Champions League: Παραμένει στον τελικό ο Μαρτσίνιακ παρά την ομιλία του «σε εκδήλωση με ακροδεξιό ηγέτη»

Champions League: Παραμένει στον τελικό ο Μαρτσίνιακ παρά την ομιλία του «σε εκδήλωση με ακροδεξιό ηγέτη»

bet365

Ο Σίμον Μαρτσίνιακ θα παραμείνει ως διαιτητής του τελικού του Champions League, αφού η UEFA έλαβε τη «συγγνώμη και τις διευκρινίσεις» του σχετικά με την ομιλία του σε εκδήλωση με έναν ακροδεξιό ηγέτη στην Πολωνία.

Την Πέμπτη (01.06) έγινε γνωστό ότι η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ρέφερι Σίμον Μαρτσίνιακ μετά από καταγγελίες για σχέση του με την ακροδεξιά!Σύμφωνα με την αντιρατσιστική ομάδα Never Again, ο Πολωνός διαιτητής ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που παρουσιάστηκε από τον Μέντζεν ως επιχειρηματικό συνέδριο για επενδυτές, συσχετίζοντας τον εαυτό του με ακροδεξιά παράταξη. Τελικώς σήμερα (02/06) η ευρωπαϊκή ομοσπονδία με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ο ρέφερι θα παραμείνει διαιτητής στο μεγάλο «ραντεβού» μετά τις διευκρινίσεις που έλαβε η UEFA.

Πιο αναλυτικά, ο Μαρτσίνιακ τον περασμένο μήνα ορίστηκε να διαιτητεύσει την αναμέτρηση μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη, αλλά υπήρξαν εκκλήσεις για την αντικατάστασή του μετά την είδηση της συμμετοχής του στην εκδήλωση Πολωνού ηγέτη. Η πολωνική αντιρατσιστική ομάδα «Never Again» ισχυρίστηκε ότι ο έμπειρος διαιτητής είχε τόσο προωθήσει όσο και συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργάνωσε ένας από τους ηγέτες της ακροδεξιάς συμμαχίας Σλάβομιρ Μέντζεν στο Κατοβίτσε.

Ο Πολωνός διαιτητής ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές και η εμφάνισή του υπερτονίστηκε στο υλικό που προωθούσε την εκδήλωση. Αν και διαφημίστηκε ως ένα συνέδριο για επιχειρηματίες, οι αντίπαλοι ισχυρίζονται ότι η εκδήλωση - που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα - αντί γι' αυτό παρείχε μια πλατφόρμα για την ακροδεξιά πολιτική ατζέντα του Μέντζεν.

Το Never Again υποστήριξε ότι το πολιτικό σύνθημά του είναι: «Είμαστε ενάντια στους Εβραίους, τους ομοφυλόφιλους, τις αμβλώσεις, τους φόρους και την Ευρωπαϊκή Ένωση».Ωστόσο, η UEFA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έμεινε ικανοποιημένη από τη συγγνώμη του Μαρσίνιακ, καθώς και από τις περαιτέρω διευκρινίσεις που προσέφερε ο διαιτητής σχετικά με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

«Ελπίζω αυτή η δήλωση να βρει το δρόμο της προς όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερα τα άτομα που δικαίως θορυβήθηκαν και απογοητεύτηκαν από τη συμμετοχή μου στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κατοβίτσε στις 29 Μαΐου 2023», ξεκινούσε η απολογία του Πολωνού ρέφερι. «Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη συγγνώμη μου για τη συμμετοχή μου και την όποια στενοχώρια ή βλάβη μπορεί να προκάλεσε. Μετά από σκέψη και περαιτέρω έρευνα, κατέστη προφανές ότι παραπλανήθηκα σοβαρά και αγνοούσα πλήρως την πραγματική φύση και τις σχέσεις της εν λόγω εκδήλωσης. Δεν γνώριζα ότι σχετιζόταν με ένα πολωνικό ακροδεξιό κίνημα. Εάν γνώριζα το γεγονός αυτό, θα είχα απορρίψει κατηγορηματικά την πρόσκληση. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι οι αξίες που προωθεί αυτό το κίνημα είναι εντελώς αντίθετες με τις προσωπικές μου πεποιθήσεις και τις αρχές που προσπαθώ να υποστηρίζω στη ζωή μου. Λυπάμαι βαθύτατα για οποιαδήποτε αντίληψη ότι η συμμετοχή μου μπορεί να ήταν αντίθετη με αυτές»

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα