Μπαρτσελόνα: Η επιτροπή της UEFA εισηγήθηκε μονοετή αποκλεισμό από την Ευρώπη για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Μπαρτσελόνα: Η επιτροπή της UEFA εισηγήθηκε μονοετή αποκλεισμό από την Ευρώπη για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Τετ-α-τετ Λαπόρτα με Τσέφεριν για την υπόθεση Νεγκρέιρα

bet365

Τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο εισηγήθηκαν οι ερευνητές που προσέλαβε η επιτροπή της UEFΑ για να ερευνήσει την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Καταδικαστικό για τη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη τη νέα σεζόν ήταν το πόρισμα των ερευνητών στους οποίους ανέθεσε η UEFA την έρευνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Οι Jean Samuel Leuba και Mirjam Koller Trunz, οι δύο επιθεωρητές που διορίστηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA στις 23 Μαρτίου για να ερευνήσουν την υπόθεση με τις ύποπτες πληρωμές των Καταλανών στην εταιρεία του πρώην αρχιδιαιτητή της Ισπανίας, για την οποία έχει ανοίξει φάκελος από την ισπανική δικαιοσύνη, κατέληξαν πως οι Μπλαουγκράνα πρέπει να τιμωρηθούν με μονοετή αποκλεισμό, όπως ανέφερε το ισπανικό «ABC».

Στο πόρισμα που εξέδωσαν αναφέρεται ότι ο σύλλογος των Μπλαουγκράνα «έχει παραβιάσει το νομικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής διοργανώτριας αρχής», το οποίο βάσει της παραγράφου 7 του άρθρου 4 προβλέπει: «Για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι σύλλογοι πρέπει να μην έχουν εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο και να το επικυρώσουν εγγράφως προς τη διεύθυνση της UEFA».

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η αναφορά του Ελβετού επιθεωρητή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βλέπει σημάδια δραστηριότητας που αποσκοπούν στη χειραγώγηση ή τον επηρεασμό αγώνων.

Το «μπαλάκι» πλέον βρίσκεται στο τερέν της UEFA. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία μπορεί πλέον να ανοίξει φάκελο και να περιμένει το πόρισμα της ισπανικής δικαιοσύνης ή να ακολουθήσει την εισήγηση των επιθεωρητών και να αποβάλει τον σύλλογο των Μπλαουγκράνα από το επόμενο Champions League. Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν βρίσκεται επομένως σε δίλημμα, καθώς αν ακολουθήσει το τελευταίο σενάριο και τιμωρήσει την Μπάρτσα, τότε κινδυνεύει με πιθανή νομική αγωγή της Μπαρστελόνα σε βάρος της σε περίπτωση που αθωωθεί εν τέλει από την ισπανική δικαιοσύνη

Η UEFA, λοιπόν, έχει προθεσμία μέχρι τις 12 Ιουνίου για να ασκήσει βέτο στη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στο Champions League της επόμενης περιόδου, αν αποφασίσει να στηριχθεί στο πόρισμα της ανεξάρτητης έρευνας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα