Τσέλσι - Μάλμε 4-0: Μισή χαρά, διπλό «πλήγμα» με Λουκάκου-Βέρνερ (vid)

Τσέλσι - Μάλμε 4-0: Μισή χαρά, διπλό «πλήγμα» με Λουκάκου-Βέρνερ (vid)

bet365

Η Τσέλσι μετέτρεψε σε θρίαμβο το ματς με τη Μάλμε (4-0), έμεινε μόνη 2η στον όμιλο αλλά είδε τους Λουκάκου-Βέρνερ να αποχωρούν τραυματίες και το δύο στα δύο εντός έδρας να «σκιάζεται».

Το βροχερό Λονδίνο δεν την εμπόδισε να αρπάξει από τον «λαιμό» τη Μάλμε και να κυριαρχήσει απόλυτα, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Έτσι όπως επέβαλλε η λογική και ο τίτλος του φαβορί που είχε εξαρχής η Τσέλσι. Και το βράδυ κινήθηκε από νωρίς προς αυτή την κατεύθυνση, προμηνύοντας μια ακόμη μέρα στην (ευρωπαϊκή) δουλειά για την κάτοχο του τίτλου. Το τελικό 4-0 από την αρμάδα του Τόμας Τούχελ είχε και δύο μεγάλα «αγκάθια», τους ισάριθμους τραυματισμούς των βασικών επιθετικών της, Ρομέλου Λουκάκου και Τίμο Βέρνερ, μην αφήνοντας έτσι τους Μπλε να χαρούν στο 100% το 2/2 εντός έδρας και την εδραίωση στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Με όπλο τον συνδυασμό δύο στόπερ, οι Μπλε πήραν τα ηνία από το 9ο λεπτό, όταν ο Τιάγκο Σίλβα σέρβιρε το παρθενικό γκολ του Αντρέας Κρίστενσεν σε 137 συμμετοχές με την Τσέλσι. Δώδεκα λεπτά αργότερα, προέκυψε η πρώτη ανάμικτη στιγμή. Ο Ζορζίνιο ευστόχησε μεν στο πέναλτι που κέρδισε ο Ρομέλου Λουκάκου, αλλά ο Βέλγος φορ τραυματίστηκε σε αυτή τη φάση και επικρατεί σοβαρή ανησυχία για το μέγεθος της ζημιάς. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 44' αποχώρησε τραυματίας και ο παρτενέρ του, Τίμο Βέρνερ, με πρόβλημα στη γάμπα που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τον κρατήσει εκτός δύο εβδομάδες (στη χειρότερη πάνω από μήνα).

Χάβερτς (48') και Ζορζίνιο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όμως, έδωσαν θριαμβευτικό τόνο στο φινάλε, περιορίζοντας τους Σουηδούς σε μόλις δύο σουτ εκτός στόχου σε όλο το ματς. Έτσι, έγινε το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, το οποίο θα αποκτήσει όλη του την αξία με το διπλό στη Σουηδία σε δύο εβδομάδες, ώστε να κοιτάξει και την υπόθεση πρωτιά.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (65' Τζέιμς), Καντέ (65' Σαούλ), Ζορζίνιο, Τσίλγουελ (66' Αλόνσο), Μάουντ, Βέρνερ (44' , Λουκάκου (23' Χάβερτς)

Μάλμε (Γιαν Νταλ Τόμασον): Ντάλιν (58' Ντιαβαρά), Λάρσον, Όλσον, Μπρόρσον, Νίλσεν, Μπέργκετ, Ινοσέντ, Κρίστιανσεν (59' Νάλιτς), Πένια (58' Ρακίπ), Τσόλακ, Μπιρμάντσεβιτς (46' Αμπουμπακαρί)

Βαθμολογία

1. Γιουβέντους 9 (5-0)
2. Τσέλσι 6 (5-1)
3. Ζενίτ 3 (4-2)
4. Μάλμε 0 (0-11)

Επόμενη αγωνιστική (2/11):

Μάλμε - Τσέλσι
Γιουβέντους - Ζενίτ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα