Ολυμπιακός: Τέσσερις βασικοί λόγοι που το... χαρτί για τον Μαρτίνς δεν μπορεί να γυρίσει

Ολυμπιακός: Τέσσερις βασικοί λόγοι που το... χαρτί για τον Μαρτίνς δεν μπορεί να γυρίσει

bet365

Ο Ολυμπιακός μετά τη πολύ βαριά ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα με 4-0 έχει επικεντρωθεί στο θέμα προπονητή Πέδρο Μαρτίνς και όχι μόνο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης με τη Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκη μπροστά στον κόσμο του ήταν σοκαριστικά απογοητευτικός σε αυτό το πολύ βαρύ 0-4. Ήταν τόσο κακός που η εικόνα του στο 1-1 στο Ισραήλ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και υποφερτή από πλευράς αποτελέσματος. Ήταν τόσο προβληματική η εικόνα...

Από όπου και να το πιάσει κανείς κάτι καλό για να σταθεί δεν έχει. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ούτε από πλευράς συνθηκών ούτε για τίποτε άλλο. Και από πλευράς εικόνας παικτών; Άλλη μία ηχηρή απογοήτευση. Μία ομάδα που δέχθηκε με... χαζό και λανθασμένο τρόπο το 0-1 (κυρίως για το πως κέρδισε αυτό το φάουλ η Μακάμπι έξω από την περιοχή) για να κάνει μετά το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Καμία φαντασία, τίποτα το απρόβλεπτο για τον αντίπαλο, κανένα σαφές σχέδιο και φυσικά ούτε αυτοματισμοί και ούτε τίποτε άλλο. Όλα στο μηδέν...

Μία απόδοση και μία ήττα που δεν σου επιτρέπει να γράψεις πολλά. Ένας Ολυμπιακός πολύ μακριά απ' αυτό που θα ήθελαν όλοι. Προφανώς και οι παίκτες έχουν σημαντικότατη ευθύνη ωστόσο σε αυτή τη φάση το βάρος πέφτει στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και η πιθανότητα... διαζυγίου με την ΠΑΕ μόνο μακρινή δεν είναι πια. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν παραιτείται οπότε ο Ολυμπιακός ως ΠΑΕ θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του και να είναι οι καλύτερες δυνατές αυτήν την περίοδο μετά από αυτό το αγωνιστικό πατατράκ.

Ο έμπειρος Πορτογάλος τεχνικός πάντως αυτή τη στιγμή είναι σαν να δείχνει σαν «τελειωμένος» από την ομάδα γιατί...

Α) Δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο της... προκοπής σε κανένα από τα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα. Ορισμένες δε επιλογές του και ειδικά στο κέντρο με επιμονή στον Κανέ και στους δύο αγώνες και στη ρεβάνς αφήνοντας εκτός τον Εμβιλά προκαλούν σειρά ερωτηματικών. Ο Μαρτίνς δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα του από τον πάγκο και στο αρχικό του σχέδιο αλλά και σε επίπεδο αλλαγών ιδίως στη ρεβάνς.

Β) Δεν φαίνεται να μπορεί σε αυτή τη φάση να εμπνεύσει ανάλογα τους παίκτες του και να τους κάνει να... σκυλιάζουν αγωνιστικά για εκείνον. Το γιατί το ξέρει πιο καλά από τον καθέναν ο ίδιος. Εκείνος γνωρίζει πιο καλά τα της ομάδας.

Γ) Σε αντίθεση με τα όσα είχε υποσχεθεί για τον 2ο αγώνα ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν ήταν έτοιμος αλλά ήταν ακόμα χειρότερος και από το πρώτο παιχνίδι. Σε τέτοιον βαθμό που ακόμα και με το 0-1 δεν υπήρχε σιγουριά ότι θα βγει αντίδραση και θα ισοφαρίσουν οι Πρωταθλητές.

Δ) Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Ίσως το πλέον σημαντικό. Ο Μαρτίνς δεν δείχνει να έχει την προοπτική της βελτίωσης με αυτή τη μορφή που έχει τώρα ο Ολυμπιακός. Αυτήν την προοπτική της βελτίωσης που είχε στην ομάδα τον πρώτο του χρόνο. Αυτήν την προοπτική που τον κράτησε στον πάγκο και στη συνέχεια και του έδωσε και άλλα και πολύ καλά συμβόλαια. Με τέτοια αγωνιστική εικόνα με τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός πόσο καλύτερος μπορεί να είναι στις 4 Αυγούστου εντός έδρας με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας; Και βέβαια εδώ και δεν συζητάμε μόνο για την Ευρώπη αλλά και για την προοπτική της προσεχούς σεζόν. Επειδή βέβαια το επόμενο παιχνίδι είναι στις 4 Αυγούστου οι όποιες τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Τα παραπάνω προφανώς και δεν βγάζουν στην άκρη τις ευθύνες των παικτών. Ευθύνες τις οποίες ανέλαβε μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Μανωλάς μιλώντας για βραδιά ντροπής και ειδικά απέναντι στον κόσμο που πήγε στο γήπεδο. Συνολικά ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση καλείται να πάρει σημαντικές αλλά και... γενναίες και δραστικές αποφάσεις για τον προπονητή και το ρόστερ του. Αποφάσεις που θα κρίνουν και το πως θα κυλήσει η νέα σεζόν. Και αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν προφανώς και με το ρόστερ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.