Champions League: Μετά από 15 χρόνια, νικητής δεν θα είναι Άγγλος, Γερμανός ή Ισπανός!

Νίκος Κικίδης
Μουρίνιο

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Η πρόκριση των Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν σήμανε πως για πρώτη φορά μετά από το 2010 ο νικητής του Champions League δεν θα προέρχεται από μια εκ των Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία!

Ο τελικός του Champions League κλείδωσε! Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν ξεπέρασαν τα εμπόδια των Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ αντίστοιχα, κλείνοντας μια θέση για το μεγάλο ραντεβού της 31ης Μαΐου στην «Allianz Arena».

Με τις δυο φιναλίστ πλέον να προέρχονται από Serie A και Ligue 1 πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, όπου ο νικητής του Champions League δεν θα είναι κάποια ομάδα από Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία.

Τελευταία που είχε καταφέρει να κατακτήσει την κούπα δίχως να αγωνίζεται σε κάποια χώρα εκ των τριών ήταν η Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο πίσω στο 2010, όταν είχε λυγίσει στον τελικό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τη Μπάγερν Μονάχου με 2-0 χάρη σε δυο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο.

Οι Νερατζούρι προφανώς ήταν και η τελευταία ιταλική ομάδα που κάνει δικιά του την κούπα, ενώ για τη μοναδική φορά που γαλλικός σύλλογος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο 1993 με την κατάκτηση του τροπαίου από τη Μαρσέιγ.

 
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα