Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 2-0: «Επαγγελματική» νίκη της Βασίλισσας επί της Λειψίας και το απόλυτο καλά κρατεί (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 2-0: «Επαγγελματική» νίκη της Βασίλισσας επί της Λειψίας και το απόλυτο καλά κρατεί (vid)

bet365

Με ένα γκολ του υπέρ – πολύτιμου Φεδερίκο Βαλβέρδε και μια γκολάρα του Μάρκο Ασένσιο από κομπίνα, η υποτονική (και χωρίς Καρίμ Μπενζεμά) Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την αξιόμαχη Λειψία (2-0) και έκανε το «2 στα 2» στον έκτο όμιλο του Champions League και το «8 στα 8» συνολικά.

Κάποιος να την σταματήσει; Προς το παρόν… κανείς! Ακόμα και σε ένα κακό της βράδυ, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποκτήσει τέτοια δυναμική που φτάνει στη νίκη χωρίς να ιδρώσει πολύ, όπως συνέβη στο 2-0 επί της Λειψίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε το «2 στα 2» στον έκτο όμιλο του Champions League, όπου πλέον είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία, αλλά και το «8 στα 8» σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης)

Ελλείψει του Καρίμ Μπενζεμά για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τον Ροντρίγκο ως σέντερ φορ αντί του Γάλλου, με τον Μάρκο Ρόζε να παρατάσσει ό, τι καλύτερο διαθέτει, στο πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι.

Στάση… Κουρτουά

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε επί της ουσίας στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου, περιόρισαν στο ελάχιστο την δράση του δαιμόνιου Βινίσιους Ζούνιορ, ήταν πολύ σταθεροί στην άμυνα και άντεξαν στις επιθετικές προσπάθειες της Βασίλισσας.

Συν τοις άλλοις, έβγαιναν με εξαιρετικά γρήγορο transition στην επίθεση, με τον Τίμο Βέρνερ ως αποδέκτη των περισσότερων προσπαθειών για να μοιράσει την μπάλα, με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή που έβγαλε ο Τιμπό Κουρτουά.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας αποσόβησε όλες τις επικίνδυνες ενέργειες των Ταύρων, την ώρα που η Ρεάλ, υποτονική σε πολλά σημεία, δεν είχε ευκαιρία της προκοπής στο πρώτο 45λεπτο, πατώντας ελάχιστα στην γερμανική περιοχή με αξιώσεις.

Ο Κουρτουά με αυτοθυσία πρόλαβε τον Ενκουνκού για να μην σκοράρει, με τον Γάλλο να μην προλαβαίνει ύστερα από σέντρα του Βέρνερ, μετά από πάσα του οποίου ο Εμίλ Φόρσμπεργκ πλάσαρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Ενκουνκού διαμαρτυρήθηκε δικαίως για ανατροπή από τον Νάτσο μέσα στην περιοχή, με τον Λούκα Μόντριτς να κάνει το ίδιο, ύστερα από διεκδίκηση με τον (εξαιρετικό) Σάβερ Σλάγκερ και πτώση του στην γερμανική περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινούσε όπως το πρώτο, με ευκαιρία της Λειψίας, αλλά ο Βέρνερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, σε μια φάση πάντως που «καθάρισε» (ποιος άλλος;) ο Κουρτουά, σε τετ – α – τετ με τον αναγεννημένο στη Λειψία Γερμανό επιθετικό.

Λυτρωτής Βαλβέρδε, γκολάρα Ασένσιο

Ο Αντσελότι έριξε στο γήπεδο τον Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος έγινε έξαλλος το Σάββατο (10/09) όταν ο Ιταλός δεν τον έβαλε ούτε ως αλλαγή στο ματς πρωταθλήματος με την Μαγιόρκα, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να… μιλάει στο τέλος.

Η Ρεάλ, άφαντη επί της ουσίας για πάνω από μια ώρα παιχνιδιού, φόρτσαρε στο φινάλε και δικαιώθηκε. Στο 72’, ύστερα από πολύ ωραία ενέργεια του Φεδερίκο Βαλβέρδε, ο Βινίσιους Ζούνιορ βρέθηκε μόνος του προ του Πέτερ Γκουλάσι, ο οποίος του είπε «όχι», με τον Ασένσιο να στέλνει την μπάλα άουτ με την λόμπα που ακολούθησε.

Ο Βαλβέρδε, ο οποίος το Σάββατο πέτυχε μια ασύλληπτη γκολάρα για να ισοφαρίσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, φώναξε και πάλι «παρών», όταν μετά από συνδυασμό των Βινίσιους – Ροντρίγκο, η μπάλα έφτασε στον Ουρουγουανό, ο οποίος έκανε κίνηση με το δεξί και, με το αριστερό, την έστειλε στο βάθος της γερμανικής εστίας, σημειώνοντας το πολυπόθητο γκολ (80’).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ασένσιο με σουτάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ύστερα από κομπίνα και ασίστ του Τόνι Κρόος, σφράγισε μια ακόμα νίκη για την Ρεάλ, η οποία δείχνει ότι μπορεί να επιβιώνει πειστικά και χωρίς τον Μπενζεμά. Και αυτό είναι το μεγαλύτερό της κέρδος, εκτός βεβαίως από τους βαθμούς στο σακούλι της.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Αλάμπα (81’ Μεντί) - Μόντριτς (81’ Κρόος), Τσουαμενί, Καμαβινγκά (64’ Ασένσιο) - Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (85’ Μαριάνο Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (85’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκουλάσι – Σιμακάν (75’ Χένρικς), Όρμπαν, Ντιαλό, Ράουμ – Χαϊνταρά (75’ Καμπλ), Σλάγκερ – Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (81’ Πόουλσεν), Σόμποσλαϊ – Βέρνερ (81’ Αντρέ Σίλβα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα