Τι σημασία έχει ο τρόπος;

Τι σημασία έχει ο τρόπος;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει λίγες ώρες πριν τον μεγάλο αγώνα ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ για το πώς βλέπει ένα τέτοιο παιχνίδι.
ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Γράφονται αναλύσεις επί αναλύσεων για το μεγάλο ματς της βραδιάς, γι’ αυτόν τον σπουδαίο ευρωπαϊκό τελικό του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει η ελληνική ομάδα, ποιοι θα παίξουν, ο σχηματισμός, η τακτική, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου…

Έφθασε εδώ που έφθασε ο ΠΑΟΚ πιστεύει κανείς ότι έχει σημασία ο τρόπος και όλα αυτά τα ποδοσφαιρικά πώς και γιατί;

Και τι έγινε αν ο ΠΑΟΚ δεχθεί γκολ ή όχι;

Τι σημασία έχει αν παίξει ο Τζόλης ή ο Πέλκας;

Ποιος ενδιαφέρεται αν αγωνιστεί ο Μπεργκ από τους Ρώσους;

Ποιος νοιάζεται αν παίξει καλά ή όχι ο ΠΑΟΚ;

Και τι έγινε αν ο ΠΑΟΚ παίξει με σέντερ φορ ή όχι;

Έχει καμία αξία αν ήρθε ο Βάντερσον ή αν δεν παίζει;

Τι σημασία έχει αν προηγηθεί ο ΠΑΟΚ ή όχι;

Θα επηρεαστεί κανείς αν ο Ιταλός διαιτητής που ορίστηκε είναι… στραβός και τα βλέπει όλα περίεργα;

Ο ΠΑΟΚ και οι παίκτες του ένα πράγμα οφείλουν να έχουν στο μυαλό! Πώς θα κερδίσουν… Το μυαλό παίζει και η νοοτροπία της ομάδας που δεν σταματάει πουθενά αν δεν κερδίσει με το σκορ πρόκρισης που της αρκεί. Όλα είναι στο μυαλό απόψε!

Ό,τι και αν πάθει μέσα στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, ό τι και αν συμβεί, όποια στραβή και αν προκύψει μέχρι το 90΄ ή το 120΄ ή και τα πέναλτι, οφείλουν να την ξεπεράσουν και έτσι να δείξουν στους αντιπάλους ότι το θέλουν περισσότερο.

Χθες ο Σβαμπ είπε ότι… πρέπει να αμυνθούμε πολύ καλά απέναντι στους ποιοτικούς αντιπάλους και στην επίθεση να βάλουμε όσους παραπάνω παίκτες γίνεται στην αντίπαλη περιοχή. Όπως και να έχει (παίξει δεν παίξει από το ξεκίνημα ο Τσόλακ) ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, έχοντας μόνο τη νίκη-πρόκριση στο μυαλό.

Το πώς θα φθάσει σε αυτή… μικρή σημασία έχει.

* Μετά τα πρώτα ματς πρωταθλήματος (αυτά που προηγούνταν ή ακολουθούσαν ευρωπαϊκούς αγώνες, διαδικασία που θα συμβαίνει συνεχώς και τους επόμενους μήνες) έγραψα πώς με το ρόστερ που έχει μέχρι τώρα διαθέτει ο ΠΑΟΚ. δείχνει δύσκολο (κατά την άποψή μου βέβαια) να κάνει ταυτόχρονες καλές πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χθες ο Αμπέλ Φερέιρα είπε για όσα έγιναν όλο το καλοκαίρι και όσα ακολουθούν: «Ξεκινήσαμε με βασικό στόχο να διώξουμε από πάνω μας το FFP. Γι’ αυτό διαμορφώσαμε έτσι το ρόστερ μας με πολλούς νέους παίκτες στους οποίους θα προσπαθήσουμε να δώσουμε υπεραξία και με τα χρήματα που θα φέρουμε να κάνουμε αργότερα καλύτερες μεταγραφές. Θέσαμε όμως ως στόχο και την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη. Αφού περάσαμε την Μπεσίκτας, προσωπικά έβαλα στόχο να διεκδικήσουμε πρόκριση και στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ. Από εδώ και πέρα όμως θα έχουμε να ανταποκριθούμε σε δύο διοργανώσεις και σίγουρα θα χρειαστούμε και εμπειρία».

Τα αυτονόητα είπε ο Πορτογάλος, για όποιους θέλουν να καταλάβουν. Τι θέλαμε, τι κερδίσαμε, τι έχουμε τώρα, τι χρειαζόμαστε από εδώ και πέρα. Έτσι απλά…

Με αφορμή τις παραπάνω ξεκάθαρες κουβέντες, που απλά περιγράφουν ένα πλάνο, έστω και τώρα που τελειώνει ο Σεπτέμβριος, βλέπουμε πόσο απαραίτητες είναι τέτοιες –εξ’ αρχής- εξηγήσεις στις ομάδες μας. Γιατί αν για παράδειγμα στις αρχές του καλοκαιριού λέγονταν όλα ξεκάθαρα στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό και στον Άρη, δεν θα δημιουργούνταν μετά από κάθε κακό αποτέλεσμα… τέτοια εσωστρέφεια. Ειδικά αυτό το οποίο γίνεται στον Παναθηναϊκό τώρα με τον προπονητή που δεν κέρδισε δύο ματς, είναι απίστευτο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.