Λιλ – Μαρσέιγ 1-2: Ανατροπή μισό… σεντόνι (vid)

Gazzetta team
Λιλ – Μαρσέιγ 1-2: Ανατροπή μισό… σεντόνι (vid)

bet365

Η Μαρσέιγ δεν χάνει πουθενά το τελευταίο τετράμηνο στη Ligue 1, πέρασε με ανατροπή κι από την έδρα της Λιλ (1-2) και στο +11 από την 2η Ρεν, ετοιμάζεται από τώρα για την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League. Νέα γκέλα η Λυών, νίκη με κομβικό Δώνη για την Ρεμς.

Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας πιστώνεται το πιο επιτυχημένο σερί της Μαρσέιγ την τελευταία δεκαετία. Για κακή του τύχη δεν είναι αρκετό να βάλει σε σενάρια τίτλου τους Μασσαλούς, όμως, το 14ο ματς που προστέθηκε στο σερί του αήττητου ισοδυναμεί με μισή επιστροφή στους ομίλους του Champions League μετά το 2013.

Η Μαρσέιγ πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της 4ης Λιλ και μάλιστα με πειστική ανατροπή, δείχνοντας χαρακτήρα. Μπορεί ο Οσιμέν να παρέτεινε την τρομερή του φόρμα στην σεζόν ανοίγοντας το σκορ στο 51’, όμως, η αντίδραση και η επιμονή που έδειξαν οι παίκτες του Βίλας-Μπόας ήταν υποδειγματική. Παρά το χαμένο πέναλτι του Ρονζιέ στο 60’, οι Μασσαλοί ισοφάρισαν στο 66’ με αυτογκόλ του Μανταβά και τρία λεπτά αργότερα ο Μπενεντέτο ανέτρεψε το σκορ και την παρτίδα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Μαρσέιγ έφτασε τους 52 βαθμούς, κορυφαία επίδοση του συλλόγου στον 21ο αιώνα μετά από 25 αγωνιστικές (μαζί με την χρονιά 2017/18) και κλειδώνει έτσι την 2η θέση, πάντα στο -10 από την πρωτοπόρο Παρί. Αντιθέτως, η Λιλ έμεινε στους 40 και δεν κατάφερε να προσπεράσει την Ρεν στην τρίτη θέση.

Από γκέλα σε γκέλα η Λυών

Δεν βρίσκει τον τρόπο να ανακάμψει η Λυών. Παρά τη νίκη στο Κύπελλο κόντρα στην Μαρσέιγ, εντός των τειχών της Ligue 1 η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά έμεινε ξανά μακριά από τη νίκη, αυτήν τη φορά κόντρα στο Στρασβούργο (1-1). Κι όλα αυτά σε ένα ματς που την βρήκε να προηγείται στο 21’ χάρη στον Τραορέ, γκολ που απώλεσε το αντίκρισμα όταν ο Ζοχί ισοφάρισε στο 42’. Πλέον, οι Λιονέ έχουν υποχωρήσει στην 11η θέση με 34 βαθμούς και οδεύουν με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία στο πρώτο ματς με την Γιουβέντους για το Champions League.

Νίκη για την Ρεμς με κομβικό Δώνη

Η Ρεμς κατάφερε να επικρατήσει της 3ης Ρεν με 1-0 και να μειώσει την διαφορά τους στο -5. Σκόρερ αναδείχθηκε ο Τουρέ στο 72’ από το σημείο του πέναλτι, μετά την παράβαση την οποία κέρδισε ο Τάσος Δώνης, έχοντας περάσει ως αλλαγή μόλις 7’ νωρίτερα. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Μπρεστ πήρε τρίποντο ασφάλειας από την επικίνδυνη ζώνη, βάζοντας σε μπελάδες την Σεντ Ετιέν (3-2). Τα γκολ των Λασνέ (20’), Σαρμπονιέ (38’) και Καρντονά (43’) μετέτρεψαν σε πάρτι το α’ μέρος για τους γηπεδούχους, το πάλεψαν για την ανατροπή οι Πράσινοι μειώνοντας με τους Μπουανγκά (54’ πεν.) και Ντιονί (69’), αλλά η ισορροπία δεν επανήλθε ποτέ κι έτσι έμειναν στους 28 βαθμούς, μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα