Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2: Ανατροπή και πρωτιά στο 90+4΄οι Spurs, αποχαιρέτησαν την Ευρώπη οι Μασσαλοί (vid)

Νίκος Κικίδης
Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2: Ανατροπή και πρωτιά στο 90+4΄οι Spurs, αποχαιρέτησαν την Ευρώπη οι Μασσαλοί (vid)

bet365

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η Τότεναμ άντεξε στην πίεση της Μαρσέιγ, έφερε τούμπα το ματς στο β΄μέρος και με χρυσό γκολ στο 90+4΄έφυγε με διπλό πρωτιάς (1-2), εξορίζοντας παράλληλα τους Μασσαλούς από την Ευρώπη.

Μάχη που κόβει την ανάσα, αγώνας διαφήμιση για το Champions League. Τέτοιες αναμετρήσεις άλλωστε είναι που προσδίνουν αυτή τη στόφα μεγαλείου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, εκείνη την αγωνία που τερματίζει στο «κόκκινο». Κι αυτή που τελικά χαμογέλασε στο φινάλε της ήταν η Τότεναμ! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη συνέχεια της στον θεσμό να κρέμεται από μια κλωστή, η ομάδα του Λονδίνου τα έφερε όλα τούμπα στο β΄μέρος και με γκολ - μαχαιριά του Χόιμπιεργκ στο 90+4΄ πήρε τη νίκη πρωτιάς (1-2) που εξόρισε παράλληλα τη Μαρσέιγ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εκείνοι πάντως που μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση ήταν οι Μασσαλοί! Ούσα στην τελευταία θέση του ομίλου η Μαρσέιγ έπαιζε την τελευταία ζαριά της για να επικυρώσει το ένα από τα δυο εισιτήρια πρόκρισης από τον όμιλο του θανάτου, όμως για κακή της τύχη έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Γιορίς. Το σύνολο του Τούντορ ωστόσο δεν είχε διάθεση να καταθέσει τα όπλα και τελικά βρήκε τρόπο να παρακάμψει τον Γάλλο τερματοφύλακα, όταν στο 45+2΄ο Βερετού έβγαλε εξαίσια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Εμπεμπά άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά.

Η Τότεναμ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και αποφάσισε επιτέλους να ανεβάσει την ένταση για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι τη πρόκρισης. Το ξεκίνημα του β΄μέρους βρέθηκε σε πλήρη αντιδιαστολή με τους Spurs να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης και τελικά να το πετυχαίνουν με κεφαλιά του Λενγκλέ στο 54΄. Η ισορροπία γαλήνεψε την Τότεναμ που ακόμα και με την ισοπαλία εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση, τη στιγμή που η Μαρσέιγ έψαχνε ξανά το προβάδισμα.

Ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τις δυο ομάδες να σπαταλούν τεράστιες ευκαιρίες για να ανακτήσουν τα ηνία. Στο 81΄ο Χόιμπιεργκ έριξε προειδοποιητική βολή σημαδεύοντας το δοκάρι και τελικά αποδείχθηκε καταλυτικός στις καθυστερήσεις.

Αφού οι Μασσαλοί είχαν φροντίσει να χάσουν το... άχαστο με την κεφαλιά του Κολάσινατς λίγο νωρίτερα, ο Δανός ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και έγραψε την ανατροπή με φανταστικό σουτ στο 90+4΄. Μια νίκη που χάρισε την πρωτιά στην Τότεναμ και στέρησε από τη Μαρσέιγ έστω τη συνέχεια της στο Europa Lague, η οποία αποχαιρέτησε και επίσημα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μαρσέιγ (Ιγκόρ Τούντορ): Λόπεθ, Εμπεμπά, Μπαϊγί (10΄Ζιγκό, 73΄Κολάσινατς), Μπαλέρντι, Κλος (73΄Καμπορέ), Ταβάρες, Βερετού (73΄Ουντέρ), Ρονζιέ (83΄Σουάρες), Χαρίτ, Γκεντουζί, Σάντσες

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ντάιερ, Ντέιβις, Λενγκλέ, Πέρισιτς, Σεσενιόν (46΄Έμερσον), Μπεντανκούρ (84΄Σκιπ), Χόιμπιεργκ, Μόουρα (90+3΄Μπράιαν Χιλ), Σον (29΄Μπισούμα), Κέιν

Αποτελέσματα

Σπόρτινγκ - Άιντραχτ 1-2
Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2

Τελική βαθμολογία

1. Τότεναμ 11 (8-6)
2. Άιντραχτ 10 (7-8)
3. Σπόρτινγκ 7 (8-9)
4. Μαρσέιγ 6 (8-8)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα