H UEFA απέκλεισε (και) την Σλόβαν λόγω covid-19, τρίτη ομάδα για φέτος!

Αντώνης Σαούλης
H UEFA απέκλεισε (και) την Σλόβαν λόγω covid-19, τρίτη ομάδα για φέτος!

bet365

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αποκλείστηκε από την UEFA χωρίς να δώσει ματς λόγω κορονοϊού, τα νέα δεδομένα και γιατί μπορεί να ισχύσει και για τις ελληνικές ομάδες.

Η UEFA το είχε ανακοινώσει, όμως λίγοι είχαν ασχοληθεί σοβαρά με την είδηση. Ποια ήταν αυτή; Στους νέους κανονισμούς λόγω covid-19 υπάρχει κι αυτός που θα αποκλείει ομάδες χωρίς αγώνα αν υπάρχουν θετικοί στον κορονοϊό στην αποστολή!

Η αρχή έγινε με το Λίνφιλντ-Ντρίτρα. Λίγοι επίσης έδωσαν σημασία. Η δυναμική των ομάδων αλλά και το γεγονός ότι μιλάγαμε τότε για το Preliminary Round του Champions League (ούτε καν τον 1ο προκριματικό δηλαδή) ήταν αρκετά για να μην «ασχοληθούμε» όσο θα έπρεπε με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ομως με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη η κατάσταση θα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο.

Ετσι μετά τον αποκλεισμό της Ντρίτρα χωρίς να δώσει ματς ήρθαν άλλοι δύο αποκλεισμοί (!) από την UEFA.

ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ ΧΩΡΙΣ ΜΑΤΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΣΛΟΒΑΝ

Η πρώτη απόφαση της UEFA είχε να κάνει με τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας, πρωταθλήτρια Σλοβακίας λογικά θα είχε εύκολο έργο κόντρα στην ΚΙ Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε. Ομως η Σλόβαν αποκλείστηκε χωρίς να δώσει καν το ματς.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας ταξίδεψε στα Νησιά Φερόε και μπήκε σε καραντίνα μετά από απόφαση των αρχών των Νησιών Φερόε. Κι αυτό γιατί ένας παίκτης από την σλοβάκικη ομάδα βρέθηκε θετικός και στα δύο τεστ που έκανε στον covid-19. Ετσι το ματς που ήταν προγραμματισμένο για τις 21 Αυγούστου στα Νησιά Φερόε δεν μπορούσε να γίνει.

Ετσι με απόφαση της UEFA το ματς ανάμεσα στην ΚΙ Κλάκσβικ και την Σλόβαν Μπρατισλάβας το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει στις 19 Αυγούστου μετατέθηκε για τις 21 Αυγούστου μέχρι να γίνουν εκ νέου τα τεστ, δεν θα διεξαχθεί. Η Σλόβαν έχασε το ματς 3-0 και η ΚΙ Κλάκσβικ προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει την Γιουνγκ Μπόις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ EUROPA LEAGUE

Το ίδιο συνέβη και στο ζευγάρι Λίνκολν-Πρίστινα για το Preliminary Round του Europa League. Ολα τα μέλη της Πρίστινα είχαν βγει αρνητικά στο τεστ πριν ταξιδέψουν για το Γιβραλτάρ. Ομως στα τεστ που έγιναν όταν έφτασε η αποστολή στο Γιβραλτάρ βρέθηκαν αρκετά θετικά με αποτέλεσμα να μπει όλη η ομάδα από το Κόσοβο σε καραντίνα.

Το ματς προγραμματίστηκε για τις 22 Ιουλίου με στόχο η Πρίστινα να δηλώσει παίκτες που θα είναι αρνητικοί στον covid-19. Μετά από νέα τεστ βρέθηκαν 8 παίκτες από την δεύτερη λίστα που δήλωσε εκ νέου η Πρίστινα με αποτέλεσμα το Γιβραλτάρ να βάλει σε καραντίνα και αυτό το γκρουπ!

Ετσι η UEFA αποφάσισε να μην γίνει το ματς και να προκριθεί η Λίνκολν χωρίς να γίνει το ματς μιας και η Πρίστινα το έχασε με 3-0!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φυσικά το πρόβλημα θα παραμείνει. Εάν με το καλό περάσει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ και ο Αρης κληρωθούν για ματς εκτός Ελλάδας καταλαβαίνετε ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο με το οποιοδήποτε θετικό τεστ γιατί ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα μπαίνει όλη η ομάδα σε καραντίνα...

Οπως συμβαίνει με όλους μας στην καθημερινότητά μας έτσι και με τις ομάδες μας θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσοχή στο συγκεκριμένο κομμάτι...

Διαβάστε επίσης:

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Κορονοϊός: Οι βόλτες παρά την καραντίνα και το στόρι του αποκλεισμού!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα