Αγαπάει η Μπαρτσελόνα το 3-3 στο Champions League

Αγαπάει η Μπαρτσελόνα το 3-3 στο Champions League

Αγαπάει η Μπαρτσελόνα το 3-3 στο Champions League

bet365

Με αφορμή το 3-3 απέναντι στην Ίντερ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται σε ποια άλλα παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι «μπλαουγκράνα» ήρθαν ισόπαλοι με το συγκεκριμένο εντυπωσιακό σκορ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 3-3 (1998-99)

Όπως φέτος συμμετέχει σε έναν «όμιλο του θανάτου» μαζί με Μπάγερν και Ίντερ, έτσι συνέβη και πριν 24 χρόνια για την Μπαρτσελόνα. Ξανά απέναντι στους Βαυαρούς, αλλά και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (το μετέπειτα ζευγάρι του τελικού). Στην πρεμιέρα των ομίλων, οι «μπλαουγκράνα» αγωνίστηκαν στο Ολντ Τράφορντ και είδαν τη Γιουνάιτεντ να προηγείται με 2-0. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 (Άντερσον, Ζιοβάνι), όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Ο Λουίς Ενρίκε διαμόρφωσε το τελικό 3-3, με την Μπάρτσα να πιέζει στο φινάλε για την ολική ανατροπή αλλά να μην τα καταφέρνει.

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (1998-99)

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η αναμέτρηση των δύο ομάδων και στο δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων, στο Καμπ Νου. Η Μπαρτσελόνα ήθελε μόνο νίκη για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Άντερσον. Η Γιουνάιτεντ, όμως, έφερε τα πάνω-κάτω και προηγήθηκε δύο φορές, με 1-2 και 2-3. Το τελικό 3-3, χάρις στα δύο τέρματα του Ριβάλντο για τους γηπεδούχους, αποδείχθηκε καταδικαστικό για την ομάδα του Λουίς Φαν Χααλ, καθώς αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Φιορεντίνα – Μπαρτσελόνα 3-3 (1999-2000)

Οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και στο μεταξύ τους παιχνίδι, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, χάρισαν γκολ και θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Αρτέμιο Φράνκι. Περισσότερο και από το εντυπωσιακό σκορ, στην ιστορία έμεινε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης από τον Μάουρο Μπρεσάν. Με ανάποδο ψαλίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ιταλός μέσος της Φιορεντίνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρνάου, σε ένα γκολ που θεωρείται μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην ιστορία του Champions League (κάποια στιγμή είχε αναδειχθεί Νο2 πίσω από το γκολ του Ζιντάν στον τελικό του 2002). Το ματς είχε πολλές ανατροπές (1-0, 1-2, 3-2, 3-3) και για την Μπαρτσελόνα είχαν πετύχει δύο γκολ ο Ριβάλντο και ένα ο Φίγκο.

Μίλαν – Μπαρτσελόνα 3-3 (2000-01)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η επιτομή του “one man show”. Κι αυτό γιατί ο Ριβάλντο αντιμετώπισε σχεδόν μόνος του τη Μίλαν μέσα στο Σαν Σίρο. Με δύο αριστοτεχνικές εκτελέσεις φάουλ και μία κεφαλιά-ψαράκι, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έκανε χατ-τρικ για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, αυτή η εμφάνιση δε στάθηκε αρκετή για να χαρίσει τη νίκη στους «μπλαουγκράνα», με το τελικό 3-3 να αποδεικνύεται καταδικαστικό για την ισπανική ομάδα στην υπόθεση-πρόκριση. Η Μπάρτσα αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη φάση των ομίλων, με τον Ριβάλντο όμως να γίνεται ο πρώτος παίκτης του συλλόγου, που έκανε χατ-τρικ στο Champions League.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα