Μάιντς – Μπάγερν 2-1: Απρόσμενη αναβολή στέψης (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μάιντς – Μπάγερν 2-1: Απρόσμενη αναβολή στέψης (vid)

bet365

Η Μπάγερν με τρίποντο θα κατακτούσε μαθηματικά τη Bundesliga, αλλά η Μάιντς τη νίκησε αναπάντεχα 2-1 και οι Βαυαροί θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή. Επέστρεψε με γκολ ο Λεβαντόφσκι.

Τον Γενάρη, η Μάιντς τόλμησε να προηγηθεί 0-2 στο Μόναχο. Το φινάλε τη βρήκε να έχει δεχτεί πέντε, όλα στο β' μέρος. Ωστόσο, στην τωρινή συνάντησή της με την Μπάγερν, κατάφερε ατο προβάδισμα δύο γκολ που πήρε, να κρατήσει δική της τη νίκη μέχρι τη λήξη και με το 2-1 να βάλει στον “πάγο” την κατάκτηση του τίτλου από τους Βαυαρούς. Η ομάδα του Χάνζι Φλικ εάν έπαιρνε το τρίποντο, θα πανηγύριζε ήδη. Τώρα όμως θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα για ένα πρωτάθλημα που ουσιαστικά είναι δικό της.

Ο Μπούρκαρντ αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενος στο ξεκίνημα του ματς (3') και ο Κουάισον τους στρίμωξε με το 2-0 στο 37'. Στην τελευταία φάση του αγώνα η Μπάγερν είδε τον Λεβαντόφσκι να επιστρέφει από τον τραυματισμό του σκοράροντας. Ετσι έφτασε τα 36 στη σεζόν και θέλει ακόμα τέσσερα για να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ της Bundesliga, το οποίο φυσικά κατέχει ο θρυλικός Γκερντ Μίλερ.

Οι Βαυαροί μπορούν ακόμα να κατακτήσουν τον τίτλο, δίχως να παίξουν, εφόσον δεν νικήσει την Κυριακή η Λειψία. Οσο για τη Μάιντς, που μετρούσε οκτώ ήττες σε ισάριθμες εντός αναμετρήσεις με την Μπάγερν για το πρωτάθλημα, κάνει μυθικό β' γύρο και με 27 βαθμούς σε 14 αγώνες έχει βρεθεί στο +5 από τη ζώνη των play off παραμονής.

Μάιντς (Μπο Σβένσον): Τσέντνερ, Ντιακατέ, Σεντ Ζιστ, Χακ, Μβένε, Ντα Κόστα, Λάτσα, Μπαρέιρο, Ονισίβο (80' Γκλάτσελ), Κουάισον (68' Μποέτιους), Μπούρκχαρντ (46'Οζντουνάλι)

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Σανέ, Μπόατενγκ, Αλάμπα (70' Γκνάμπρι), Ντέιβις, Παβάρ, Κίμιχ, Γκορέτσκα (46' Νιανζού), Μίλερ, Κομάν (46' Μουσιάλα), Σανέ (46' Τσούπο-Μότινγκ), Λεβαντόφσκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα