Τσόλο, ο «φονέας» των Άγγλων

Τσόλο, ο «φονέας» των Άγγλων

Τσόλο, ο «φονέας» των Άγγλων

bet365

Για μία ακόμη φορά ο Ντιέγκο Σιμεόνε οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης σε πρόκριση επί αγγλικού εδάφους. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους θριάμβους των «ροχιμπλάνκος» απέναντι σε αγγλικές ομάδες, με τον Αργεντινό στον πάγκο τους.

Τσέλσι (2012-13): Το πρώτο συναπάντημα του Ντιέγκο Σιμεόνε με αγγλική ομάδα έγινε σε ουδέτερο έδαφος, στο ευρωπαϊκό super cup του 2012. Στο Λουί Ντε του Μονακό, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία πριν από λίγους μήνες είχε κατακτήσει το Europa League. Ο τελικός εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού στο πρώτο ημίχρονο ο Ρανταμέλ Φαλκάο έκανε χατ-τρικ για τους «ροχιμπλάνκος». Το τελικό 4-1 έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του Τσόλο, ο οποίος από αυτό το παιχνίδι και μετά, ξεκίνησε να ρίχνει συνεχώς στο καναβάτσο τους αγγλικούς συλλόγους.

Τσέλσι (2013-14): Είχε χαρακτηριστεί ως η μονομαχία Μουρίνιο-Σιμεόνε. Ο “Special One” είχε επιστρέψει στην Τσέλσι και φιλοδοξούσε να την οδηγήσει στον τελικό του Champions League. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά της διοργάνωσης και στο πρώτο παιχνίδι, στη Μαδρίτη, το «πούλμαν» του Πορτογάλου τεχνικού κράτησε το ματς στη λευκή ισοπαλία. Ωστόσο, στον επαναληπτικό, η Ατλέτικο του Σιμεόνε έφυγε θριαμβεύτρια από το Στάμφορντ Μπριτζ. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, τελικά επικράτησε με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Λισαβόνας.

Λέστερ (2016-17): Την πρώτη φορά που οι «αλεπούδες» συμμετείχαν στο Champions League είχαν την... ατυχία να πέσουν πάνω στον Ντιέγκο Σιμεόνε και να σταματήσει εκεί η πορεία τους. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Βιθέντε Καλντερόν, σε ένα αποτέλεσμα που κλήθηκε να υπερασπιστεί στον επαναληπτικό της Αγγλίας. Κάτι που κατάφερε, αποσπώντας ισοπαλία με σκορ 1-1, με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Άρσεναλ (2017-18): Αυτή τη φορά η συγκεκριμένη πρόκριση επί αγγλικής ομάδας δεν πραγματοποιήθηκε στο Champions League, αλλά στο Europa League. Και μάλιστα έγινε στο δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου για τους «ροχιμπλάνκος». Μία ακόμη διαφορά στις αναμετρήσεις ήταν το γεγονός πως το πρώτο ματς έγινε στο Νησί, όπου η Ατλέτικο απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από την Άρσεναλ. Στον επαναληπτικό της Μαδρίτης, ένα γκολ του Ντιέγκο Κόστα έδωσε στην ομάδα του Σιμεόνε τη νίκη-πρόκριση στον τελικό, με σκορ 1-0. Και λίγο αργότερα έκανε δική της την κούπα.

Λίβερπουλ (2019-20): Εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης ήταν οι «κόκκινοι», όταν αναμετρήθηκαν με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη φάση των «16» του Champions League.Στο πρώτο παιχνίδι, στο Μετροπολιτάνο, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 1-0 και πήραν μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Στον επαναληπτικό, το Άνφιλντ... έγειρε (ένα από τα τελευταία παιχνίδια που έγιναν με φιλάθλους προ covid) και η Λίβερπουλ έστειλε το ματς στην παράταση, νικώντας με 1-0. Στο έξτρα 30λεπτο, η ομάδα του Κλοπ έκανε το 2-0, δείχνοντας έτοιμη να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς την αυταπάρνηση των παικτών του Σιμεόνε. Ο Γιορέντε, που είχε μπει ως αλλαγή, σημείωσε δύο γκολ, πριν ο Μοράτα ολοκληρώσει τον ισπανικό θρίαμβο, για την ανατροπή-πρόκριση με σκορ 2-3.

Υ.Γ. Μόνο την περσινή σεζόν αποκλείστηκε η Ατλέτικο του Σιμεόνε από αγγλική ομάδα. Στη φάση των «16» του Champions League από την Τσέλσι, η οποία μετέπειτα κατέκτησε το τρόπαιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα