Μπριζ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: 3Χ3 οι ιστορικοί Βέλγοι και φουλ για τους «16»! (vid)

Γιάννης Αρώνης
Μπριζ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: 3Χ3 οι ιστορικοί Βέλγοι και φουλ για τους «16»! (vid)

bet365

Με το ένα πόδι στους «16» βρίσκεται η Μπριζ για πρώτη φορά στην ιστορία της με τους Βέλγους να παίρνουν την τρίτη νίκη τους στα ισάριθμα ματς των ομίλων. Θύμα τους αυτή τη φορά η Ατλέτικο που έμεινε στη μία νίκη και τους τρεις βαθμούς στο δεύτερο γκρουπ. 

Η Μπριζ δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της στο Champions League να προκριθεί στην φάση των «16». Αυτό το σερί φαίνεται να λαμβάνει τέλος στην 31η πρώτη σεζόν του θεσμού με την τωρινή μορφή του, αφού οι Βέλγοι κέρδισαν και την Ατλέτικο με 2-0 και διατήρησαν το «απόλυτο» στα τρία πρώτα ματς φτάνοντας τους 9 βαθμούς στον δεύτερο όμιλο. Καμία βελγική ομάδα δεν έχει καταφέρει να μαζέψει 9 πόντους στα τρία πρώτα ματς των ομίλων! Απίστευτο σόου από τον Τζουντγκλά που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των «ροχιμπλάνκος».

Το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους δύο αντιπάλους να αρκούνται σε παιχνίδι υπομονής στα πρώτα λεπτά. Η εν λόγω ισορροπία «έσπασε» στο 36' με τους Τζουντγκλά και Σοβά να εξαφανίζουν την μπάλα και να την εμφανίζουν στα δίχτυα του Όμπλακ. Όλη η δουλειά έγινε από τον Ισπανό που έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκανέζο και μετά από μία ντρίπλα στον Σάβιτς έδωσε έτοιμο γκολ στον Σοβά που δεν δυσκολεύτηκε εξ επαφής να ανοίξει το σκορ.

Η Μπριζ αντί να επαναπαυθεί από το προβάδισμά της πάτησε «γκάζι» με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Τζουντγκλά να είναι εκ νέου πρωταγωνιστής αλλά να ηττάται εξ επαφής από τον Όμπλακ. Ο Ισπανός τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 62' πλασάροντας υπέροχα από το ύψος του πέναλτι διπλασιάζοντας το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Σιμεόνε προσπάθησε να αντιδράσει και είχε «χρυσή» ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 75', όταν ο Νίλσεν ανέτρεψε τον Κούνια εντός περιοχής. Στο σημείο του πέναλτι και απέναντι στον Μινιολέ έστησε την μπάλα ο Γκριεζμάν, αλλά ο Γάλλος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και έτσι το 2-0 παρέμεινε. Μάλιστα ο Γκριεζμάν σκόραρε στην αμέσως επόμενη φάση, από θέση όμως που διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι δεν είναι νόμιμη. Η Ατλέτι έμεινε έτσι στη μία νίκη και τους τρεις βαθμούς, υστερώντας μάλιστα από Πόρτο και Λεβερκούζεν και συνεπώς καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του ομίλου.

Μπριζ: Μινιολέ, Οντόι, Μεσέλ, Σιλά, Μέιγερ, Νίλσεν, Ονιεντίκα, Φανάκεν, Μπουχάναν,Τζουντγκλά, Σοβά

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Μολινά, Σάβιτς, Χιμένες (46' Κοντογκμπιά), Μαντάβα, Γιορέντε (33' Κορέα), Βίτσελ, Κόκε, Καράσκο, Γκριεζμάν, Μοράτα (65' Κούνια)

Αποτελέσματα

Μπριζ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Πόρτο - Λεβερκούζεν 2-0

Βαθμολογία

1. Μπριζ 9 (7-0)

2. Πόρτο 3 (3-6)

3. Λεβερκούζεν 3 (2-3)

4. Ατλέτικο 3 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπριζ

Λεβερκούζεν - Πόρτο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα