Εδώ θα κριθούν Champions League και Europa League (pics & vids)

Gazzetta team
Εδώ θα κριθούν Champions League και Europa League (pics & vids)

bet365

Τα εφτά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα Final-8 σε Champions League και Europa League, αλλά και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ την «σεζόν του κορονοϊού».

Η UEFA επιβεβαίωσε ότι οι φετινές διοργανώσεις σε Champions League και Europa League, εξαιτίας των συνθηκών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα κριθούν σε δύο Final-8.

Αυτό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (12-23 Αυγούστου) θα λάβει χώρα στην Λισσαβόνα και θα μοιραστεί σε δύο γήπεδα, εκτός απροόπτου, κεκλεισμένων των θυρών: Το «Ζοσέ Αλβαλάδ», έδρα της Σπόρτινγκ και το «Ντα Λουζ», έδρα της Μπενφίκα και φαβορί για να φιλοξενήσει και τον τελικό της Κυριακής 23 Αυγούστου.

Αντίστοιχα, το Final-8 του Europa League (10-21 Αυγούστου) θα διεξαχθεί σε τέσσερις γερμανικές πόλεις και τα αντίστοιχα γήπεδα. Κατά σειρά... εμφάνισης πρόκειται για το «MSV Arena» του Ντούισμπουργκ (έδρα της ομώνυμης ομάδας), το «Veltins Arena» του Γκέλζενκιρχεν (έδρα της Σάλκε), το «Merkur Spiel-Arena» του Ντίσελντορφ (έδρα της Φορτούνα) και το «Rhein Energie Stadion» της Κολωνίας (έδρα της ομώνυμης ομάδας), στο οποίο θα διεξαχθεί και ο τελικός, την Παρασκευή 21 Αγούστου.

Οι συγκεκριμένες πόλεις επελέγησαν γιατί είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη, στην περιοχή της Βόρειας Βεστφαλίας. Είναι χαρακτηριστικό πως η μεγαλύτερη απόσταση είναι αυτή μεταξύ της Κολωνίας και του Γκέλζενκιρχεν, η οποία δεν φτάνει καν τα εκατό χιλιόμετρα (92).

Εφόσον όλα πάνε κατ' ευχήν και ολοκληρωθούν οι δύο διοργανώσεις χωρίς (νέα) απρόοπτα (και, πιθανότατα, χωρίς κόσμο), η νικήτρια του Champions League και αυτή του Europa League θα ανταμώσουν στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, στις 24 Σεπτεμβρίου, στο «Puskás Aréna» της Βουδαπέστης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα