Η Ρεάλ Μαδρίτης σε 86'' «καθαρού» χρόνου έκανε 21 σωστές πάσες και έβαλε δύο γκολ, ενώ η Σίτι είχε μόλις τρεις επαφές(vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης σε 86'' «καθαρού» χρόνου έκανε 21 σωστές πάσες και έβαλε δύο γκολ, ενώ η Σίτι είχε μόλις τρεις επαφές(vids)

bet365

Το διάστημα 88':53'' μέχρι και 90':49'' του χθεσινού αγώνα των «μερένγκες» με τους «πολίτες» δεν ήταν απλά συναρπαστικό αλλά και μπορεί να θεωρηθεί αυτό που σε απλά ελληνικά χαρακτηρίζουμε ως... κατηφόρα.

Πόσο απέχει η ποδοσφαιρική κόλαση από τον αντίστοιχο παράδεισο; Εντελώς ρητορική και κάπως θεωρητική ερώτηση, όμως στην περίπτωση των Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι η απάντηση μάλλον είναι πως ισοδυναμεί με λιγότερα από δύο λεπτά.

Βλέπετε «σκάρτο» 1,5 χρειάστηκε η πρώτη ώστε να «γυρίσει» το χθεσινό τους παιχνίδι και να κάνει το 1-0 των «γαλάζιων» σε 2-1 υπέρ της, κάτι που έστειλε το ζευγάρι στην παράταση όπου εκεί ολοκλήρωσε την επική ανατροπή και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League, σε ένα ματς που θα μνημονεύετε για πολλά χρόνια. Αλλωστε πόσο συχνά βλέπουμε σε αυτό το επίπεδο δύο τόσο κρίσιμα γκολ στο 90' και το 90'+1' από τον ίδιο μάλιστα παίκτη, τον Ροντρίγκο, τα οποία παράλληλα και εδώ είναι το σημαντικό, έφεραν εντελώς τούμπα ένα παιχνίδι που κρίνει πρόκριση.

Ισως ακουστεί... κάπως αλλά τα όσα βίωσαν οι «πολίτες» στο φινάλε της αναμέτρησης του Σαντιάγκο Μπερναμπέου είναι αυτό που «χαρακτηρίζουμε» στις αλάνες ως... κατηφόρα. Το γήπεδο σα να είχε... ροδάκια από κάτω του και η μπάλα δεν έλεγε να φύγει από τα καρέ τους, ενώ η υπεροχή των γηπεδούχων συνδυάστηκε με δύο γκολ, δηλαδή την εξαργύρωσαν και με το (πολύ) παραπάνω.

Ας πάμε λίγο πριν το 1-1 του 21χρονου επιθετικού της «βασίλισσας» και πιο συγκεκριμένα στο 88':53'',όπου η Ρεάλ εκτέλεσε ένα πλάγιο ψηλά από τα δεξιά με τον Καρβαχάλ και ήταν σα να έδωσε το σύνθημα ώστε να αρχίσει ο... εφιάλτης των αντιπάλων του. Αρχικά λοιπόν οι γηπεδούχοι έκαναν επτά πάσες γύρω και μέσα από τα καρέ των φιλοξενουμένων χωρίς όμως να βγάλουν τελική ύστερα από παράλληλή τους, η κατοχή όμως παρέμεινε στα πόδια τους και ύστερα από ισάριθμες νέες έφτασαν στην ισοφάριση, με την τελευταία να ανήκει στον Μπενζεμά που έδωσε την ασίστ στον Βραζιλιάνο στράικερ. Το ρολόι έδειχνε 89':21'' και αυτόματα το ματς πήρε «φωτιά».

Οι «πολίτες» για να πάρουν την πρόκριση καλούνταν απλά να μη δεχθούν άλλο γκολ στις καθυστερήσεις που θα ξεκινούσαν άμεσα και η σέντρα τους έγινε στο 90':01'' όπου από το ημικύκλιο γύρισαν πίσω στον Εντερσον και αυτός έκανε το «βαθύ» βολέ που όμως κατέληξε στον Κουρτουά.

Ο Βέλγος γκολκίπερ έπαιξε γρήγορα για τον Βινίσιους που απέφυγε τον Κανσέλο και έφτασε μέχρι την περιοχή του αγγλικού club όπου θέλησε να παίξει το 1 vs 1 αλλά απομάκρυνε ο Ρόδρι που όμως δεν βρήκε συμπαίκτη του και ο Νάτσο με το κεφάλι έστρωσε στον Μεντί. Εκείνος «γέμισε» για τον Μιλιτάο που «κατέβασε» στον Ροντρίγκο ο οποίος με τη σειρά του θέλησε να βρει ξανά τον στόπερ της Ρεάλ όμως έδωσε στην μπάλα ανάποδα φάλτσα και βγήκε εκτός περιοχής κάτι που τον έκανε να τα βάλει με τον εαυτό του για την κακή μεταβίβαση που έβγαλε. Ετσι ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός τη γύρισε λίγα μέτρα πίσω για τον Καρβαχάλ που παρότι απώλεσε για λίγο την ισορροπία του τελικά σέντραρε, ο Ασένσιο ακούμπησε λίγο την μπάλα και ο Ροντρίγκο με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1 στο 90':49''.

Ετσι από το 88':53'' μέχρι το 90':49'', δηλαδή σε μόλις 116 δευτερόλεπτα οι «μερένγκες» σημείωσαν δύο γκολ, αντάλλαξαν 21 πάσες (δεν υπολογίζονται οι τελικές τους για τα γκολ), ενώ οι της Σίτι το μόνο που... πρόλαβαν να κάνουν ήταν τρεις επαφές (τη σέντρα, το βολέ του Εντερσον και την απομάκρυνση του Ρόδρι στην ατομική ενέργεια του Βινίσιους). Ουσιαστικά μάλιστα αναφερόμαστε σε «καθαρό» χρόνο περίπου 86'' αφού «χάθηκαν» περίπου 21'' μέχρι να γίνει η σέντρα για το 1-1. Η... κατηφόρα που λέγαμε παραπάνω...

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν τόσο πολύ χαμένα που στο 90'+2' ο Ροντρίγκο «φλέρταρε» με το χατ-τρικ αλλά ο Εντερσον του είπε «όχι».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα