Μπάγερν Μονάχου - ΑΕΚ 2-0

Gazzetta team
Μπάγερν Μονάχου - ΑΕΚ 2-0

bet365

Ένα... ανόητο πέναλτι του Τσόσιτς και μια αδράνεια σε κόρνερ, έδωσαν στο Λεβαντόφσκι την ευκαιρία να σκοράρει δύο φορές και η καλύτερη Μπάγερν επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ, που το πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε κάτι περισσότερο! Παραμένει στο μηδέν η Ένωση! ΜΟΝΑΧΟ, αποστολή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Οταν πρέπει να πας στην Allianz Arena ξέρεις ότι έχεις μπροστά σου ένα πολύ δύσκολο 90λεπτο, ακόμη κι αν η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι στα καλύτερα της. Ούτε η ΑΕΚ ήταν άλλωστε, αφού το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν. Παρ' όλα αυτά, στη Βαυαρία η πρωταθλήτρια έβγαλε αντίδραση και στάθηκε πάρα πολύ καλά, παρά την ήττα με 2-0. Μια ήττα που ήρθε εν πολλοίς από το... χαζό και εύκολο πέναλτι του Τσόσιτς στον Λεβαντόφσκι, με τους δύο να είναι οι πρωταγωνιστές -αρνητικός και θετικός αντίστοιχα- στη φάση και του δεύτερου γκολ.

«Να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την ορμή της Μπάγερν στο ξεκίνημα», έλεγε χθες ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του μπήκαν στο ματς τέλεια! Για την ακρίβεια, θα ήταν όλα τέλεια αν στο 5' η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα και όχι ακριβώς δίπλα από το δοκάρι μετά την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Δύο λεπτά μετά η Μπάγερν απάντησε με τον ίδιο τρόπο, κεφαλιά του Γκορέτσκα δηλαδή, αλλά ο Μπάρκας είπε "όχι" και το ματς στη συνέχεια κυλούσε... μαγικά για την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που πατούσε πολύ καλά, είχε τον Αλεφ μεταμορφωμένο στο κέντρο να κυριαρχεί και από εκεί και πέρα έκλεινε με πολύ ωραίο τρόπο κάθε χώρο μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα.

Η Ενωση, η οποία είχε και μια πολύ καλή αντεπίθεση που δεν ολοκληρώθηκε λόγω του όχι καλού κοντρόλ του Πόνσε, δεν ένιωθε καμία απειλή από τους Βαυαρούς, οι οποίοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή αλλά ως εκεί. Το γεγονός ότι η ομάδα του Νίκο Κόβατς προσπαθούσε κυρίως με σέντρες δείχνει και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο να ανοίξει την ΑΕΚ, η οποία είχε φτάσει στο ημίωρο... εύκολα. Πολύ. Και εκεί, πολύ εύκολα, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για το κράτημα του Τσόσιτς στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση για το 1-0. Ενα γκολ από το πουθενά, το οποίο έκανε και όλη τη διαφορά στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο ήταν -ίσως- ανέλπιστα καλό για τους Κιτρινόμαυρους.

Το ζητούμενο για την Ενωση ήταν να διατηρήσει την ίδια καλή εικόνα και στην επανάληψη και το έκανε για όσο είχε δυνάμεις. Η επιβάρυνση κάποιων παικτών, συν φυσικά το γεγονός ότι απέναντι είχαν τους παίκτες της Μπάγερν και όχι κάποιας ελληνικής ομάδας, λογικό ήταν να επιφέρουν κούραση μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Αυτό είχε ως συνέπεια οι Κιτρινόμαυροι να δυσκολεύονται πολύ να κρατήσουν την μπάλα και έτσι οι Βαυαροί είχαν συνεχώς κατοχή και πίεζαν. Περισσότερο από ό,τι στο πρώτο 45λεπτο και με καλύτερες για αυτούς προϋποθέσεις.

Ετσι, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήρθαν και ευκαιρίες για τους Γερμανούς αλλά ο Μπάρκας απέκρουε συνεχώς τις προσπάθειες των Γκορέτσκα και Λεβαντόφσκι. Τουλάχιστον μέχρι το 71', όταν στο κόρνερ της Μπάγερν ο Μπακάκης δε βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι, ο Τσόσιτς... δε βρήκε καν το πού ήταν ο Λεβαντόφσκι για να τον ακολουθήσει και ο Πολωνός φορ έκανε το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Μπάρκας σταμάτησε και τον Γκνάμπρι σε τετ α τετ, όταν πλέον η ΑΕΚ φανερά είχε απόδεχθεί τη -φυσιολογική στο φινάλε- μοίρα της.

Man of the match: Από τη στιγμή που έβαλε δύο γκολ, ο Λεβαντόφσκι παίρνει αυτόν τον "τίτλο" από τον Μπάρκα. Ο Πολωνός δεν ήταν καλός, δεν... τρομοκράτησε τους αμυντικούς της ΑΕΚ, αλλά βρήκε δίχτυα και αυτό μετράει.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τσόσιτς έκανε το χαζό πέναλτι του 1-0, έχασε τον Λεβαντόφσκι στη φάση του 2-0 και κάποια στιγμή... τράβηξε και τα μαλλιά του Χουλτ επειδή είχε νεύρα. Κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει, πάντως, ότι θα έπρεπε να έχει νεύρα με τον εαυτό του γιατί με δική του ευθύνη η ΑΕΚ δέχθηκε δύο γκολ. Οχι του Χουλτ.

Στο ύψος του: Σε μία φάση χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο μέρος, το έκανε τέλεια. Σε άλλες 3-4 χρειάστηκε στο δεύτερο, όταν οι Κιτρινόμαυροι κουράστηκαν, και το έκανε ξανά τέλεια. Ο λόγος για τον Μπάρκα, ο οποίος ήταν άψογος.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τσόσιτς στη φάση του πέναλτι. Ναι μεν ο Λεβαντόφσκι έπεσε εύκολα, ναι μεν ο διαιτητής πήγε εύκολα στη βούλα, αλλά ο Σέρβος θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι δευτερόλεπτα πριν ο ρέφερι του έκανε παρατηρήσεις.

Το στραγάλι: Για το πέναλτι του 1-0 τα γράφουμε και παραπάνω. Από εκεί και πέρα, αν έχασε και κάποιο φάουλ, μάλλον δεν ήταν και έγκλημα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ, κακά τα ψέματα, το ήξερε ότι θα έχανε στο Μόναχο. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εις βάρος της και προφανώς κάποιος λόγος θα υπήρχε. Δεν είναι πρόβλημα η ήττα επομένως και το πολύ θετικό είναι ότι δεν υπήρξε πρόβλημα ούτε με την εμφάνιση. Η πρωταθλήτρια στάθηκε πάρα πολύ καλά στην Allianz Arena και αυτό θα τη βοηθήσει για να ξαναβρεί την ηρεμία της, την αυτοπεποίθηση της και να κυνηγήσει τους πρώτους της βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν στον όμιλο.

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84' Ραφίνια), Γκνάμπρι (87' Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόφσκι (91' Βάγκνερ).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78' Γκάλο), Σιμόες, Αλεφ (67' Μοράν), Μάνταλος (79' Μπογέ), Πόνσε.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα