ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Βρήκε... διπλό τοίχο η Άλκμααρ, δεν γλιτώνει τα προκριματικά

Βρήκε... διπλό τοίχο η Άλκμααρ, δεν γλιτώνει τα προκριματικά

Βρήκε... διπλό τοίχο η Άλκμααρ, δεν γλιτώνει τα προκριματικά

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Άλκμααρ να προσφύγει στην UEFA για να πετύχει την απευθείας παρουσία της στους ομίλους του Champions League.

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και επίσημο: Η προσπάθεια της Άλκμααρ να κερδίσει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League, προσφεύγοντας στην UEFA, έπεσε στο κενό.

Η ολλανδική ομάδα διαμαρτυρήθηκε στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για την απόφαση της τοπικής ομοσπονδίας να «δώσει» στον Άγιαξ το απευθείας εισιτήριο (λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων).

Όχι, βεβαίως, ότι είχε άδικο στην ουσία, αφού δεν απονεμήθηκε πρωτάθλημα για την φετινή σεζόν και, συν τοις άλλοις, ο Αίαντας «τερμάτισε» όντας ισόβαθμος με την Άλκμααρ, η οποία μάλιστα τον νίκησε και στα δύο ματς που έδωσαν για το πρωτάθλημα, το οποίο διεκόπη πρόωρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η UEFA, η οποία δεν θέλει να ανακατεύεται σε εγχώριες υποθέσεις, δήλωσε αναρμόδια για το συγκεκριμένο ζήτημα και μετέφερε την διαμαρτυρία στην ολλανδική ομοσπονδία (KNVB), η οποία την απέρριψε εκ νέου, ξεκαθαρίζοντας οριστικά ότι ο Άγιαξ θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League και η Άλκμααρ στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.