Champions League: Πέντε ιστορίες γεννημένες στα... αστέρια

Νίκος Κικίδης
 Champions League: Πέντε ιστορίες γεννημένες στα... αστέρια

bet365

Ιστορίες που αγγίζουν το... μεταφυσικό, ομηρικές μάχες, ρεκόρ και μια αγωνιστική αφιερωμένη στο παρελθόν. Το Champions League επιστρέφει δυναμικά με τη δεύτερη «στροφή» του η οποία κρύβει πέντε στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Μια αγωνιστική με καταβολές από το παρελθόν. Η μοίρα έπαιξε και πάλι τα παιχνίδια της, ανακάτεψε την τράπουλα και γέννησε μονομαχίες που έχουν να διηγηθούν ιστορίες χαραγμένες στο... μεταφυσικό.

Από την πέμπτη πράξη στο... έργο Μέσι εναντίον Πεπ μέχρι και την εξορία της Μίλαν από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η δεύτερη «στροφή» στο Champions League ανασύρει αναμνήσεις στο παρόν.

Ένα νοητό ταξίδι στο χρόνο που αναμοχλεύει ιστορίες βγαλμένες από το... back to the future, ομηρικές μάχες δάσκαλου εναντίον μαθητή, ρεκόρ που περιμένουν καρτερικά να σπάσουν και μια... καμουφλαρισμένη ρεβάνς που αυτή τη φορά μεταφέρεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Παρί vs Σίτι: Μέσι εναντίον Πεπ πράξη... 5η

Παρί vs Σίτι: Μέσι εναντίον Πεπ πράξη... 5η

Μίλαν vs Ατλέτικο Μαδρίτης: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Μίλαν vs Ατλέτικο Μαδρίτης: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Γιουβέντους vs Τσέλσι: Το φάντασμα που στοιχειώνει το Λονδίνο

Γιουβέντους vs Τσέλσι: Το φάντασμα που στοιχειώνει το Λονδίνο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Βιγιαρεάλ: Ρεβάνς στην κορυφαία σκηνή

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Βιγιαρεάλ: Ρεβάνς στην κορυφαία σκηνή

Ο Κριστιάνο φλερτάρει με την απόλυτη κορυφή

Ο Κριστιάνο φλερτάρει με την απόλυτη κορυφή

Από τη γέννηση ενός ποδοσφαιρικού... θεανθρώπου υπό το βλέμμα ενός προφήτη της στρογγυλής θεάς στη Βαρκελώνη έχει παρέλθει σχεδόν μια δεκαετία. Στην προσεχή αναμέτρηση του «Παρκ Ντε Πρενς» ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, οι Μέσι και Γκουρδιόλα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για 5η φορά στην ιστορία, με την παράδοση να γέρνει υπέρ του Αργεντινού. Αρχής γενομένης με τη νίκη 3-0 απέναντι στην Μπάγερν μέχρι την «τεσσάρα» της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σίτι, ο Πούλγκα δείχνει να έχει πάρει για τα καλά... τον αέρα του Καταλανού. Συνολικός απολογισμός; Δυο προκρίσεις υπέρ του Μέσι, ένα χατ τρικ και στο σύνολο... έξι γκολ για τον 34χρονο σε τέσσερα ματς. Κάπως έτσι, ο μικρός μάγος των Παριζιάνων έχει χτίσει ένα καλό σερί απέναντι στον πρώην προπονητή του, με αποκορύφωμα τα τρία γκολ και την ευρείας έκτασης επικράτηση των Μπλαουγκράνα απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2016 – 2017 (4-0). Στην αντίπερα όχθη, ο Πεπ μετράει δυο νίκες χωρίς όμως αντίκρισμα, αφού και στις δυο περιπτώσεις το εισιτήριο της επόμενης φάσης κατέληξε στη Μπαρτσελόνα. Αυτή τη φορά πάντως ευελπιστεί πως η φανέλα της Παρί θα λειτουργήσει σαν... κρυπτονίτης για την απόδοση του Αργεντινού, ο οποίος ακόμα ψάχνει να σπάσει το ρόδι με τη νέα του ομάδα.

Μέσι

Επτά χρόνια διήρκησε η εξορία της. Επτά χρόνια που η Μίλαν βρέθηκε μακριά από το σπίτι της, από τη διοργάνωση που έλαμψε, που έφτιαξε το όνομά της. Τελευταία φορά που το «Σαν Σίρο» έβαλε τα καλά του ήταν στις 14 Φεβρουαρίου του 2014 με καλεσμένη την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τότε οι Ροχιμπλάνκος εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη φιλοξενία για να αποδράσουν με το διπλό και να χτίσουν τις βάσεις για τον αποκλεισμό των Ροσονέρι από τους «16» του Champions League. Μερικά χρόνια αργότερα η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η Ατλέτικο να είναι ο πρώτος καλεσμένος στο σπίτι των Ιταλών κατά την επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μια άτυπη προμνησία που γεννά δίψα για εκδίκηση αλλά και contrast συναισθημάτων προερχόμενο από διαφορετικές περγαμηνές.

Επιστροφή στο... μέλλον και ένα ιδιαίτερο deja vu που ξυπνά εφιάλτες στο Λονδίνο. Η Τσέλσι ταξιδεύει στο Τορίνο για να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους και η μοίρα πρωταγωνιστεί ξανά. Ένα νοητό ταξίδι πίσω στον Νοέμβριο του 2012 αποκαλύπτει τα πάντα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης τότε Λονδρέζοι παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στη «Βέκια Σινιόρα», η οποία δεν λυγίζει από την πίεση των... παρασημοφορημένων Μπλε και τους διαλύει με 3-0. Το τέλος της φάσης των ομίλων βρίσκει την Τσέλσι να γράφει αρνητική ιστορία αφού έγινε μόλις η πρώτη ομάδα στον θεσμό που κατακτά το Champions League και την επόμενη σεζόν δεν καταφέρνει να φτάσει μέχρι τους «16». Φέτος η ιστορία επαναλαμβάνεται με την Τσέλσι να αντιμετωπίζει και πάλι τους μπιανκονέρι στη φάση των ομίλων ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και σίγουρα θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της να αποφύγει ανάλογο... κάζο με εκείνο του 2012.

Μια συνάντηση διόλου άγνωστη. Ούτε για τους μονομάχους, ούτε για τους θεατές. Μόλις πριν μερικούς μήνες Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρήθηκαν με φόντο το τρόπαιο του Europa League. Έπειτα από 120 λεπτά παιχνιδιού και 21 εκτελέσεις πέναλτι, οι Ισπανοί στέφθηκαν τελικά πρωταθλητές, με τους Κόκκινους Διάβολους να αναζητούν ακόμα το πρώτο τους τρόπαιο επί εποχής Σόλσκιερ. Αυτή τη φορά όμως η σχεδόν.. άμεση ρεβάνς μεταφέρεται στο κορυφαίο επίπεδο. Η Γιουνάιτεντ υποδέχεται το «κίτρινο υποβρύχιο» στο Θέατρο των Ονείρων και ευελπιστεί πως θα πάρει το αίμα της πίσω για την απώλεια του περσινού τίτλου. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έχουν ετοιμάσει ήδη τις... τορπίλες και στοχεύουν πλέον να χτίσουν παράδοση.

Η πρεμιέρα του στο φετινό Champions League θα μπορούσε να είναι ονειρική. Φανέλα βασικού, ισοφάριση ρεκόρ, γκολ με το... καλημέρα απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις όμως τελικά οι Ελβετοί φρόντισαν να τα χαλάσουν όλα αφού επικράτησαν με ανατροπή 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα πρώτα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από το «Όλντ Τράφορντ». Αυτή τη φορά όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να συνδυάσει το... επικείμενο ρεκόρ του με νίκη. Ο Πορτογάλος μπορεί να ισοφάρισε την προηγούμενη αγωνιστική τον Κασίγιας με τις περισσότερες συμμετοχές στον θεσμό, όμως εφόσον πάρει χρόνο συμμετοχής απέναντι στη Βιγιαρεάλ τότε θα απολαμβάνει πλέον μόνος του την απόλυτη κορυφή μετρώντας συνολικά 178 συμμετοχές!