Πιο ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας θα ήταν η άλλη...

Πιο ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας θα ήταν η άλλη...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα, με αφορμή μία είδηση των τελευταίων ημερών από το Βελιγράδι.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ερυθρός Αστέρας έλυσε λοιπόν το συμβόλαιο του με τον Ζαντέρ, τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, που είχε κάνει το χέρι-πέναλτι στη νίκη του Ολυμπιακού επί των Σέρβων στο Καραϊσκάκη, μέσα από την οποία ήρθε η συνέχεια της παρουσίας του στο Γιουρόπα Λιγκ. Προβλήθηκε μάλιστα ότι εκείνο το παιχνίδι ήταν το τελευταίο, το κύκνειο άσμα, του Ζαντέρ με τη φανέλα του Αστέρα.

Βεβαίως, μαζί με τον Ζαντέρ έλυσε πρόωρα το συμβόλαιο του κι ένας ακόμη παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, ο Ολλανδός Φαν Λα Πάρα, του οποίου επίσης το τελευταίο παιχνίδι στην ομάδα του Βελιγραδίου ήταν εκείνο στο Καραϊσκάκη, στο οποίο είχε μπει αλλαγή και δη όχι στο 81’ όπως ο Ζαντέρ, αλλά στο 58’. Αλλά για τον Φαν Λα Πάρα δεν τρέχει τίποτα-αυτός δεν έκανε πέναλτι! Παρεμπιπτόντως (πρώτο), ο γνωστός μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ Ισπανός μέσος Κάνιας, έχει να παίξει στον Ερυθρό Αστέρα από τις 26 Νοεμβρίου, από το 0-6 εντός έδρας από την Μπάγερν, επίσης για το Τσάμπιονς Λιγκ…

Κατά καιρούς γίνονται αναφορές, άλλοτε με μπηχτές κι άλλοτε όχι, σε εκείνο το πέναλτι του Ζαντέρ στα τελευταία λεπτά του αγώνα Ολυμπιακού-Ερυθρού Αστέρα 1-0. Παρότι τέτοια πέναλτι με τα χέρια από λάθος αμυντικών γίνονται πολλά. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει έστω ένας που στα σοβαρά να πιστεύει ότι μπορεί να κρύβει κάτι «περίεργο» εκείνη η φάση. Προσέξτε, μιλάμε για παίκτη που ήταν αναπληρωματικός για τον Αστέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ όχι μόνο σε εκείνο το ματς, αλλά γενικά στην πορεία της ομάδας του στη φάση των ομίλων, αφού από τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια είχε παίξει βασικός μόνο στο πρώτο και είχε και άλλη μία συμμετοχή (στο β΄ ημίχρονο) στο τέταρτο παιχνίδι.

Και τι έγινε με τον Ολυμπιακό; Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και τραυματίστηκε στο 81’ ο βασικός αριστερός μπακ των Σέρβων, ο Ρόντιτς-και δη αρκετά σοβαρά, αφού δεν έπαιξε και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της ομάδας του, για το πρωτάθλημα Σερβίας. Κι έτσι μόνο μπήκε ο Ζαντέρ για το τελευταίο δεκάλεπτο. Η ερώτηση είναι, θα έκανε κάποιος τίποτα «περίεργο» με παίκτη…ρεζέρβα; Έτυχε κι έπαιξε δέκα λεπτά ο Ζαντέρ. Σαν να λέμε έπαιζε ο Τσιμίκας, τραυματίστηκε στο 81’ και τη θέση του πήρε ο Κούτρης!

Πιο καλή…θεωρία συνωμοσίας θα ήταν το χαμένο πέναλτι του Πορτογάλου σέντερ φορ Τομανέ, που έχει περάσει κι από την Ελλάδα, τον Παναιτωλικό! Για ποιο λόγο ο Αστέρας διώχνει τον Ζαντέρ και τον Λα Πάρα; Πολύ απλά γιατί αποδείχθηκαν κακές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, ποτέ δεν «έπιασαν» στην ομάδα του, όπως πάρα πολλές φορές συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Παρεμπιπτόντως (δεύτερο), ο γκολκίπερ του Ερυθρού Αστέρα, ο Μπόρχαν, είχε δεχθεί ένα κοροϊδίστικο γκολ από τον Σεμέδο στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, το 3-1 στο Βελιγράδι. Ε, και; Και στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη κατέβασε τα ρολά και νικήθηκε μόνο από πέναλτι. Δεν συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο;

Συμβαίνουν. Μάλλον πιο δύσκολα συμβαίνει μία ισχυρή ομάδα της Ελλάδας όπως ο ΠΑΟΚ μέσα σε τρία χρόνια να αποκλείεται διαδοχικά από μία μικρομεσαία ομάδα της Σουηδίας (Έστερσουντ) το 2017, από την Μπάτε Μπορίσοφ Λευκορωσίας το 2018 κι από την Σλόβαν Μπρατισλάβας Σλοβακίας το 2019. Να μένεις έξω από μία τέτοια ομάδα, ναι-αλλά κι από τις τρεις, σε τρεις σεζόν; Πιο ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας θα ήταν αυτή, πώς δηλαδή συμβαίνει κάτι τέτοιο κάθε χρόνο, παρά ο…Ζαντέρ!

Παρεμπιπτόντως (τρία) ο ΠΑΟΚ θα είχε κι άλλον αποκλεισμό το 2016, από την Γκαραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, εάν τελευταία αγωνιστική δεν έρχονταν διπλό το Γκαραμπάχ-Φιορεντίνα (1-2) κι ενώ με άσο περνούσαν και η Γκαραμπάχ και η Φιορεντίνα και έμενε έξω ο ΠΑΟΚ...

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1243591111962013697

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.