Μονακό - Παρί Σεν Ζερμέν 3-2: Εκδικήθηκε τον Μπαπέ με σούπερ ανατροπή! (vid)

Μονακό - Παρί Σεν Ζερμέν 3-2: Εκδικήθηκε τον Μπαπέ με σούπερ ανατροπή! (vid)

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ την πλήγωσε ξανά, με δύο γκολ που τον ανέβασαν στην 5η θέση των all-time σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά η Μονακό τον τιμώρησε, ολοκληρώνοντας την σούπερ ανατροπή με τον Φάμπρεγας στο φινάλε (3-2). Διπλό με ήρωα Μπεν Αρφά η Μπορντό.

Όπου την έβρισκε, φρόντιζε να της θυμίζει τι είχε και τι έχασε. Ο Κιλιάν Μπαπέ μετρούσε πέντε γκολ σε έξι ματς με αντίπαλο τη Μονακό, από την ημέρα που αποχώρησε για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Απέναντι στην ομάδα του Νίκο Κόβατς, δε, έφτασε το 100% σε αναλογία, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (7 σε 7 ματς), με τα οποία έφτασε τα 99 γκολ και σκαρφάλωσε στην 5η θέση των all-time σκόρερ των Παριζιάνων. Όλα έδειχναν ότι η δική του συμβολή αρκούσε για το διπλό. Ωστόσο, οι Μονεγάσκοι αποφάσισαν να αντιδράσουν και να τον εκδικηθούν.

Με συνολικά ανώτερη εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και αντίδοτο στον Γάλλο σταρ τον Κέβιν Φόλαντ (επίσης 2 γκολ), η ομάδα του Πριγκιπάτου έκανε το απόλυτο comeback χάρη στο πέναλτι του Σεσκ Φάμπρεγας στο 84’, δευτερόλεπτα αφότου ο Ντιαλό αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και επισκίασε τη νέα μεγαλειώδη εμφάνιση του «σπλάχνου» της, ανεβαίνοντας στη 2η θέση και το -4 από την ομάδα του Τόμας Τούχελ!

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν απλουστευτεί από το πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους και ο Μπαπέ, που σκόραρε στο 25’ και το 37’ θα μπορούσε να πιάσει απόψε την 100αρα και να πετύχει χατ-τρικ. ωστόσο, το VAR ακύρωσε στο 39’ το τέρμα του Κεν και στο 44’ το δικό του 3ο γκολ λόγω οφσάιντ, στερώντας την ευκαιρία να ξεφύγει με αέρα περισσότερων τερμάτων η Παρί.

Αφού αυτό δεν συνέβη, ο Φόλαντ το πήρε πάνω του με δύο γκολ σε 13' (52', 65'), ο Νάβας πέρασε σε πρώτο πλάνο κάνοντας μεγάλες αποκρούσεις στο 2ο μέρος, ο Νεϊμάρ πέρασε ξανά σε παιχνίδι μετά τα τέλη Οκτωβρίου αλλά προσέφερε ελάχιστα, ενώ ο Μπαπέ αντικαταστάθηκε στο 68’ κι άφησε ορφανή την επιθετική γραμμή, πράγμα που οι πρωταθλητές το πλήρωσαν στο φινάλε, από τον Φάμπρεγας, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο. Αυτή ήταν μόλις η 2η φορά στα οκτώ χρόνια των Καταριανών ιδιοκτητών, που η Παρί υφίσταται ανατροπή από 2-0 και εν τέλει χάνει, μετά από ένα 2-4 τον Ιανουάριο του 2015!

Στους 24, λοιπόν, έμεινε η Παρί, στους 20 σκαρφάλωσε η Μονακό του Κόβατς, που πήρε την 3η της σερί νίκη στο πρωτάθλημα και ανεβαίνει επικίνδυνα.

Μονακό (Νίκο Κόβατς): Μανόνε, Ματσίμα, Ντισασί, Μπαντιασίλ, Μπάλο Τουρέ (46’ Ενρίκε), Ντιόπ (90+2’ Γιόβετιτς), Τσουαμενί (90’ Φλορεντίνο), Φοφανά, Μαρτίνς (90+3' Ματάζο), Γκέμπελς (46’ Φάμπρεγας), Φόλαντ

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Ντιαλό, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά (68’ Κουρζαβά), Νταγκμπά, Περέιρα (68’ Παρέδες), Ραφίνια (85’ Φλορέντσι), Ντι Μαρία (60’ Νεϊμάρ), Σαράμπια, Μπαπέ (68’ Ρουίζ-Ατίλ), Κεν

Ο Μπεν Αρφά «στοίχειωσε» τη Ρεν

Είχε να σκοράρει δύο χρόνια. Τελευταία φορά που το πέτυχε ήταν τη σεζόν 2018-19, φορώντας τη φανέλα της Ρεν και η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να σπάσει το αρνητικό του σερί κόντρα στην «πρώην». Ο αδικημένος-κυρίως από τον ίδιο του τον εαυτό- επέστρεψε στη Βρετάνη για να «στοιχειώσει» την ομάδα του Ζιλιέν Στεφάν και με υπέροχη κίνηση και σουτ στη γωνία στο 37’ να δώσει μεγάλο διπλό στη Μπορντό. Στο -7 και την 5η θέση πλέον οι γηπεδούχοι, που μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια τους εντός συνόρων.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα