Ιμπραΐμοβιτς: H μοναδική βραδιά που ελληνική ομάδα νίκησε τον Ζλάταν!

Νίκος Κικίδης
Ο Ιμπραϊμοβιτς χάνει ευκαιρία εναντίον του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του εξάταπα στα 41 του χρόνια και το Gazzetta φέρνει στη μνήμη τη μοναδική φορά που ο τρομερός Σουηδός αναγκάστηκε να υποκλιθεί σε ελληνική ομάδα.

Τέσσερις αναμετρήσεις απέναντι σε ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, δυο απέναντι στην Εθνική Eλλάδας. Τόσες ήταν οι φορές που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς συνάντησε το ελληνικό χρώμα στο διάβα του και η αλήθεια είναι πως... συνήθως έβγαινε νικητής.

Αν και η πρώτη φορά τον περιόρισε στο 2-2 σε μια φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ελλάδα πίσω στο 2002 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στα χρόνια που ακολούθησαν κατάφερε να χτίσει ένα θετικό σερί απέναντι στη χώρα μας.

Μέτρησε δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν στη σεζόν 2013/2014 με γκολ μάλιστα στο Παρίσι, ενώ οδήγησε τη Σουηδία στο 2-0 απέναντι στην Ελλάδα στο Euro 2008 με τον «κεραυνό» που άνοιξε το σκορ.

Στο ίδιο έτος μάλιστα είχε παίξει καταλυτικό ρόλο και στη νίκη 2-0 της Ίντερ απέναντι στον Παναθηναϊκό με δυο ασίστ για τους ομίλους του Champions League στο ΟΑΚΑ, όμως στο Μιλάνο, στις 26 του Νοέμβρη, το τριφύλλι τον εκδικήθηκε.

Στη μοναδική βραδιά που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς υποκλίθηκε απέναντι σε ελληνική ομάδα, ο Παναθηναϊκός άλωσε το «Σαν Σίρο» με νίκη 1-0 και υποχρέωσε την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο να σκύψει το κεφάλι. Το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι στο 69΄της αναμέτρησης υπέγραψε ένα σπουδαίο διπλό, με τον Ζλάταν να μένει άσφαιρος για 90 λεπτά αγώνα και τους Πράσινους να ανοίγουν το δρόμο μιας εκπληκτικής αντεπίθεσης που τους είχε οδηγήσει στους «16» της διοργάνωσης, όπου είχαν αποκλειστεί από τη Βιγιαρεάλ.

@Photo credits: eurokinissi
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα