Κλοπ για Λεβαντόφσκι: «Ο κορυφαίος παίκτης που έχω προπονήσει»

Gazzetta team
Κλοπ για Λεβαντόφσκι: «Ο κορυφαίος παίκτης που έχω προπονήσει»

bet365

Ο Γιούργκεν Κλοπ υποκλίθηκε στο μεγαλείο και την εξέλιξη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δίνοντάς του το άτυπο χρίσμα του κορυφαίου παίκτη που είχε που ποτέ στην καριέρα του.

Ούτε Σαλάχ, ούτε Φαν Ντάικ, ούτε ο οποιοσδήποτε παίκτης της Λίβερπουλ. Στο ερώτημα για τον κορυφαίο παίκτη που προπόνησε ποτέ, ο Γιούργκεν Κλοπ ξεχωρίζει μονάχα έναν: τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Σε συνέντευξή του στη «Bild», ο Γερμανός τεχνικός των Reds ρωτήθηκε για τον Νο1 ποδοσφαιριστή που είχε ποτέ στην προπονητική του καριέρα και δεν δίστασε να δώσει το χρίσμα στον Πολωνό «killer», τον οποίο και εξήρε για την ανεπανάληπτη εξέλιξή του από τον άγουρο σκόρερ της Λεχ Πόζναν στον καλύτερο σέντερ φορ της εποχής του και κορυφαίο παίκτη στον πλανήτη.

«Θα ήταν άδικο να επιλέξω οποιονδήποτε άλλον από τον Λέβι. Όσα έχει πετύχει ξεπερνώντας την προοπτική του, το πώς ώθησε τον εαυτό του να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα, είναι εξωφρενικό. Αν κάθε παίκτης έχει την εξέλιξη του Λεβαντόφσκι που συνάντησα πρώτη φορά στη Λεχ Πόζναν, τότε ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα ήταν εντελώς τρελός. Όλοι οι παίκτες θα νικούσαν στις μονομαχίες, όλοι οι πλάγιοι μπακ θα ευστοχούσαν στις σέντρες τους, όλοι οι χαφ θα ήταν δυνατοί στο ένας εναντίον ενός κι όλοι οι εξτρέμ θα έκαναν τάκλιν και θα είχαν ακρίβεια στις μεταβιβάσεις τους. Ο Λεβαντόφσκι έκανε κάθε βήμα που έπρεπε για να γίνει η μηχανή των γκολ που είναι σήμερα. Ξέρει τι πρέπει να κάνει σε κάθε περίπτωση. Πραγματική μηχανή».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα