Κορονοϊός – Γαλλία: «Έδεσε» το δάνειο – ανάσα 224 εκατ. ευρώ της κυβέρνησης στους συλλόγους

Gazzetta team
Κορονοϊός – Γαλλία: «Έδεσε» το δάνειο – ανάσα 224 εκατ. ευρώ της κυβέρνησης στους συλλόγους

bet365

Η γαλλική Λίγκα εξασφάλισε δάνειο από την κυβέρνηση ύψους 224 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να δοθεί χείρα βοηθείας στους συλλόγους που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων.

Η γαλλική ποδοσφαιρική Λίγκα (LFP) ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα πάρει δάνειο ύψους 224 εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσει τους συλλόγους – μέλη της, οι οποίοι επλήγησαν από την οικονομική κρίση λόγω του κορονοϊού και την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία.

Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, εγκρίθηκε το πρότζεκτ για το δάνειο, το οποίο θα πάρει η Λίγκα, προκειμένου να καλύψει την χασούρα από τα χρήματα που δεν θα δώσουν, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του υπολοίπου της σεζόν, τα δίκτυα Canal+ και BeIN Sports.

Στο δάνειο προστίθενται και τα 47,6 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούσαν στα τηλεοπτικά δικαιώματα μέχρι την στιγμή της διακοπής, όπερ σημαίνει ότι η Λίγκα θα μοιράσει συνολικά στους συλλόγους 272 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή θα έπαιρναν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, εφόσον η σεζόν ολοκληρώνονταν κανονικά και δεν προέκυπτε η πανδημία του ιού Covid-19.

Τα χρήματα, με τα οποία δεν θα επιβαρυνθούν οι σύλλογοι αλλά θα καλυφθεί σε βάθος χρόνου από την Λίγκα, θα μοιραστούν στους συλλόγους με τα συνηθισμένα κριτήρια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως η τελική βαθμολογία και το μέγεθος του συλλόγου.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

LIGUE 1 NEWS FEED