Λάτσιο - Σέλτικ 2-0: Ρωμαίος αυτοκράτορας ο Ιμόμπιλε και οι Λατσιάλι αγκαλιά με την πρόκριση (vid)

Νίκος Κικίδης
Ιμόμπιλε

bet365

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε μίλησε όταν η μπάλα «έκαιγε» και με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε τη Λάτσιο στη νίκη με 2-0 επί της Σέλτικ και σε τροχιά πρόκρισης προς τους «16».

Το χρονόμετρο έπρεπε να «γράψει» το 61ο λεπτό της αναμέτρησης μέχρι να κάνει την εμφάνισή του στο χορτάρι. Ακόμα και με κάτι λιγότερο από μισή ώρα αγώνα ωστόσο στη διάθεσή του, ο Τσίρο Ιμόμπιλε κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ρωμαίος «αυτοκράτορας» χάρισε τη νίκη στη Λάτσιο με 2-0 και την έστειλε αγκαλιά με την πρόκριση στους «16», θέτοντας παράλληλα οριστικά τέλος στο ευρωπαϊκό ταξίδι της Σέλτικ.

Μέχρι ωστόσο ο Ιταλός να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, οι Λατσιάλι τα είχαν βρει σκούρα απέναντι στη Σέλτικ, η οποία έπαιζε το τελευταίο χαρτί της για να παραμείνει ζωντανή. Αφού ο Φελίπε Άντερσον δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σκαστή κεφαλιά (10΄), οι Σκωτσέζοι έτριξαν τα δόντια των γηπεδούχων με μεγάλες ευκαιρίες του Φουρουχάσι σε 16΄και 49΄αντίστοιχα. Στο 61΄ήταν και πάλι η σειρά του Φελίπε Άντερσον να αστοχήσει από ευνοϊκή θέση, με τον αγώνα να ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Μέσα σε τρία λεπτό ωστόσο, ο Ιμόμπιλε φρόντισε να ξεδιαλύνει το τοπίο. Αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Λουίς Αλμπέρτο σπατάλησε τρομερή ευκαιρία από θέση βολής, ο Ιταλός πήρε το... όπλο του και άνοιξε το σκορ με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι (82΄). Και προτού καλά - καλά οι καπνοί από τις κάννες του εξατμιστούν στην ατμόσφαιρα, ο v-cxap65ru28c1ξαναχτύπησε με υπέροχη κίνηση, προσποίηση και τελείωμα στο 85΄, σε ένα υπέροχο γκολ που σφράγισε μια υπερπολύτιμη νίκη για τους Ρωμαίους.

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι): Προβεντέλ, Λατσάρι, Πάτριτς, Τζίλα, Μάρουσιτς, Ροβέλα (79΄Κατάλντι), Γκεντουζί, Λουίς Αλμπέρτο (84΄Καμάντα), Ίσακσεν, Φελίπε Άντερσον (61΄Πέδρο), Καστεγιάνος (61΄Ιμόμπιλε)

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Χαρτ, Τζόνστον, Κέρτερ-Βίκερς, Σκέιλς, Τέιλορ, ΜακΓκρέγκορ, Μπερνάρντο (69΄Ο-Χιόν-Τζιού), Ο΄Ράιλι, Φόρεστ (61΄Τζόνστον), Γιανγκ (86΄Τέρνμπουλ), Φουρουχάσι

Αποτελέσματα

Λάτσιο - Σέλτικ 2-0
Φέγενορντ - Ατλέτικο (22:00)

Βαθμολογία

1. Λάτσιο 5 (7-5) 10
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (12-5) 8
3. Φέγενορντ 4 (7-5) 6
4. Σέλτικ 5 (3-14) 1

Τελευταία αγωνιστική (13/12)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λάτσιο
Σέλτικ - Φέγενορντ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα