Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε άλλα 5.000.000 ευρώ και πάει για τα πολλά των ομίλων!

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε άλλα 5.000.000 ευρώ και πάει για τα πολλά των ομίλων!

Αντώνης Σαούλης
Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε άλλα 5.000.000 ευρώ και πάει για τα πολλά των ομίλων!

bet365

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και στα play off του Champions League, εξασφάλισε άλλα 5.000.000 ευρώ αλλά ο μεγάλος οικονομικός στόχος είναι η είσοδος στους ομίλους!

Ναι, ο ΠΑΟΚ έκανε το πιο δύσκολο βήμα! Νίκησε και τον δεύτερο ευρωπαϊκό του τελικό (μετά την Μπεσίκτας, υπέταξε και την Μπενφίκα) και έχοντας εξασφαλισμένο τον όμιλο του Europa League (εάν αποκλειστεί από την Κράσνονταρ) πάει για την μεγάλη... μπάζα. Ηδη έχει εξασφαλισμένα 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ από τους ομίλους του Europa League, πλέον όμως δεν είναι μόνο αυτά τα εξασφαλισμένα

Ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ είναι μπροστά του. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Βεβαίως για να φτάσει μέχρι εκεί θα πρέπει να περάσει την Κράσνονταρ στα διπλά ματς των play off του Champions League.

Πάμε να δούμε και τα οικονομικά δεδομένα που εύκολα μπορείτε να καταλάβατε ότι αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό.

Εάν αποκλειστεί λοιπόν ο ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League με εξασφαλισμένα έσοδα 7-8 εκατομμυρίων ευρώ και ότι καταφέρει στη συνέχεια θα αυξάνει τον... λογαριασμό.

Τα επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ

Η προκριση του ΠΑΟΚ αλλάζει τα οικονομικά του δεδομένα μιας και έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ άλλα 5.000.000 ευρώ! Κι αυτό γιατί η UEFA δίνει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ στις 6 ομάδες που θ' αποκλειστούν από την διαδικασία των play off του Champions League (4 από το μονοπάτι των πρωταθλητών που είναι ο Ολυμπιακός και 2 από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών που είναι ο ΠΑΟΚ). Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θα βάλει άλλα 5.000.000 στα ταμεία του.

Τι θα γίνει εάν ο ΠΑΟΚ φτάσει μέχρι τέλους; Αποκλείσει δηλαδή μετά την Μπενφίκα και την Κράσνονταρ; Τότε ξεχάστε τα 7-8 εκατομμύρια από τους ομίλους του Europa League και τα 5 εκατομμύρια από τα play off. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει εξασφαλισμένα 20+ εκατομμύρια ευρώ!

Ας μην προτρέχουμε όμως. Ο ΠΑΟΚ είναι δύο ματς μακριά από το όνειρό του. Οι αγώνες με την Κράσνονταρ.

CHAMPIONS LEAGUE NEWS FEED