παίκτες του, ξέρει να βλέπει τι έρχεται. Με τον ίδιο τρόπο μας έλεγε πέρυσι πριν από κάθε ματς “βουνό” με Μπάγερν, με Τότεναμ, με Αρσεναλ, με Γουλβς, ότι η ομάδα του είναι πολύ καλά και θα είναι απολύτως ανταγωνιστική και θα παίξει για τη νίκη και είχε δίκιο.

Με τον ίδιο τρόπο μας μιλά τώρα και για την επόμενη ημέρα αυτής της ομάδας, η οποία με την ίδια ηρεμία που την διαχειρίζεται ο προπονητής, με την ίδια ηρεμία διαχειρίζεται και η ίδια τις επιτυχίες της. Σχεδόν δεν πανηγύρισαν στο ΓΣΠ οι παίκτες του Ολυμπιακού την πρόκριση. Εχουν μεγαλώσει τόσο ως μέγεθος και αυτοί μαζί με την ομάδα που θεωρούν την κατάκτηση του πρώτου μεγάλου στόχου της χρονιάς, περίπου ως αυτονόητο.

Η επόμενη ημέρα λοιπόν μπορεί να είναι πραγματικά καλή για τον Ολυμπιακό. Απομένουν πέντε μέρες για την ολοκλήρωση των μεταγραφών και ο Μαρτίνς πρωτίστως θα ήθελε να μην φύγει κάποιος βασικός παίκτης. Κυρίως ο Ελ Αραμπί γιατί δεν βρίσκεις φορ που να σου βάλει 20 γκολ με το καλημέρα, αλλά φυσικά και οι Καμαρά, Σεμέδο, οι οποίοι είναι σπουδαίοι παίκτες. Το να φύγει ο Σα, πρόβλημα είναι αλλά θα το αντέξει.

Αν οι πρώτοι τρεις είναι στον Ολυμπιακό και στις 6 Οκτωβρίου τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να αισιοδοξεί και την επόμενη ημέρα. Αν μάλιστα το αριστερό μπακ και ο εξτρέμ που θα έρθουν είναι επιπέδου αυτής της ομάδας, τότε ο Μαρτίνς θα είναι πολύ σίγουρος για την ομάδα του και ο Ολυμπιακός θα μπορεί να κοιμάται ήσυχα για την επόμενη ημέρα του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.