Εκτός έδρας πάρτι... πέντε αστέρων

Εκτός έδρας πάρτι... πέντε αστέρων

Εκτός έδρας πάρτι... πέντε αστέρων

bet365

Με αφορμή το 5-0 της Μάντσεστερ Σίτι στη Λισαβόνα, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις εκτός έδρας νίκες με πέντε γκολ διαφορά, που έχουν σημειωθεί στα πρώτα παιχνίδια της νοκ άουτ φάσης του Champions League.

2017-18: Πόρτο – Λίβερπουλ 0-5

Ήταν η σεζόν που οι «κόκκινοι» επέστρεψαν στο Champions League και έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, χωρίς ωστόσο να κατακτήσουν το τρόπαιο. Στη φάση των ομίλων είχαν πετύχει επτά τέρματα απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας, στο Άνφιλντ, με την ομάδα του Κλοπ να δείχνει τα δόντια της και στο πρώτο νοκ άουτ των «16». Με τον Μανέ να κάνει χατ-τρικ και τους Σαλάχ-Φιρμίνο να βάζουν και αυτοί το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ, η Λίβερπουλ έφτασε στο ευρύ 5-0 στο Ντραγκάο. Το μόνο που κατάφερε η Πόρτο ήταν να πάρει λευκή ισοπαλία στον επαναληπτικό του Άνφιλντ.

2013-14: Σάλκε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-6

Ήταν η περίοδος που δέσποζε η τριπλέτα “BBC” στην ισπανική ομάδα και την οδήγησε στο τέλος της σεζόν στην κορυφή της Ευρώπης. Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο είχαν κέφια στο πρώτο νοκ άουτ της «βασίλισσας» στη φάση των «16» και την οδήγησαν σε μία εντυπωσιακή νίκη στο Γκεζελκίρχεν. Ο καθένας σημείωσε από δύο τέρματα και η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με το ευρύ 6-1 στην έδρα της Σάλκε. Η ρεβάνς του Μπερναμπέου μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τη Ρεάλ να επικρατεί και εκεί με 3-1.

2008-09: Σπόρτινγκ – Μπάγερν 0-5

Η πορτογαλική ομάδα είχε βρεθεί στην ίδια θέση και πριν 13 χρόνια, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Όπως και φέτος, έτσι και τότε, τα «λιοντάρια» δέχθηκαν πέντε τέρματα στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16», στο γήπεδό τους. Ριμπερί, Τόνι (από δύο γκολ ο καθένας) και Κλόζε έβαλαν την υπογραφή τους στο βαυαρικό πάρτι, όμως η γερμανική μηχανή δε σταμάτησε εκεί. Το 7-1 στον επαναληπτικό έγραψε ένα συνολικό 12-1 (το μεγαλύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης), μετατρέποντας σε εφιάλτη για τη Σπόρτινγκ τη συμμετοχή της στα νοκ άουτ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα