Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Δέκα χρόνια από την τριάρα πρόκρισης στο «Μεάτσα» (vid)

Gazzetta team
Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Δέκα χρόνια από την τριάρα πρόκρισης στο «Μεάτσα» (vid)

bet365

Ήταν 20 Απριλίου του 2010 όταν η Ίντερ του Μουρίνιο ύψωσε τείχος στην ασταμάτητη Μπαρτσελόνα και με τον σούπερ Ντιέγο Μιλίτο πήρε το προβάδισμα (3-1) που θα της έδινε εισιτήριο πρόκρισης και… κατάκτησης του Champions League.

Ήταν η υπερασπιζόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η κορυφαία ομάδα στον κόσμο βάσει αγωνιστικής απόδοσης και ποιότητας μέσα στο χορτάρι, με το δικό της σήμα-κατατεθέν. Πιθανόν, στην καλύτερη φάση της εποχής Γκουαρδιόλα. Η Μπαρτσελόνα αφού είχε κατακτήσει το τρίτο Champions League της ιστορίας της το 2009, έδειχνε να μην έχει αντίπαλο για το repeat, που θα ήταν το πρώτο μέχρι τότε στον ανανεωμένο θεσμό. Κανένα εμπόδιο δεν ήταν αρκετό για να την σταματήσει κι έτσι τη σεζόν 2009-10 έφτασε στα ημιτελικά αφού απέκλεισε Στουτγκάρδη και Άρσεναλ για δύο απαιτητικά ματς κόντρα στην Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο, από την οποία δεν είχε ηττηθεί στα δύο παιχνίδια του ομίλου (2-0, 0-0).

Πρώτο ματς στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» σαν σήμερα το 2010, τα πάντα θα κρίνονταν στη ρεβάνς του «Καμπ Νόου», αλλά οι Νερατζούρι ήταν αποφασισμένοι να βάλουν πίεση στους Μπλαουγκράνα. Και το πέτυχαν μέσω θριάμβου.

Παρά το προβάδισμα στο 19’ με τον Πέδρο, η Ίντερ έβγαλε ψυχή και ανέτρεψε το σκορ, χάρη στους Σνάιντερ, Μαικόν και τον εκπληκτικό Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος έκανε ένα από τα κορυφαία ματς της καριέρας του στο Μιλάνο και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 (έστω κι από οριακή θέση οφσάιντ). Αυτή η νίκη έδωσε αυτόματα και το εισιτήριο για τον τελικό, αφού με κόπο και ιδρώτα η ομάδα του «Μου» κράτησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων στην Βαρκελώνη και με κεκτημένη ταχύτητα πανηγύρισε την κατάκτηση στον τελικό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Δείτε τα highlights:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα