Έρικ Μαξίμ Τσουπό Μοτίνγκ: Από την γκάφα του αιώνα στο γκολ της ζωής του! (vids)

Gazzetta team
Έρικ Μαξίμ Τσουπό Μοτίνγκ: Από την γκάφα του αιώνα στο γκολ της ζωής του! (vids)

bet365

Πριν από έναν χρόνο, ο ήρωας της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε περίγελος για μια απίστευτη ευκαιρία που έχασε. Η μπάλα τον συγχώρεσε και τον αντάμειψε, παρ' ότι ο Τόμας Τούχελ δεν τον είχε συμπεριλάβει στην λίστα για την φάση των «16»!

Ήταν αρχές Απριλίου του 2019, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την ευκαιρία να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Γαλλία. Οι Παριζιάνοι, όμως, έμειναν στο 2-2 με το Στρασβούργο εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της απίστευτης ευκαιρίας που έχασε ο Έρικ Μαξίμ Τσουπό Μοτίνγκ, ο οποίος... έβγαλε την μπάλα από μέσα από την εστία, ύστερα από πλασέ του Κρίστοφερ Ενκουνκού.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός, ο οποίος προφανώς απέτρεψε το γκολ του συμπαίκτη του για να το πετύχει αυτός (αμ δε...), έγινε viral περίγελος σε όλο τον κόσμο (και όχι άδικα), αλλά 16 μήνες αργότερα, ήρθε η ώρα της δικής του λύτρωσης, πετυχαίνοντας το γκολ που έστειλε την Παρί στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια, μετά το δραματικό 2-1 επί της Αταλάντα.

«Ήταν ένα τρελό παιχνίδι, ένα σκληρό ματς και με έναν σκληρό αντίπαλο. Πιστεύω ότι δείξαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι πιστεύαμε στους εαυτούς μας» δήλωσε ο Τσουπό Μοτίνγκ ο οποίος, αν δεν ήταν η πανδημία του κορονοϊού, ΔΕΝ θα έπαιζε στα προημιτελικά!

Ο λόγος; Ο Τόμας Τούχελ τον είχε αφήσει εκτός λίστας στο δεύτερο μισό της περιόδου, αλλά μετά την διακοπή και την επανέναρξη της διοργάνωσης, τον επανέφερε, αφού στο μεταξύ έφυγε από την ομάδα ο Έντινσον Καβάνι.

Η μοίρα, όμως, τον αντάμειψε και, προτού κάνει δηλώσεις, ο Νεϊμάρ πήδηξε επάνω του για να πανηγυρίσει το, αναμφίβολα, πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα του 31χρονου επιθετικού που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αναδείχθηκε στην Γερμανία.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα