Σαν σήμερα, το αξέχαστο γκολ του Τζέραρντ με τον Ολυμπιακό (vids)

Κώστας Τόπας
Σαν σήμερα, το αξέχαστο γκολ του Τζέραρντ με τον Ολυμπιακό (vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια ο Στίβεν Τζέραρντ πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ της θρυλικής του καριέρας και παράλληλα έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα του Ολυμπιακού για πρόκριση στους «16» του Champions League.

Ηταν η όγδοη μέρα του Δεκεμβρίου του 2004, όταν ο Ολυμπιακός ταξίδευε στο «Άνφιλντ» για να αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, με φόντο την πρόκριση τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ριβάλντο έβαλε μπροστά τους «ερυθρόλεκους» με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Με αυτόν τον τρόπο αύξησε και την πίεση στους γηπεδούχους, οι οποίοι ήθελαν νίκη με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σιναμά Πονγκόλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε βαθιά ανάσα στους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ. Μέχρι το 80ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός κρατούσε το εισιτήριο για τους «16» στα χέρια του, ωστόσο τα πάντα ανατράπηκαν μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών.

Στο 81' ο Μίλερ έκανε την ανατροπή για την Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας το 2-1 και εν συνεχεία ο Στίβεν Τζέραρντ στο 86' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με ένα απίστευτο σουτ.

Ετσι, η Λίβερπουλ τερμάτισε στην δεύτερη θέση με δύο λιγότερους βαθμούς από την πρωτοπόρο Λα Κορούνια και ύστερα από πέντε μήνες κατέκτησε το τρόπαιο στον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Μίλαν.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός τρίτος και συνέχισε την ευρωπαϊκή του πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπενίτεθ): Κέρκλαντ, Φίναν (Χοσέμι 85′), Χίπια, Κάραχερ, Ρίσε, Τραορέ (Σιναμά Πονγκόλ 46′), Τσάμπι Αλόνσο, Τζέραρντ, Κιούελ, Μπάρος (Μέλορ 78′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Βενετίδης (Μάριτς 84′), Σούρερ, Ανατολάκης, Πάντος, Καφές, Στολτίδης, Γεωργιάδης (Ρέζιτς 70′), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι (Οκκάς 87′).

@Photo credits: Video Screen
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα