Σέλτικ - Σαχτάρ 1-1: Δεν έφτανε ο Γιακουμάκης για τους Κέλτες που έμειναν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας (vid)

Γιάννης Αρώνης
Σέλτικ - Σαχτάρ 1-1: Δεν έφτανε ο Γιακουμάκης για τους Κέλτες που έμειναν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας (vid)

bet365

Το παρθενικό γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στο Champions League δεν στάθηκε αρκετό για την Σέλτικ που έμεινε στο 1-1 με την Σαχτάρ στην Γλασκώβη και αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος.

O Γιώργος Γιακουμάκης ξεχώρισε για ακόμα ένα παιχνίδι με την φανέλα της Σέλτικ, βρήκε δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League όμως ο υπέροχος Μιχαΐλο Μούντρικ ισοφάρισε και «έσβησε» τα όνειρα των Καθολικών για συνέχεια στο Europa League.

Η Σέλτικ καιγόταν για τη νίκη που θα την έφερνε σε θέση ισχύος απέναντι στην ισοβαθμία με την Σαχτάρ για την κατάληψη της τρίτης θέσης του έκτου ομίλου. Οι παίκτες του Ποστέκογλου ήταν αυτοί που «πατούσαν» καλύτερα στο χορτάρι του Celtic Park και απείλησε μόλις στο 8' με τον συνήθη ύποπτο Γιακουμάκη να σημαδεύει ελάχιστα ψηλότερα από το οριζόντιο δοκάρι του Τρουμπίν. Στο 18' οι γηπεδούχοι επισκέφθηκαν και πάλι την περιοχή του Ουκρανού γκολκίπερ όμως ο Γιουράνοβιτς δεν έκανε καλό τελείωμα από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής.

Οι Κέλτες εξακολούθησαν να είναι κυρίαρχοι και αφού προειδοποίησαν ακόμα μια φορά με τον Ο'Ράιλι στο 25' εν τέλει κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Γιώργο Γιακουμάκη που ευνοήθηκε από την κόντρα του σουτ του Αμπάντα στα σώματα και άνοιξε το σκορ παίρνοντας το ριμπάουντ στο 34'. Ο Έλληνας σέντερ φορ είχε μάλιστα και νέα ευκαιρία να χριστεί σκόρερ πέντε λεπτά αργότερα, όμως είδε τον Τρουμπίν να διώχνει σε κόρνερ το σουτ που εξαπέλυσε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε και οι Ουκρανοί άρχισαν όσο περνούσε η ώρα να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Μιχαΐλο Μούντρικ είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του από το πρώτο μέρος δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του Χαρτ στο 42', και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58ο λεπτό. Ο νεαρός σταρ της Σαχτάρ έφυγε στην κόντρα, διήνησε ντριπλάροντας την απόσταση ανάμεσα στην μεσαία γραμμή και την περιοχή του Χαρτ και αφού άδειασε δύο αμυντικούς των γηπεδούχων «εκτέλεσε» με άπιαστο σουτ τον Άγγλο τερματοφύλακα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ιγκόρ Γιοβίτσεβιτς συνέχιζαν να πιέζουν για το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και θα τους έφερνε στο -1 από την Λειψία την οποία υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική, έχοντας σημαντική στιγμή με τον Σίκαν να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χαρτ μετά από μία ακόμα «φαρμακερή» κόντρα στο 67', αλλά και τον νεαρό Ουκρανό να σπαταλά μία από τις ευκαιρίες της χρονιάς στο 72' όταν δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από φοβερή δημιουργία του Μούντρικ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Σέλτικ έμεινε εκτός διεκδίκησης της τρίτης θέσης που οδηγεί στους «32» του Europa League και την Σαχτάρ στον αντίποδα να περιμένει την Λειψία στην Ουκρανία ψάχνοντας τη νίκη που τα την φέρει στα νοκ-άουτ του Champions League.

Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Γεντς, Τέιλορ, Ο’Ράιλι, Χατάτε (84' Τέρνμπουλ), Αμπάντα (65' Φόρεστ), Χακσαμπάνοβιτς (65' Μαέντα), Γιακουμάκης, Φουρουχάσι (65' Μόι)

Σαχτάρ (Iγκόρ Γιοβίτσεβιτς): Τούρμπιν, Μιχαϊλιτσένκο, Ματβιγένκο, Μποντάρ, Τέιλορ, Μπονταρένκο, Στεπανένκο, Σουντάκοφ (90' Κρίφτσοφ), Μούντρικ (90' Πέτριακ), Ζούμπκοφ, Τραορέ (57' Σίκαν)

Βαθμολογία:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 10 (10-5)

2. Λειψία 9 (9-9)

3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-6)

4. Σέλτικ 2 (3-10)

Τελευταία αγωνιστική:

Ρεάλ - Σέλτικ

Σαχτάρ - Λειψία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα