Λίβερπουλ: Η θεότρελη πορεία προς τον τελικό είχε ξεκινήσει... από το γκολ του Άλισον! (vid)

Λίβερπουλ: Η θεότρελη πορεία προς τον τελικό είχε ξεκινήσει... από το γκολ του Άλισον! (vid)

Λίβερπουλ: Η θεότρελη πορεία προς τον τελικό είχε ξεκινήσει... από το γκολ του Άλισον! (vid)

bet365

Ποιος να του τό 'λεγε εκείνη την ημέρα, πως ο Άλισον με το πρώτο γκολ από τερματοφύλακα της Λίβερπουλ θα ήταν εκείνος που θα έκανε την αρχή για μια πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League!

Η σεζόν 2021-2022 είναι ήδη ιστορική για τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ, αφού διεκδικούν το quadruple που δεν έχει καταγραφεί ποτέ και από κανέναν. Έχουν ήδη κατακτήσει το LeagueCup, θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου στις 14 του μηνός, σε αυτόν του Champions League στις 28 και θα συνεχίσουν μέχρι τέλους και στο πρωτάθλημα κυνηγώντας τη Σίτι.

Η φετινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από λαμπερή για τον σύλλογο του λιμανιού που η αλήθεια είναι την περασμένη αγωνιστική περίοδο λίγο έλειψε να κάνει... χαρακίρι. Είχε βρεθεί εκτός τετράδας, ωστόσο, με έναν μαγικό τρόπο θα κατάφερνε να ορίσει τη μοίρα της και με τη βοήθεια του ... προγράμματος να εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Στις 16 του Μάη του 2021 στο «Χόθορνς», η Λίβερπουλ είχε βρεθεί δευτερόλεπτα μακριά από μια γκέλα τεραστίων διαστάσεων απέναντι στην Γουέστ Μπρομ. Το 1-1 θα ήταν μοιραίο για τις ελπίδες παρουσίας στο Champions League, όμως, στις καθυστερήσεις, ο Άλισον με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ από τερματοφύλακα της Λίβερπουλ στα χρονικά, χάρισε τη νίκη με το τελικό 2-1 και κάπως έτσι... όλα ήρθαν και κούμπωσαν!

Έπειτα από εκείνο το ματς και με την ομάδα του Κλοπ στο -1 από τους Big-4, το ζητούμενο ήταν το απόλυτο στα δυο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι Τσέλσι και Λέστερ που βρίσκονταν πάνω από τους «κόκκινους» κοντραρίστηκαν μεταξύ τους στην 37η αγωνιστική και οι «μπλε» επιβλήθηκαν 2-1.

Η Λίβερπουλ ανέβηκε στην θέση με το δικό της 3-0 στην έδρα της Μπέρνλι (με υπεροχή στην ισοβαθμία με τις «αλεπούδες») κι όχι μόνο αυτό, αλλά τελικά τερμάτισε η με το 2-0 επί της Πάλας στο φινάλε και την ήττα (2-1) της Τσέλσι από την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ.

Την ίδια στιγμή η Λέστερ υπέστη ήττα με το τελικό 4-2 από την Τότεναμ, με τα «σπιρούνια» να πηγαίνουν στο Conference League και ν' αφήνουν παντελώς εκτός Ευρώπης την Άρσεναλ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα