Wyscout analysis: Το ιδανικό ντεμπούτο του Αλεξανδρόπουλου στο Champions League

Wyscout analysis: Το ιδανικό ντεμπούτο του Αλεξανδρόπουλου στο Champions League

Νίκος Αθανασίου
Wyscout analysis: Το ιδανικό ντεμπούτο του Αλεξανδρόπουλου στο Champions League

bet365

Το Gazzetta με την βοήθεια του Wyscout... φωτίζει την πολύ καλή εμφάνιση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο 2-0 της Σπόρτινγκ επί της Τότεναμ για το Champions League.

Ντεμπούτο και τι ντεμπούτο για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στο Champions League με την φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Ο Έλληνος μέσος αγωνίστηκε 23 λεπτά στη νίκη των ''λιονταριών'' επί της Τότεναμ με 2-0 και κατάφερε να ξεχωρίσει με όσα έκανε πάνω στο χορτάρι. Με την βοήθεια του Wyscout θα... φωτίσουμε την παρθενική εμφάνιση του διεθνούς άσου στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στο 3-4-3 του Αμορίμ ο Sotiris αγωνίστηκε ως αριστερός κεντρικός μέσος έχοντας δίπλα του, τον Μάνουελ Ουγκάρτε.

φφφψ

Με το παιχνίδι στο 0-0, όντας στη κόψη του ξυραφιού, ο Αλεξανδρόπουλος έκανε ένα πολύ μεστό, ώριμο και μυαλωμένο παιχνίδι, βοηθώντας στη καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχε ανάγκη η ομάδα του, με 12/14 εύστοχες πάσες, οι περισσότερες στο δεύτερο τρίτο του αγωνιστικού χώρου. Ανασταλτικά βοήθησε με 3 επανακτήσεις της κατοχής, είχε 2/3 κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες και μία μεταβίβαση η οποία δημιούργησε την φάση που έφερε το 1-0 για την ομάδα του.

Μία από τις αρετές του Αλεξανδρόπουλου με την μπάλα είναι οι μακρινές, διαγώνιες μεταβιβάσεις του. Ο άμεσος τρόπος που θέλει να παίζει η Σπόρτινγκ, ευνοεί τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ώστε να τις δοκιμάζει με μεγαλύτερη συχνότητα απ' ότι το έκανε στον Παναθηναϊκό που παίζει ένα διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου.

Στο 74' η πρώτη του τέτοια επαφή κόπηκε στον αέρα από την άμυνα της Τότεναμ όμως στο 89' τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στο επιθετικό τρανζίσιον με μια μπαλιά 40 μέτρων από τον άξονα προς τα δεξιά, εντόπισε τον κενό χώρο στην άμυνα των Άγγλων, έστειλε την μπάλα συστημένη στον Πέδρο Πόρο, δημιουργώντας το 1vs1 στο επιθετικό τρίτο για τον ακραίο της ομάδας του.

δδδ

Ο Πόρο πάτησε περιοχή, σούταρε και ανάγκασε τον Γιορίς να διώξει σε κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ η Σπόρτινγκ άνοιξε το σκορ με τον Παουλίνιο και έβαλε στο φινάλε γερά θεμέλια νίκης απέναντι στην Τότεναμ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα