Ολυμπιακός: Η UEFA όρισε τον Γερμανό που έδωσε δύο πέναλτι εις βάρος του

Ολυμπιακός: Η UEFA όρισε τον Γερμανό που έδωσε δύο πέναλτι εις βάρος του

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον ορισμό του Στέγκεμαν στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

H UEFA όρισε λοιπόν Γερμανό διαιτητή στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Σάσα Στέγκεμαν.

Πρόκειται για διαιτητή που έχει ξαναπαίξει άλλη μία φορά τον Ολυμπιακό, όχι όμως στο πλαίσιο των Κυπέλλων Ευρώπης, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα: στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σε εκείνο το ντέρμπι ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 1-0, ο Στέγκεμαν είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε μία πολύ αμφισβητούμενη φάση, ένα τζαρτζάρισμα του Σεμέδο στον Περέα. Το πέναλτι το είχε χάσει ο Μακέντα-για την ακρίβεια το είχε πιάσει ο Σα. Ο Γερμανός ρέφερι έδωσε και δεύτερο πέναλτι υπέρ του γηπεδούχου Παναθηναϊκού και δη στο 90ο λεπτό, για μαρκάρισμα του Μεριά. Κι έτσι ήρθε η ισοφάριση με το εύστοχο κτύπημα του Μολό

Να αφήσουμε, όμως, τον Στέγκεμαν και να δούμε κάτι άλλο: τι αποτελέσματα έχει φέρει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια με Γερμανούς διαιτητές στα Κύπελλα Ευρώπης.

Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0 ο Στίλερ

Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός 3-1 ο Τσβάιερ

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 ο Τσβάιερ

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3 ο Σίμπερτ

Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2 ο Μπριχ

Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0 ο Σίμπερτ

Σλόβαν-Ολυμπιακός 2-2 ο Αϊτέκιν

Σούμα: σε εφτά αγώνες, έξι ήττες (τρεις εντός έδρας και τρεις εκτός έδρας) και μία ισοπαλία στη ρεβάνς ενός 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού (με την Σλόβαν Μπρατισλάβας).

Τα αποτελέσματα είναι λοιπόν απογοητευτικά για τον Ολυμπιακό, στα παιχνίδια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα γυρίσει ο τροχός. Και δεν θα είναι μία από τα ίδια με τους Γερμανούς διαιτητής που ορίζει η ΟΥΕΦΑ στους αγώνες του.

Άσχετο: Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να κλείσει άμεσα εξτρέμ. Τόσο άμεσα, ώστε ει δυνατόν να τον δηλώσει μεθαύριο Τρίτη στις δύο αλλαγές που δικαιούται να κάνει στη λίστα του στην ΟΥΕΦΑ για τα παιχνίδια με τη Μακάμπι-με την προοπτική στη ρεβάνς να είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Η, έστω, αν δεν προλάβει το Ολυμπιακός-Μακάμπι, να είναι διαθέσιμος για τα δύο επόμενα προκριματικά παιχνίδια του Ολυμπιακού, αρχές Αυγούστου. Με την προσδοκία να είναι κι αυτά για το Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι για το Γιουρόπα Λιγκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.