Ντόρτμουντ - Μπεσίκτας 5-0: Στο Europa League με «πεντάρα» οι Βεστφαλοί (vid)

Newsroom
Ντόρτμουντ - Μπεσίκτας 5-0: Στο Europa League με «πεντάρα» οι Βεστφαλοί (vid)

bet365

Άνετη κι ωραία η Ντόρτμουντ, έκανε φύλλο και φτερό τη Μπεσίκτας με «ντοπιέτες» των Ρόις - Χάαλαντ (5-0) και ολοκλήρωσε με εμφατικό τρόπο την πορεία της στο φετινό Champions League.

Τα πάντα είχαν κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, γεγονός που έκανε πιο εύκολη τη ζωή της Ντόρτμουντ. Χωρίς άγχος και πίεση, η επιθετική μηχανή του Μάρκο Ρόζε κέρασε πέντε γκολ (5-0) τη Μπεσίκτας που είχε αποδεχτεί από νωρίς τη μοίρα της και έδωσε παράλληλα την ευκαιρία στους Ρόις και Χάαλαντ να κάνουν το δικό τους πάρτι.

Μέχρι τα τέλη του πρώτου μέρους πάντως οι Τούρκοι κατάφεραν να παλέψουν. Το γκολ του Μάλεν από το 29΄δεν είχε καταδικάσει ακόμα τους φιλοξενούμενους που στέκονταν αγέρωχοι στο «Σίγκναν Ιντούνα Παρκ», ευελπιστώντας πως θα ολοκλήρωναν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με τον πρώτο τους βαθμό. Η αποβολή του Γουέλιντον όμως στο 43΄έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες τους και η Ντόρτμουντ δεν άργησε να μυρίσει... αίμα. Μόλις δυο λεπτά αργότερα ο Μάρκο Ρόις διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του από το σημείο του πέναλτι και στο 53΄ο ίδιος παίκτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με πανέμορφη ενέργεια.

Από εκεί και έπειτα τη σκυτάλη πήρε το... θηρίο από τη Νορβηγία, ο Mr. Goal της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ. Ύστερα από πέντε λεπτά παρουσίας του στο χορτάρι, ο 21χρονος «χτύπησε» για πρώτη φορά με σκαστή κεφαλιά και στο 81΄ έβαλε τη σφραγίδα του σε μια ιδανική βραδιά για τους γηπεδούχους που ολοκλήρωσαν την πορεία τους στους ομίλους με το αξιοπρεπέστατο σύνολο των εννιά βαθμών, συνεχίζοντας πλέον περήφανοι το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa League.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ (46΄Ρεϊνίερ), Χούμελς, Ζαγκαντού (73΄Πόνγκρασιτς), Σουλτς, Νταχούντ, Βίτσελ, Μπέλιγχαμ (73΄Γκερέιρο), Βολφ (62΄Πάσλακ), Ρόις (63΄Χάαλαντ), Μάλεν

Μπεσίκτας (Σερτζέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Γιουσάλ, Γουέλιντον, Μοντέρο, Μέρας, Τοπάλ, Γιόσεφ (82΄Χάντσινσον), Μποζντογκάν, Καραμάν (46΄Ροζιέ), Λάριν (69΄Γκεζάλ), Μπατσουαγί

Βαθμολογία 3ου ομίλου

1. Άγιαξ 18 (20-5)
2. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 9 (14-12)
3. Ντόρτμουντ 9 (10-11)
4. Μπεσίκτας 0 (3-19)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα