Βαλένθια – Αταλάντα 3-4: «Σόου» του Ίλιτσιτς στο άδειο «Μεστάγια» και ιστορικό εισιτήριο (vid)

Gazzetta team
Βαλένθια – Αταλάντα 3-4: «Σόου» του Ίλιτσιτς στο άδειο «Μεστάγια» και ιστορικό εισιτήριο (vid)

bet365

Πρόκριση της καταπληκτικής Αταλάντα στα προημιτελικά του Champions League στην παρθενική της συμμετοχή με δεύτερη τεσσάρα και τέσσερα γκολ (!) του Γιόζιπ Ίλιτσιτς.

Ξεχάστε το ιταλικό κατενάτσιο! Αυτή η Αταλάντα δεν καταλαβαίνει από διοργάνωση (Champions League), από αντίπαλο (Βαλένθια) ή αν το γήπεδο («Μεστάγια») είναι άδειο, λόγω του κοροναϊού.

Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν πάλι απολαυστική στην επίθεση (και προβληματική στην άμυνα, για να τα λέμε όλα), νίκησε 4-3 τις Νυχτερίδες και, με συνολικό σκορ 8-4, πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στην πρώτη της συμμετοχή.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του «διπλού» ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα (!) γκολ σε εκτός έδρας αγώνα ενός νοκ άουτ γύρου του Champions League.

Ο Σλοβένος εκμεταλλεύτηκε τα πέναλτι – δώρα του Μουχτάρ Ντιακαμπί, σκόραρε δις στο πρώτο ημίχρονο από την άσπρη βούλα (3', 43') και «χτύπησε» εκ νέου εις διπλούν στο δεύτερο (71', 82').

Η Βαλένθια, η οποία έψαχνε ένα θαύμα μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα και χωρίς την βοήθεια των φιλάθλων της, ισοφάρισε δύο φορές με τον Κέβιν Γκαμεϊρό (21', 51'), έφτασε να προηγηθεί με τον Φεράν Τόρες (67'), αλλά έμεινε με την όρεξη για μια νίκη γοήτρου. Τα όνειρα της απίστευτης Αταλάντα δεν έχουν ταβάνι...

Βαλένθια (Αλμπέρτ Θελάδες): Σίλεσεν – Βας, Ντιακαμπί (46' Γκέδες), Κοκελέν (74' Τσερίσεφ), Γκαγιά – Φεράν Τόρες, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Σολέρ – Ροδρίγο (79' Φλορέντσι), Γκαμεϊρό.

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Τζιμίστι, Καλντάρα, Παλομίνο – Χάτεμπερ, Ντε Ρουν (44' λ. τρ. Ζαπάτα), Φρόιλερ, Γκόσενς – Ίλιτσιτς, Πάσαλιτς (83' Ταμέζε), Γκόμες (76' Μαλινόφσκι).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα