Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-5: Χόρεψε σάμπα στο Κίεβο (vid)

Νίκος Κικίδης
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-5: Χόρεψε σάμπα στο Κίεβο (vid)

bet365

Με τους Βινίσιους και Ροντρίγκο να την οδηγούν, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Σαχτάρ για να την συντρίψει με το εκκωφαντικό 5-0 και να πιάσει την Σέριφ στην κορυφή του ομίλου.

Ήταν ώρα για ξέσπασμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγαινε από την μια γκέλα στην άλλη τις τελευταίες εβδομάδες σε Ισπανία και Ευρώπη, όμως στο Κίεβο ήταν υπερηχητική. Με εξαίρεση δυο στιγμές στο πρώτο μέρος η Σαχτάρ δεν κατάφερε να προβάλλει σθεναρή αντίσταση απέναντι στους μαινόμενους Μερένγκες, που είδαν τους Βραζιλιάνους τους να χορεύουν σάμπα και να τους στέλνουν στην κορυφή του ομίλου.

Η αρχή πάντως δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη. Παρά τις δυο απανωτές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων με Βινίσιους και Κρόος στο ξεκίνημα, η Σαχτάρ κατάφερε να ισορροπήσει και να κρατήσει τη Ρεάλ σε απόσταση από τα καρέ της. Παρόλα αυτά στο 37΄η Βασίλισσα βρήκε το γκολ που αναζητούσε όταν ο Κρίβτσοβ στην προσπάθειά του να προλάβει τον Μπενζεμά, βρήκε τη μπάλα και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκεί και έπειτα ανέλαβαν δράση οι... Βραζιλιάνοι. Αρχικά ο Βινίσιους (51΄) μετουσίωσε σε γκολ την πανέξυπνη κάθετη πάσα του Μόντριτς και πέντε λεπτά αργότερα χόρεψε την αντίπαλη άμυνα για αν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και να γίνει μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου στο Champions League που σημειώνει δυο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά.

Στο 65΄ο 21χρονος από εκτελεστής έγινε δημιουργός για να δώσει έτοιμο γκολ στον συμπατριώτη του, Ροντρίγκο, ενώ στιγμές πριν το φινάλε ο Καρίμ Μπενζεμά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το 5-0 και πετυχαίνοντας το 11ο γκολ του σε ισάριθμα φετινά ματς.

Αποτελέσματα

Ιντερ - Σέριφ 3-1
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

Βαθμολογία

1. Σέριφ 6 (5-4)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 6 (7-2)
3. Ίντερ 4 (3-2)
4. Σαχτάρ 1 (0-7)

Επόμενη αγωνιστική (03/11)

Σέριφ - Ίντερ
Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Τρουμπίν, Ντόντο, Μάρλον, Κρίτσοφ, Ισμαϊλί (75΄Κορνιένκο), Πάτρικ (79΄Στεπανένκο), Μέικον, Σόλομον (46΄Αντόνιο), Πεδρίνιο, Τετέ (46΄Μάρλος), Φερνάντο (74΄Μούντρικ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Βάσκεθ, Μιλιτάο (87΄Βαγιέχο), Αλάμπα, Μεντί (69΄Μαρσέλο), Κρόος (78΄Βαλβέρδε), Κασεμίρο, Μόντριτς (78΄Καμαβινγκά), Βινίσιους, Ροντρίγκο (78΄Ασένσιο), Μπενζεμά

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα