Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι 0-5: Στείλτε την απευθείας στους «8»! (vid)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι 0-5: Στείλτε την απευθείας στους «8»! (vid)

bet365

Να περάσει ο επόμενος. Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την προπόνησή της στη Λισαβόνα και με πέντε γκολ σε 58 λεπτά διέσυρε τη Σπόρτινγκ (0-5), βάζοντας από τώρα το όνομά της στην κληρωτίδα των προημιτελικών.

Πίστα για αρχάριους. Κάπως έτσι έμοιαζε εκ του αποτελέσματος ο βαθμός δυσκολίας για τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ζοσέ Αλβαλάδε». Το πρώτο εμπόδιο στην πορεία των νοκ-άουτ του Champions League συχνά κρύβει παγίδες, αλλά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έχει σχεδόν… τερματίσει το παιχνίδι και ψάχνει απλά και μόνο το διαπιστευτήριο, την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, ξεπεράστηκε με ασύγκριτη ευκολία. Οι Πολίτες ήταν απλά πολύ καλοί για να μεταφέρουν το διακύβευμα του ζευγαριού στη ρεβάνς, «καθάρισαν» με πέντε γκολ σε 58 λεπτά αγώνα τα ανέτοιμα Λιοντάρια (0-5), θυμίζοντάς τους με σκληρό τρόπο τι συνέβη την προηγούμενη και παρθενική φορά που έπαιξαν στα νοκ-άουτ του θεσμού (0-5 από τη Μπάγερν, 1-12 συνολικό σκορ).

Δεν χωρούν ιδιαίτερες αναλύσεις για το πώς μπορεί να γράφτηκε αυτό το 0-5. Η εικόνα του αγώνα «στάσιμη», μονοδιάστατη, με τη Σίτι να φτάνει όπως κι όποτε θέλει στην περιοχή του Αδάν και να σκοράρει σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Στην πρώτη της ολοκληρωμένη επίθεση στο 7ο λεπτό πήρε και το προβάδισμα, με τον Ντε Μπρόινε να «σπάει» τη μπάλα στον επερχόμενο Μαχρέζ που πλάσαρε σε κενή εστία και τους αμυντικούς της Σπόρτινγκ να απορούν για το πώς δέχθηκαν αυτό το γκολ, μετά την εξέταση VAR. Τόσο άμεσα, τόσο άκοπα. Αν είχε μπει με διάθεση και όρεξη να κυνηγήσει κάθε μπάλα το σύνολο του Ρούμπεν Αμορίμ, το «αστραπιαίο» 0-1 έκοψε αμέσως τα πόδια του και η συνέχεια ήταν χαρακτηριστική.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα διπλασίασε τα τέρματα των Πολιτών στο 17’ με τρομερό ξαφνικό σουτ έπειτα από το «γκελ» της μπάλας, η οποία κατέληξε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι ακολούθως στα δίχτυα. Ο Φόντεν μετέτρεψε ένα απλό γύρισμα του Μαχρέζ προς την περιοχή σε ασίστ στο 32’, υπό την ελάχιστη επιτήρηση των Κόατες-Ινάσιο και στο 44’ ο Σίλβα πέτυχε και δεύτερο γκολ από άλλη μια πάρε-βάλε δημιουργία, αυτή τη φορά από τον Στέρλινγκ. Κάπως έτσι, η Σίτι επιβεβαίωσε πως το επίπεδο του αγώνα παραήταν εύκολο για την κλάση της, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των νοκ-άουτ του Champions League που σκοράρει τέσσερα γκολ στο ημίχρονο! Και δεν ήταν η πρώτη φορά, άλλωστε, για το σύνολο του Γκουαρδιόλα. Συγκεκριμένα ήταν η 12η σε όλες τις διοργανώσεις επί των ημερών του που οι Πολίτες πετυχαίνουν καρέ στο 45λεπτο.

Ένα 45λεπτο που ήταν σαν να μην έληξε ποτέ, καθώς στο 50’ κιόλας ο Μπερνάρντο Σίλβα πανηγύρισε το χατ-τρικ, μόνο και μόνο όμως για να υποδειχθεί οφσάιντ. Αφού δεν το πέτυχε, έδωσε τελικά την πάσα στον Στέρλινγκ, ο οποίος οκτώ λεπτά αργότερα με ένα ονειρώδες curler στο «παραθυράκι» νίκησε για πέμπτη (νόμιμη) φορά τον Αδάν και διαμόρφωσε το τελικό 0-5. Σηματοδοτώντας, έτσι το γκολ Νο200 για τη Σίτι στο UEFA Champions League, η ομάδα που το πετυχαίνει νωρίτερα από κάθε άλλη, πριν καν συμπληρώσει 100 παιχνίδια (97)!

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αδάν, Φεντάλ, Κόατες, Ινάσιο, Ρέις, Νούνες, Παλίνια, Πόρο (83’ Νέτο), Γκονσάλβες (50’ Ουγκάρτε), Παουλίνιο (76’ Σλιμανί), Σαράμπια (76’ Ταμπάτα)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (62’ Ζιντσένκο), Ντίας, Λαπόρτ (83’ Ακέ), Κανσέλο, Ρόδρι (73’ Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (85’ Ντέλαπ), Μαχρέζ, Φόντεν (62’ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα