CEO Λίβερπουλ: «Είμαστε προετοιμασμένοι αν δεν προκριθούμε στο επόμενο Champions League»

CEO Λίβερπουλ: «Είμαστε προετοιμασμένοι αν δεν προκριθούμε στο επόμενο Champions League»

Γιάννης Αρώνης
CEO Λίβερπουλ: «Είμαστε προετοιμασμένοι αν δεν προκριθούμε στο επόμενο Champions League»

bet365

Ο Μπίλι Χόγκαν ξεκαθάρισε ότι ο οικονομικός προγραμματισμός της Λίβερπουλ δεν έχει γίνει με δεδομένη την πρόκριση της ομάδας στο Champions League της επόμενης περιόδου, καθησυχάζοντας όσους φοβούνταν ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή.

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται με πολλά προβλήματα για τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία φαίνεται να βρίσκεται αγωνιστικά μετέωρη ανάμεσα στην πετυχημένη συνταγή των περασμένων ετών και την απαιτούμενη εξέλιξη που επιτάσσει το συνεχές κυνήγι του πρωταθλητισμού.

Μία από τις συνέπειες της εν λόγω άσχημης αγωνιστικής φόρμας στην οποία βρίσκονται οι «κόκκινοι» είναι και η φτωχή βαθμολογική τους συγκομιδή στην Premier League, όπου βρίσκονται στο -4 από την τέταρτη Μπράιτον. Αν και η διαφορά δεν φαντάζει τόσο μεγάλη, η εικόνα της ομάδας του Κλοπ προβληματίζει και κάνει αρκετούς να ανησυχούν για την πρόκριση στο επόμενο Champions League και τις οικονομικές συνέπειες που ενδεχόμενα θα είχε ένας τέτοιος αποκλεισμός.

Την κατάσταση έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του συλλόγου, Μπίλι Χόγκαν με συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική BILD. Ο Χόγκαν ξεκαθάρισε ότι για καμία ομάδα δεν είναι δεδομένη η συνεχής παρουσία στο Champions League και συνεπώς θα αποτελούσε επιπολαιότητα ο σχεδιασμός του προϋπολογισμού με δεδομένα αυτά τα έσοδα.

Συγκεκριμένα ο Αμερικάνος δήλωσε σχετικά:

«Φυσικά αυτονόητος στόχος μας για κάθε νέα σεζόν είναι η παρουσία μας στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και η πρόκριση στο Champions League. Η παρουσία μας στη διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για εμάς εξαιτίας των εσόδων που μπορούν να προκύψουν από μία καλή πορεία. Παρ' όλα αυτά, ο τρόπος που σχεδιάζουμε την οικονομική λειτουργία του συλλόγου φροντίζει ώστε να μην παίρνουμε αχρείαστα ρίσκα και να εξασφαλίζεται πάντα η βιωσιμότητά του. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε μη εγγυημένα έσοδα, όπως αυτά από την παρουσία μας στο Champions League».

Και για την παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της ομάδας και την εμπορική πορεία του club:

«Ο Γιούρκεν Κλοπ θέλει να αφήσει το σύλλογο σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι τον βρήκε, είναι ένας άνθρωπος που το έχει πετύχει αυτό όπου και αν δούλεψε. Όσο βρίσκεται στην ομάδα, οι πωλήσεις μας έχουν διπλασιαστεί. Το Άνφιλντ μεγάλωσε και θα μεγαλώσει κι άλλο, φτιάξαμε ένα καινούργιο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και συνολικά το brand name της ομάδας γιγαντώθηκε τα τελευταία 6-7 χρόνια. Θέλουμε όμως να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες για μας».

Υπενθυμίζουμε από την πορεία της στο Champions League όπου ηττήθηκε στον τελικό από την Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ έβαλε στα ταμεία της περίπου 90 εκατομμύρια λίρες.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα