Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα 0-1

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα 0-1

bet365

Η Μπαρτσελόνα ήξερε τι ήθελε στο Ολντ Τράφορντ και χάρη στο αυτογκόλ του Σο επικράτησε 1-0 της Γιουνάιτεντ, αγκαλιάζοντας έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά!

Η Μπαρτσελόνα είχε την ποιότητα, ήξερε τι ήθελε στο Ολντ Τράφορντ κι ένα... αυτογκόλ ήταν αρκετό για να της δώσει μισή πρόκριση. Οι Καταλανοί επικράτησαν 1-0 της Γιουνάιτεντ, η οποία δεν μπόρεσε... ποτέ να μπει στο κλίμα ενός τόσο μεγάλου ραντεβού. Αλλωστε, η Μάντσεστερ δεν είχε σουτ (!) εντός εστία για πρώτη φορά σε εντός έδρας αναμέτρηση του Champions League από το 2005. Τι λένε οι αριθμοί; Οι Καταλανοί κέρδισαν σε 42 ευρωπαϊκά νοκ άουτ ματς και τις... 40 κατάφεραν να προκριθούν.

Με σκληρά μαρκαρίσματα άρχισε το ματς στο Ολντ Τράφορντ, με τους Μπουσκέτς, Γιανγκ να γλιτώνουν την κίτρινη κάρτα. Η Μπαρτσελόνα κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και στο 13' πάγωσε το Ολντ Τράφορντ. Ο Μέσι έκανε υπέροχη ασίστ, ο Σουάρες πήρε την κεφαλιά και από τη... βοήθεια του Σο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Βέβαια, χρειάστηκε το VAR για να πανηγυρίσουν οι φιλοξενούμενοι. Το αυτογκόλ του διεθνή μπακ δεν άλλαξε την εικόνα της ομάδας του. Φρεντ και ΜακΤόμινεϊ δεν κατόρθωσαν να ελέγξουν τον άξονα, η κατοχή της Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το 75% κι εκτός από μια ατομική ενέργεια του Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν σε θέση να εκμεταλλευθούν τις αμυντικές ανασφάλειες της αντιπάλου και σε μια περίπτωση στο 30' πλησίασαν, όταν ο ΜακΤόμινεϊ βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά και δεν έδειξε πέναλτι. Βέβαια, ανασταλτικά η ομάδα του Σόλσκιερ δεν ήταν κακή, αν και από το σκληρό ποδόσφαιρο του Σμόλινγκ, ο Μέσι βρέθηκε στο έδαφος με τη μύτη του μέσα στα αίματα.

Η καλύτερη φάση των Καταλανών ήρθε στο 36' στην μοναδική φάση μετά το γκολ που η κυκλοφορία τους... κοίμισε τη Γιουνάιτεντ. Ο Κουτίνιο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ντε Χέα με απίθανη επέμβαση κράτησε την ομάδα του στο «κόλπο». Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη ευκαιρία της Μάντσεστερ στο α' ημίχρονο ήρθε στο 40', αλλά ο Ντάλοτ είχε κάκιστο τελείωμα.

Είχε τον έλεγχο η Μπαρτσελόνα
Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Μπαρτσελόνα έπαιζε ιδανικά με το χρόνο, η κατοχή της ξεπέρασε το 60% και η Γιουνάιτεντ ήταν αδύναμη να αντιδράσει. Κακός ρυθμός στο παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκε να φτάσουμε στο 65' για την πρώτη φάση. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι γηπεδούχοι αδράνησαν, αλλά ο Σουάρες δεν μπόρεσε ποτέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Βαλβέρδε φρέσκαρε την ενδεκάδα με Βιδάλ, Σέρχι Ρομπέρτο, ο Σόλσκιερ δεν είχε ποτέ τις λύσεις από τον πάγκο και... μοιραία δέχθηκε την ήττα. Αλλωστε, όταν χρειάστηκε, ο Πικέ (83') με απίθανη τοποθέτηση νίκησε τον Μαρσιάλ και κράτησε το μηδέν!

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Ντάλοτ (74' Λίνγκαρντ), Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ (85' Περέιρα), Λουκάκου (68' Μαρσιάλ)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (90' Αλενιά), Κουτίνιο (65' Βιδάλ), Αρτουρ (66' Σέρχι), Σουάρες, Μέσι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα