Ο χειρότερος διαιτητής, χωρίς VAR και μερικά… αυτογκόλ

Ο χειρότερος διαιτητής, χωρίς VAR και μερικά… αυτογκόλ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον χθεσινό ορισμό διαιτητή στον μεγάλο αγώνα ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας, αναρωτιέται για τη μη χρήση VAR σε αυτά τα προκριματικά και σχολιάζει μερικά από τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει μέρα με τη μέρα τις διαστάσεις που παίρνει το ματς ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας; Υπάρχει κανείς που δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του αγώνα ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας; Ή μήπως (για να το κάνουμε και πιο ποδοσφαιρικό) πιστεύει κάποιος ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα κριθεί στις λεπτομέρειες; Μέσα στις… λεπτομέρειες είναι και η διαιτησία.

Τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα άρχισαν να τον σφυρίζουν ξένοι διαιτητές από τον τελικό του 2018. Τότε, ήταν ο περίφημος Μπορμπαλάν. Μέχρι και το τελευταίο ΠΑΟΚ-Άρης που σφύριξε ο Γάλλος Τουρπέν, τον Δικέφαλο του Βορρά τον έχουν παίξει πάνω από 20 ξένοι διαιτητές όσον αφορά πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο χειρότερος και με διαφορά από τον δεύτερο, ήταν ο Ιταλός Ντόβερι, στο Άρης-ΠΑΟΚ που έγινε τον Οκτώβριο του 2018. Ένας πολύ κακός διαιτητής που σφύριζε συνέχεια, ένας κουραστικός Ιταλός που δυσκολεύονταν να… πετύχει φάση, που επιβράβευε κάθε βουτιά, που επηρεάζονταν από διαμαρτυρίες, που έδειχνε πολύ λίγος να αποδώσει δικαιοσύνη μέσα στο γήπεδο. Το ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκείνο το ματς, φυσικά και δεν μειώνει τις αδυναμίες του διαιτητή.

Και… πώς τα έφερε έτσι το ποδόσφαιρο, να ο Ιταλός και πάλι στον δρόμο του ΠΑΟΚ σε αυτό το μεγάλο ματς με την Μπεσίκτας

Και να ήταν μόνο αυτό…

Για κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους, σε αυτά τα προκριματικά δεν έχουμε ούτε VAR! Γιατί; Είναι δυνατόν;

Θα έρθει δηλαδή αυτός ο Ιταλός τον οποίο ούτε η UEFA εμπιστεύεται πολύ-πολύ (πέρυσι τον όρισε μόνο σε έναν προκριματικό του Champions League και σε έναν ακόμη προκριματικό του Europa) και θα μπει να παίξει το ματς που κρίνει το παρόν και το μέλλον των ομάδων, ΧΩΡΙΣ να έχει και τη βοήθεια του VAR!

Ναι! Το τονίζουμε αυτό με το VAR κόντρα σε όσους έμαθαν να «κλέβουν» στο ποδόσφαιρο και αναθεματίζουν την έλευσή του. Εμείς σταθερά από την πρώτη μέρα λέμε… «ναι στο VAR» και δεν αλλάζουμε άποψη γι’ αυτό, ανάλογα αν ευνοήθηκε ή αδικήθηκε μία ομάδα. Τέλος… Οι περισσότεροι πλέον ΔΕΝ μπορούν να δουν ποδοσφαιρικό παιχνίδι χωρίς VAR και αυτό είναι υγεία. Ναι! Δεν μπορούσαμε να δούμε ματς ομίλων Europa League χωρίς VAR. Δεν μπορεί πλέον ο φίλαθλος να καθίσει και να δει αγώνα όπου ένα εξόφθαλμο λάθος του διαιτητή θα καθορίσει ένα αποτέλεσμα, την στιγμή που ξέρει ότι υπάρχει το VAR και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των λαθών διορθώνονται.

Και εμείς τώρα θα πάμε να δούμε ένα τόσο μεγάλο ματς με διαιτητή που δεν εμπιστεύεται ούτε η UEFA και χωρίς στο γήπεδο να υπάρχει VAR!!

Ο Θεός βοηθός…

* Ώστε ο ΠΑΣ Γιάννινα «σπιτώθηκε» στου Ρέντη σε κίνηση που ΔΕΝ αποκάλυψε η επίσημη ΠΑΕ… Γιατί αν το ανέφερε εξ’ αρχής, δεν θα είχε και… τύψεις ή ανησυχίες για τα σχόλια που θα ακολουθούσαν μετά και από την… σπουδαία μεταγραφή Νικολιά έξι μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του! Του παίκτη που… μετά θα πήγαινε στην ΑΕΛ, η οποία… θα πάρει και τον Ντουρμισάι δανεικό από τον Ολυμπιακό, αν και ο συγκεκριμένος έπαιζε ελεύθερος στον Άρη που… έβγαλε διαρροή για το ότι ο Ολυμπιακός θα τον διευκολύνει να πάρει τον Ματέο Γκαρσία, του Άρη που… ενδιαφέρονταν για τον Χουάν Ντομίνγκεθ, για τον οποίο τώρα ενδιαφέρεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, που εγκαταστάθηκε στου Ρέντη…

Αλλά… τι ανησυχείτε; Θα πάει η Μαρούπα και θα κάνει μία αυτοψία στου Ρέντη για πιθανή… κυριαρχική επιρροή του ενός προς τον άλλο και μετά θα αποφανθεί μαζί με τον Αρκούδη…

Από την άλλη βέβαια, θα βγει ο Κούγιας και σωστά θα πει: «Όποιος έχει αμφιβολία για το οτιδήποτε, να πάει να κάνει καταγγελία…».

Άντε να δούμε ΠΟΙΟΣ θα πάει;

* Στις 26 Ιουνίου γέλασε ο κάθε πικραμένος με την ομολογία του Ολυμπιακού που έγραφε στην… 65η ανακοίνωσή του με αφορμή τον τελικό κυπέλλου: «Σε αυτή τη διοίκηση, με την επανεμφάνιση των γερασμένων πρωταγωνιστών της «παράγκας», έχει «παραδοθεί» η ΕΠΟ…».

Αφού κατάλαβαν εκείνο το αυτογκόλ, χθες πήγαν να το διορθώσουν για να μην γελάει και πάλι όλη η Ελλάδα! Και τι έγραψε η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε άλλη μία ανακοίνωση-αυτογκόλ: «Η ανασύσταση της πραγματικής "Παράγκας" του ελληνικού ποδοσφαίρου με έναν άβουλο Πρόεδρο που άγεται και φέρεται..».

Καλά συγνώμη… Ποιος τις γράφει τις ανακοινώσεις αυτές; Ο Βούκοβιτς;

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο αυτής της Ομοσπονδίας και τα πεπραγμένα του… αξίζει ένα άλλο blog, ξεχωριστό…

Οσονούπω…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.