Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: «Καυτή» ισοπαλία, όλα θα κριθούν στην ρεβάνς (vid)

bet365

Με γκολάρες των Βινίσιους Ζούνιορ και Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στο 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και η πρόκριση στον τελικό του Champions League θα κριθεί στην ρεβάνς του «Έτιχαντ» (Τετάρτη 17/05, 22:00).

Όλα ανοιχτά για την ρεβάνς του «Έτιχαντ» (Τετάρτη 17/05, 22:00) άφησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, μετά το (μάλλον δίκαιο) 1-1 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ελλείψει του τιμωρημένου Έντερ Μιλιτάο, ο Νταβίντ Αλάμπα ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας των Μαδριλένων ως παρτενέρ του Αντόνιο Ρούντιγκερ, με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά να κάνει ριπίτ ως αριστερό μπακ.

Απών ο Νέιθαν Ακέ λόγω τραυματισμού από την αριστερή πλευρά των Πολιτών, με τον Μανουέλ Ακάντζι να παίρνει την θέση του Ολλανδού και τον Κάιλ Γουόκερ να ξεκινάει στα δεξιά, για τη συνήθη κατά τα άλλα ενδεκάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στα μεγάλα ματς.

Κυριαρχία της Σίτι, γκολάρα της Ρεάλ!

Το πρώτο ημίχρονο μας υπενθύμισε γιατί το Champions League «ανήκει» στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μάντσεστερ Σίτι… έπνιξε την Βασίλισσα με την πίεση ψηλά, τα ποσοστά κατοχής της μπάλας έφτασαν το 75% και οι παίκτες της πάτησαν την αντίπαλη περιοχή σε πάνω από δέκα περιπτώσεις.

Ε και; Ο Τιμπό Κουρτουά ήταν σταθερότατος στις μακρινές προσπάθειες των Κέβιν Ντε Μπρόινε (ο Φεδερίκο Βαλβέρδε τον έπαιζε σχεδόν μαν του μαν) και Ρόδρι, αλλά και σε κεφαλιά του Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, με τους γηπεδούχους να κλείνονται υπερβολικά πίσω και, κατά διαστήματα, να δείχνουν ανήμποροι να βγουν από την περιοχή τους.

Όχι, πάντως, ότι αυτό τους πείραξε και ιδιαίτερα! Στις δύο περιπτώσεις που έφτασαν κοντά στην εστία του Έντερσον, άγγιξαν και πέτυχαν γκολ αντίστοιχα. Στην πρώτη, ο Ρούμπεν Ντίας πρόλαβε σωτήρια την ασίστ του Βινίσιους Ζούνιορ στον Καρίμ Μπενζεμά.

Και, στην δεύτερη, ο Καμαβινγκά έκανε κούρσα από τα αριστερά με την μπάλα πίσω από την σέντρα, πάσαρε στον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος, με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Έντερσον (36’), σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με σουτ έξω από την περιοχή, μετά από 14 με σουτ εντός «κουτιού». Στα 15, μαζί με τον Βινίσιους, είναι και ο Ροντρίγκο, αλλά και ένας... άλλος Βραζιλιάνος επιθετικός, ονόματι Ρονάλντο (το Φαινόμενο).

Ποδοσφαιρικά, το πλάνο του Γκουαρδιόλα λειτούργησε στην εντέλεια, αφού η ομάδα του ήταν κυρίαρχη, είχε την μπάλα, ήξερε τι να την κάνει και έβαζε συνεχώς στην αντίπαλό της προβλήματα για δυνατούς λύτες.

Ουσιαστικά, όμως, ο Αντσελότι ήταν και πάλι ο νικητής στο πρώτο κομμάτι της παρτίδας, αφού η Ρεάλ κράτησε (με δυσκολία, αλλά κράτησε) τις αγγλικές επιθέσεις με την εμπειρία της και, όπως σχεδόν πάντα, ήταν «φονική» στο πρώτο (και μοναδικό στο πρώτο μέρος) σουτ εντός εστίας. Ένα και (πολύ, πολύ) καλό.

Η Ρεάλ το μομέντουμ, η Σίτι το γκολ!

Το ματς ήταν εκεί που το ήθελαν ο «Καρλέτο« και η Ρεάλ, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας μεγαλύτερη κατοχή και έβγαινε καλύτερα από την πίεση της Σίτι, με Κρόος και Λούκα Μόντριτς να πέφτουν στα αριστερά και τον Καμαβινγκά να προωθείται ως τέταρτος χαφ.

Λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, μάλιστα, άγγιξε το 2-0 όταν έκαναν μια καταπληκτική ομαδική ενέργεια που δεν τελείωσε όπως θα ήθελε (και ξέρει) ο Μπενζεμά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά.

Η Σίτι απάντησε με μοναδική ευκαιρία του Ντε Μπρόινε και καταπληκτική απόκρουση του Κουρτουά, σε μια φάση όπου ο βοηθός σήκωσε την σημαία για οφσάιντ, αλλά αν η μπάλα πήγαινε στο βάθος της εστίας, το VAR θα ήταν εξαιρετικά οριακό.

Το μομέντουμ «έδειχνε» ξεκάθαρα Ρεάλ η οποία, μετά από εξαιρετικό μπλοκάρισμα του Αλάμπα σε προσπάθεια του Χάαλαντ, απείλησε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την εστία του Έντερσον με Ροντρίγκο, Τόνι Κρόος και Βαλβέρδε.

Αλλά, όπως στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ «χτύπησε» τη Σίτι όταν αυτή είχε το πάνω χέρι, έτσι στο δεύτερο οι Πολίτες έδωσαν την απάντησή τους στην Βασίλισσα, ισοφαρίζοντας κόντρα στην ροή του αγώνα.

Λάθος της ισπανικής άμυνας, συνδυασμός του Ρόδρι με τον Τζακ Γκρίλις στο ύψος της περιοχής, γύρισμα στον Ντε Μπρόινε ο οποίος, με συρτό σουτ από το ημικύκλιο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον συμπατριώτη και… άλλοτε φίλο του για το 1-1 (67’).

Αυτό ήταν αισίως το έβδομο γκολ του Βέλγου σε 14 συνολικά με σουτ έξω από την περιοχή στο Champions League, έχοντας το υψηλότερο ποσοστό σκοραρίσματος έξω από το «κουτί» με μίνιμουν δέκα τέρματα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Αντσελότι έκανε τρεις αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του, ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να μην αλλάξει τίποτα και ο Έντερσον φρόντισε να κρατήσει το 1-1, αποκρούοντας εντυπωσιακά κεφαλιά του Μπενζεμά και μακρινό σουτ του Ορελιέν Τσουαμενί. Ραντεβού, πλέον, στο «Έτιχαντ» σε μια εβδομάδα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Βαλβέρδες, Κρόος (84’ Τσουαμενί), Μόντριτς (87’ Νάτσο) – Ροντρίγκο (81’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάντζι – Στόουνς, Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Γκρίλις – Χάαλαντ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα