Κορονοϊός – Championnat: Και επίσημα πρωταθλήτρια η Παρί Σεν Ζερμέν (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός – Championnat: Και επίσημα πρωταθλήτρια η Παρί Σεν Ζερμέν (vid)

bet365

Η γαλλική Λίγκα ανακοίνωσε και επίσημα ότι η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η πρωταθλήτρια της φετινής, κουτσουρεμένης λόγω κορονοϊού σεζόν - Για 22 και 23 Αυγούστου η έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Ήταν ανεπίσημα γνωστό, έγινε και επίσημο: Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας για την σεζόν 2019-2020, η οποία διεκόπη οριστικά λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Επί της ουσίας, δηλαδή, είναι η πρώτη πρωταθλήτρια της εποχής του ιού Covid-19.

Η γαλλική Λίγκα ανακοίνωσε την «απονομή» χάρη στον μέσο όρο βαθμών στην Παρί, η οποία κατακτά το πρωτάθλημα για ένατη φορά στην ιστορία της, για τρίτη διαδοχική και για έβδομη τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η Παρί, βεβαίως, θα βγει απευθείας στους ομίλους του Champions League, μαζί με την δεύτερη Μαρσέιγ (επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2014), η τρίτη Ρεν θα παίξει στα προκριματικά (για πρώτη φορά στην ιστορία της), η Αμιάν και η Τουλούζ του Ευθύμη Κουλούρη θα υποβιβαστούν στην Ligue 2, από την οποία θα ανέβουν στην πρώτη κατηγορία Λοριάν και Λανς.

Στο Europa League θα παίξει η Λιλ, ενώ τα άλλα δύο εισιτήρια θα πάνε σε Ρεμς και Νις, αν και δεν αποκλείεται να αναζητηθεί ημερομηνία για να διεξαχθούν οι τελικοί του Κυπέλλου (Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν) και του Λιγκ Καπ (Παρί – Λυών). Εκτός απροόπτου, πάντως, η Λυών θα μείνει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά από το 1997. Στην μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) και Ουισάμ Μπεν Γιεντέρ (Μονακό) μοιράστηκαν την πρωτιά, με 18 γκολ έκαστος.

Δείτε ΕΔΩ την ιστορική, τελική βαθμολογία, βάσει μέσου όρου βαθμών.

Οι ημερομηνίες έναρξης της επόμενης σεζόν ορίστηκαν αρχικά για 22-23 Αυγούστου, αλλά θα επικυρωθούν σε εξάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα και τις κυβερνητικές αποφάσεις.



Le @PSG_inside est officiellement Champion de France

#CHAMPI9NSATHOME pic.twitter.com/aOWba7um4T

— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) April 30, 2020
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα