Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 3-0: Ορατότης μηδέν (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 3-0: Ορατότης μηδέν (vid)

bet365

Τον εντός διασυρμό από την Μπάγερν ακολούθησε ο εκτός από την Μπενφίκα (3-0), με τη χείριστη Μπαρτσελόνα να έχει δεχτεί έξι γκολ και να μην έχει βάλει κανένα, απειλούμενη ξεκάθαρα πλέον με πρόωρο αποκλεισμό.

Πρόσφατα ο Κούμαν δήλωνε ότι: «Είναι τυχεροί που με έχουν»! Προφανώς κανείς στην Μπαρτσελόνα δεν συμμερίζεται αυτή την τοποθέτησή του. Και προφανώς ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα μακροημερεύσει στον πάγκο της. Οι Μπλαουγκράνα, στην μετά τον Λιονέλ Μέσι εποχή, παρουσιάζουν το χειρότερο δυνατό πρόσωπο και γνωρίζοντας δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς του 5ου ομίλου, απειλούνται ξεκάθαρα με έναν απρόσμενα γρήγορο αποκλεισμό. Και δεν είναι μόνο ότι τον εντός διασυρμό από την Μπάγερν ακολούθησε ο εκτός από την Μπενφίκα (3-0), αλλά ότι η εικόνα της ομάδας είναι... ασθενική.

Το θέμα όμως δεν ήταν μόνο η χείριστη εμφάνιση των Καταλανών, αλλά και η υπέροχη παρουσία των Αετών. Με μπροστάρη τον εκπληκτικό Ντάργουιν Νούνιες, οι Πορτογάλοι διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο των φιλοξενούμενών τους και θα μπορούσαν να έχουν απογειώσει το κοντέρ της παραγωγικότητάς τους. Μόλις στα 75 δεύτερα ξεκίνησε η γιορτή. Ο Νούνιες άδειασε τον Ερικ Γκαρθία και πλάσαρε στην γωνία του κακού Τερ Στέγκεν. Στο 10' ο Ντε Γιονγκ έχασε την πρώτη τεράστια ευκαιρία του και στο follow up αστόχησε ο Πέδρι.

Στο 52' ο Νούνιες πήγε να βάλει το γκολ της αγωνιστικής, αλλά με τον Τερ Στέγκεν να έχει φτάσει σχεδόν στον κέντρο, δεν έβαλε τα σωστά φάλτσα και σημάδεψε από μακριά το δοκάρι. Στο 57' ο Ντε Γιονγκ εξ επαφής έστειλε επίσης την μπάλα στο δοκάρι σε μία τρελή εικόνα, ενώ ο Σέρζι Ρομπέρτο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει (67'). Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Ράφα Σίλβα σε φάση διαρκείας με την άμυνα της Μπάρτσα να πετάει χαρταετό, έκανε το 2-0 με πλασέ με το εξωτερικό. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 79' ήρθε και το 3-0 με εύστοχο πέναλτι του Νούνιες.

Στο φινάλε αποβλήθηκε ο Ερικ Γκαρθία και άφησε την ομάδα του να αναζητά τα αρχεία της καταστροφής. Η τελευταία φορά που ξεκίνησε με δύο ήττες σε όμιλο ήταν το 2000, ενώ συνολικά από τις 140 ομάδες που έχουν αρχίσει με αυτόν τον τρόπο τον όμιλο, μόλις οι 12 έχουν καταφέρει να προκριθούν! Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα που γνώρισε τη χειρότερη ήττα της στην Πορτογαλία και δεν έχει καν σουτ εντός εστίας σε 180 αγωνιστικά λεπτά, λογικά θα πάει σύντομα ή άμεσα σε αλλαγή προπονητή...


Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Γκριμάλντο (75' Αλμέιντα), Βερίσμο, Βερτόνγκεν, Βάιγκλ, Ζοάο Μάριο, Λάζαρο (45' Ζιλμπέρτο), Ντάργουιν Νούνιες (86' Ράμος), Γιάρεμτσουκ (75' Τάαραμπτ), Ράφα Σίλβα (86' Πίτσι)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ (33' Γκάβι), Ντεστ, Ερικ Γκαρθία, Μπουσκέτς (68' Νίκο Γκονθάλεθ), Πέδρι (68' Κουτίνιο), Ντε Γιονγκ, Σέρζι Ρομπέρτο (89' Μινγκέθα), Ντεπάι, Ντε Γιονγκ (68' Φατί).


5ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 3-0
Μπάγερν – Ντιναμό Κιέβου 5-0

Βαθμολογία
1. Μπάγερν 6 (8-0)
2. Μπενφίκα 4 (3-0)
3. Ντ. Κιέβου 1 (0-5)
4. Μπαρτσελόνα 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (20/10)
Μπαρτσελόνα - Ντ. Κιέβου
Μπενφίκα – Μπάγερν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα