Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης της Βασίλισσας (vid)

Benzema

bet365

Με γκολ των Καρίμ Μπενζεμά και Μάρκο Ασένσιο, η πολύ σοβαρή και αποτελεσματική Ρεάλ Μαδρίτης πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League με το 2-0 επί της Τσέλσι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» - Ο Τιμπό Κουρτουά είπε «όχι» σε δύο μεγάλες ευκαιρίες των Μπλε, οι οποίοι έμειναν με δέκα στο 59’ λόγω αποβολής του Μπεν Τσίλγουελ.

Το Champions League είναι η δική της διοργάνωση και το επιβεβαιώνει συνεχώς. Χωρίς να βγάλει μάτια, αλλά ούσα πολύ σοβαρή και αποτελεσματική, η Ρεάλ Μαδρίτης «καθάρισε» την Τσέλσι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-0) και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο (Τρίτη 18/04, 22:00).

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών ο Κάρλο Αντσελότι, παρέταξε την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 5-2 επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και στο 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου», μια ενδεκάδα που στη διάρκεια του παιχνιδιού εναλλάσσεται μεταξύ του 4-3-3 και του 4-2-3-1.

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος επέλεξε τον Ραχίμ Στέρλινγκ αντί του Κάι Χάβερτς ως παρτενέρ του Ζοάο Φέλιξ στην επίθεση, ποντάροντας στην ταχύτητα – κινητικότητα του Άγγλου διεθνούς.

Καρίμ Μπενζεμά, πάντα παρών!

Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν με την κατοχή της μπάλας, αλλά με τους Λονδρέζους να χάνουν τεράστια ευκαιρία προτού καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, με τον Στέρλινγκ να βγάζει στην κόντρα τον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος ξεκίνησε πίσω από την σέντρα και έτρεξε μόνος του προς την αντίπαλη εστία, με τον Έντερ Μιλιτάο να τον κυνηγάει. Ο Πορτογάλος πιέστηκε από τον Βραζιλιάνο, καθυστέρησε να εκτελέσει και ο Τιμπό Κουρτουά απόκρουσε σε κόρνερ.

Η Ρεάλ είχε πρόβλημα όταν έχανε την μπάλα από το transition των Μπλε, οι οποίοι απειλήθηκαν για πρώτη φορά στο δωδέκατο λεπτό, όταν ο Καρίμ Μπενζεμά μετά από συνδυασμό του (σταθερά κεφάτου) Βινίσιους Ζούνιορ κινήθηκε μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ απέτυχε να ανησυχήσει ιδιαιτέρως τον Κέπα.

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση ψηλά και δυσκόλευαν πολύ την κυκλοφορία των φιλοξενούμενων οι οποίοι, μετά το πολύ καλό ξεκίνημα, άρχισαν να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή.

Και, στο 21ο λεπτό, βρέθηκαν και πίσω στο σκορ, όταν ο Ντάνι Καρβαχάλ βρήκε τον Βινίσιους μέσα στην περιοχή, το πλασέ του πιεζόμενου Βραζιλιάνου δεν ήταν καλό, αλλά ο Μπενζεμά ήταν εκεί για να πάρει το ριμπάουντ και να ανοίξει το σκορ, φτάνοντας τα είκοσι γκολ εις βάρος των αγγλικών ομάδων, σε 27 παιχνίδια! Πέρυσι, άλλωστε, στο αντάμωμα των δύο ομάδων ξανά στα προημιτελικά, είχε σημειώσει χατ – τρικ μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με αυτό το τέρμα, μάλιστα, ο Γάλλος έφτασε συνολικά τα 90 στην διοργάνωση (σε 149 παιχνίδια), τα οποία χωρίζονται ως εξής: 56 στη φάση ομίλων, 17 στη φάση των «16», 8 στα προημιτελικά, 8 στα ημιτελικά και ένα σε τελικό.

Μια ανάσα από το 1-1, αλλά και από το 2-0

Το τέρμα της Βασίλισσας… αφύπνισε την Τσέλσι, η οποία άγγιξε την ισοφάριση στην αμέσως επόμενη φάση, όταν μετά από σέντρα του Ρις Τζέιμς και κοντινό πλασέ στη κίνηση του Στέρλινγγκ, ο Κουρτουά είπε «όχι» με δεύτερη σωτήρια (και καταπληκτική) απόκρουση στο ματς.

Ο ρυθμός ανέβηκε και προέκυψαν χώροι, τους οποίους λατρεύει να τιμωρεί ο Βινίσιους, ο οποίος άγγιξε το 2-0 μόλις τρία λεπτά μετά το πρώτο γκολ, όταν δεν νίκησε από κοντά τον Κέπα, με την άμυνα να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Ο Ροντρίγκο, ύστερα από συνδυασμό με τον Μπενζεμά, απείλησε την αγγλική εστία με κοντινό σουτ που έβγαλε ο Κέπα (34’), με την Τσέλσι να θέλει αλλά να μην μπορεί να πλησιάσει και πάλι με αξιώσεις την εστία του Κουρτουά.

Σέντρα του Λούκα Μόντριτς και κεφαλιά – γύρισμα του Νταβίντ Αλάμπα που μπλόκαρε ο Κέπα, κλέψιμο και σουτ του Φεδερίκο Βαλβέρδε έξω από την περιοχή που μάζεψε ξανά ο Βάσκος τερματοφύλακας στο φινάλε ενός πρώτου ημιχρόνου με καλό ρυθμό, εκατέρωθεν ευκαιρίες και γκολ – σφραγίδα του Μπενζεμά.

Κόκκινη ο Τσίλγουελ, με δέκα η Τσέλσι

Ανέβασε (και άλλο) στροφές η Ρεάλ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Καλιντού Κουλιμπαλί να προλαβαίνει στο σπριντ τον Ροντρίγκο προτού ο Βραζιλιάνος μείνει μόνος του προ του Κέπα και τον Μόντριτς να αγγίζει το 2-0 με καταπληκτικό curler, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Πλήγμα για τους Μπλε ο τραυματισμός του πολύ σταθερού Κουλιμπαλί στο σπριντ για να προλάβει τον Ροντρίγκο, με τον Μαρκ Κουκουρέγια να παίρνει την θέση του Σενεγαλέζου στη τριάδα της άμυνας (55’).

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, στο 59’ η Τσέλσι έμεινε (ορθά) με δέκα παίκτες, όταν ο Μπεν Τσίλγουελ τράβηξε από τη φανέλα τον Ροντρίγκο όταν ο Βραζιλιάνος εφορμούσε προς την αγγλική εστία, με τον (άψογο) Φρανσουά Λετεσιέ να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Άγγλο αριστερό μπακ, ο οποίος δεν χάρηκε όσο θα ήθελε την επέκταση συμβολαίου που μόλις υπέγραψε.

Ο Αλάμπα δεν εκμεταλλεύτηκε το φάουλ σε εξαιρετική θέση από την φάση της αποβολής (μπλόκαρε εύκολα ο Κέπα), με τον Λάμπαρντ να μεταφέρει τον Κουκουρέγια σε ρόλο αριστερού μπακ και να παίζει ουσιαστικά με τέσσερις στην άμυνα, μέχρι τουλάχιστον την είσοδο του Τρέβο Τσαλόμπα, όταν γύρισε και πάλι σε 3-5-1, με τον Χάβερτς να αντικαθιστά τον Στέρλινγκ και τον Ζοάο Φέλιξ επίσης να αποχωρεί.

«Χρυσή» αλλαγή ο Ασένσιο και 2-0!

Η έχουσα παίκτη λιγότερο Τσέλσι οπισθοχώρησε ξεκάθαρα και άφησε την μπάλα στη Ρεάλ ελπίζοντας να μην πάθει μεγαλύτερη ζημιά ενόψει της ρεβάνς, με τον Αντσελότι να ψάχνει φρεσκάδα στην επίθεση με την είσοδο του Μάρκο Ασένσιο αντί του πολύ δραστήριου, αλλά κουρασμένου Ροντρίγκο, αλλά και σταθερότητα στο ψηλό παιχνίδι, με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ αντί του (ακούραστου) Εντουάρντο Καμαβινγκά, με τον Αλάμπα να μεταφέρεται στα αριστερά.

Και το άγγιγμα του Μίδα του Ιταλού προπονητή έκανε ξανά την εμφάνισή του. Κόρνερ της Ρεάλ, η μπάλα φτάνει στον Βινίσιους που την γυρίζει στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Ασένσιο, με σουτ που κόντραρε και στον Φοφανά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κέπα για το 2-0 (74’).

Μετά το μαδριλένικο δεύτερο γκολ, ο Λάμπαρντ αποφάσισε να αλλάξει προσέγγιση στο παιχνίδι και να ρισκάρει λίγο παραπάνω, ρίχνοντας μαζί Κόνορ Γκάλαχερ και Μέισον Μάουντ, αφήνοντας την ομάδα του χωρίς τον Τιάγκο Σίλβα.

Οι πολλές εκατέρωθεν αλλαγές επέφεραν την φυσιολογική πτώση του ρυθμού, με την Ρεάλ να ψάχνει στο… ρελαντί το τρίτο γκολ (έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μπενζεμά για να τα καταφέρει) και την Τσέλσι να αγγίζει το πολύτιμο γκολ της μείωσης του σκορ στο 94', όταν ο Ρούντιγκερ πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν το πλασέ του Μάουντ από πολύ κοντά.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (71’ Ρούντιγκερ) – Μόντριτς (81’ Ντάνι Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Κρόος (84’ Τσουαμενί) – Ροντρίγκο (71’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα – Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα (75’ Μάουντ), Κουλιμπαλί (55’ λ. τρ. Κουκουρέγια) – Τζέιμς, Καντέ (75’ Γκάλαχερ), Φερνάντες, Κόβατσιτς, Τσίλγουελ – Στέρλινγκ (65’ Χάβερτς), Ζοάο Φέλιξ (65’ Τσαλόμπα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα